essential 318i Touring

Profila bilde
essential
Ziņojumi: 160
Pievienojies: 22 Jūn 2014, 12:09
Braucu ar: 318i Touring
Atrašanās vieta: Rīga
Reputācija: 1

29 Okt 2014, 23:19

Tam ta ram, remontgrāmatā var ierakstīt vēl kādu lapu :hahaha:

*Vēljoprojām cīnos ar četru cilindru pretīgo izpūtēja pļerkšķi. Ielikts jauns rezonators pa vidu, ir labāk, bet stock ķīnieša gala bunduļa radīto skaņu nevaru ciest, jādomā kaut kas. Magnaflow pagaidām ir vienīgais, kurš pēc skaņas liekas ok, tik roka pagaidām neceļas naudas ziņā tik daudz atstāt :D
http://youtu.be/mXE4y2OCJ5o

*Ielikts kāju apgaismojums

*Un pats patīkamākais - ir uzinstalēts LPG :pupi: :hahaha:
Attēls
Attēls
Pēdējais labojis essential - 01 Apr 2015, 23:51, kopā labots 2 reizes.
StikluMeistars.lv
Suņa monologs: “Kad es uztraucos, es svīstu. Kad es svīstu, es smirdu. Kad es smirdu, mani mazgā. Kad mani mazgā, es uztraucos…” :D
Profila bilde
ValtersZ
Ziņojumi: 4697
Pievienojies: 15 Jūn 2011, 12:18
Braucu ar: Skaties pats.
Atrašanās vieta: Oslo
Reputācija: 3

29 Okt 2014, 23:29

Kā man patīk šitie tehniskie topiki :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :super:

edits viens tirgoja mazo bloķi 3.45 pa 150 eiram tepat forumā.
Jaucu E46 automobiļus detaļās !
Profila bilde
essential

29 Okt 2014, 23:34

Bloķi redzēju, pagaidām ir citas primārās lietas, kur iztērēt naudu - sajūgs, kārba, bremzes. :lol:
StikluMeistars.lv
Suņa monologs: “Kad es uztraucos, es svīstu. Kad es svīstu, es smirdu. Kad es smirdu, mani mazgā. Kad mani mazgā, es uztraucos…” :D
Profila bilde
essential

18 Nov 2014, 18:21

Remontgrāmatas turpinājums.

Biju nocēlis pakaļtiltu. Tagad varu teikt, ka ir samainītas visas bukses aizmugurē. Mērķis bija reduktora bukses un pusrāmis, kā arī atsperu plauktu bukses. Rezultāts apmierina par 90%. Vēl kaut kāda mistika tur ir palikusi, kuru vajag sadzīt rokā, vai arī jasamierinās ar e36 hadeni :D
Uzliktas ziemas riepas un uztaisīta savirze.
Citas jaunas atsperes aizmugurē, nu dupsis ir ok augstumā ar visu gāzes balonu un zapasku bagāžniekā.

Ar gāzi nobraukti apmēram pieci baloni. Vidējais patēriņš 10-11l. Viss ir forši.
Tagad dodiet ziemu :hahaha:

Tuvākajos plānos.
*Aizvākt dzeltenās miglas
*Bremzes aizmugurē

Dažas bildes ar tagadējo izskatu.
Attēls
Attēls
StikluMeistars.lv
Profila bilde
ValtersZ
Ziņojumi: 4697
Pievienojies: 15 Jūn 2011, 12:18
Braucu ar: Skaties pats.
Atrašanās vieta: Oslo
Reputācija: 3

18 Nov 2014, 18:29

Mainam
Baltās pret dzeltenām :hahaha:
Jaucu E46 automobiļus detaļās !
Profila bilde
essential

18 Nov 2014, 18:31

Man jau ir iepirktas jaunas miglas ar jauniem rāmīšiem :D
StikluMeistars.lv
Profila bilde
essential

20 Nov 2014, 22:03

Uzliktas jaunas miglas ar jauniem rāmīšiem, ķīnieši. Tagad tik sapratu, cik tās dzeltenās slikti izskatījās :doh: :hahaha:

Un šodien samainīta kārba + jauna eļļa
kārbas blīvslēgi
Kloķvārpstas blīvslēgs kārbas pusē
Sachs sajūga komplekts
Kulisei ābola plastmasa/bukse un viena pārslēdzējsviras bukse.

bildes diemžēl atkal nav, telefons remontā :grrr:
StikluMeistars.lv
Profila bilde
essential

30 Nov 2014, 18:31

Bija brīvdienas un kaut kas ir sadarīts.

Samainītas bremzes aizmugurē
*bremžu diski
*aizsargbleķi
*bremžu kluči
*remkomplekts abiem suportiem + vadīklām
*nodiluma devējs
*bremžu kluču atsperes

nebija brīvs pacēlājs, kaut kad drīzumā jasaliek jaunas troses, atsperes un bremžu loki.

Un beidzot uztaisīts super mõds. Piepīpētājs cimdu nodalījumā. Beidzot varēšu lādēt telefonu un nekas man nemaisīsies pie ātrumpārslēdzēja. Kā arī padoms no no dzīvēs. Iepirku Philips telefona lādētāju. Šis tiešām spēj salādēt telefonu ar ieslēgtu Waze, salīdzīnājumā ar citiem noname.

Tākā ir sataisīta kulise, atkal būs jāgriežas pie šuvēja pēc jauna ātrumpārslēdzēja apvalka, šo es sabeidzu ar atpakaļgaitu, kura bija pārāk daudz pa kreisi.

Vēl gribas samainīt stūres kalonkai gan augšējo, gan apakšējo gultni, augšējais čīkst, apakšējā ir brīvkustība.

Tākā telefons ir atpakaļ no remonta, beidzot ir bildes :hahaha:
Attēls
Attēls
Attēls
Attēls
StikluMeistars.lv
Profila bilde
essential

09 Feb 2015, 20:12

pa šo laiku sadarīts:

daudz tiek braukts, gāzes štelle ir forša naudas makam un nobrauktajiem kilometriem.
Vidējais patēriņš sniegotajos ziemas vakaros ~14l
bez gāzēšanas un pa šoseju/pilsētu ~10l. liekas, ka vajadzētu būt mazāk, bet varbūt ir ok. :hahaha:

biju nojaucis abas priekšējās durvis, saliku jaunus klipšus cerībā, ka pazudīs dažas skaņas, varbūt ir labāk, nedaudz, bet nav tas ko gaidīju, varbūt pārāk daudz gribu no e36, bet varbūt būs vēlreiz jāpieiet šai tēmai kaut kad vēlāk
Attēls
Attēls
Tuvojoties TA sāku čekot kas notiekas ar auto, khm, pabakstīsim slieķšnus, okei, sūtam jaunu slieksni :D
kreisais bija ok, priekšā bija neliels caurums, aizmetināju. Labais gan bija bēdīgs, nečakarēju sev galvu un samainīju to.Iztīrīju visas smiltis kas bija iekšā, sapūtu vasku.
Attēls
Attēls
Attēls
Attēls
Attēls
Attēls
gatavo produktu protams nenobildēju, bet būs :)

Bija signalizācijas gļuks, un mašīna aizslēdzās pati no sevis, ar visām atslēgām iekšā, lai gan viņa tā nekad nebija darījusi. Veiksmīgi tika iebāzta drāts un izvilktas atslēgas no aizdedzes . :hahaha: baigā haļava sanāca.
Problēmu taisīja šofera durvīs slēdzene, kurai bija īsais un visu laiku deva signalizācijai komandu, lai slēdz ciet durvis. :idiots:

Pabiju arī tehniskajā apskatē, piereģistrēju gāzi un dabūju dažus aizrādījumus.
Kods Novērtējums Trūkumi vai bojājumi
618 1 Nenozīmīga eļļas noplūde no motora (transmisijas).
607 2 Priekšējais tilts. Palielināta brīvkustība balsta šarnīrā. Kreisais apakšējais iekšējais balsta šarnīrs.
607 2 Priekšējais tilts. Palielināta brīvkustība balsta šarnīrā. Labais apakšējais iekšējais balsta šarnīrs.
607 1 Priekšējais tilts. Neliela brīvkustība šķērsstabilizatora atsaites šarnīrā (šarnīros).
418 1 Neliela bremžu cauruļvadu korozija.
418 - Apstrādāti ar pretkorozijas līdzekļiem, nav iespējams noteikt patieso stāvokli.
ar šarnīriem un atsaitēm jau tikts kārtībā, samainīju visus šarnīrus un abas atsaites.
Eļļas noplūdi zināju, eļļas filtra korpuss, to arī būs jāsataisa.
Pēc sametinātajiem sliekšniem biju nopūtis visu apakšu ar grubuli, protams, trubas arī bija dabūjušas savu devu, inspektoram tas nepatika. Būs jāsatīra šmuce. lai gan, varbūt arī uzvilkšu jaunas trubas, lai spīd un ir nullīte :drink:
Attēls
Uzliktas arī jaunas riepas aizmugurē :clap:

Vēljoprojām cīnos ar kaut kādu graboņu aizmugurē, it ka viss jauns, bet tāpat kaut kas neliek mieru. tas ir tagad primārais, samainīšu aizmugurē peldošās šaras, pirms tam ieliku delfus, var jau būt, ka būšu sūds, vai arī kaut kāda mistika, jo skaņa nāk tieši no labās puses.

Uz pavasari jāsakrāso bāgāžnieka vāks, jāuzliek plastmasas sliekšņi, m moldingi.
ar sēdinājumu baigā dilemma, jo patīk braukt pēc geocaching slēpņiem, bet sēdināts auto bieži vien varētu būt problēma :hahaha:

baigā grāmata sanāca :pupi:
StikluMeistars.lv
Profila bilde
Pjērs
Ziņojumi: 2374
Pievienojies: 13 Mar 2012, 17:52
Braucu ar: Baltu e30
Atrašanās vieta: Kuldīga

09 Feb 2015, 20:36

Viss kārtībā šijā topikā :super:
Profila bilde
RitvarsBB
Ziņojumi: 27
Pievienojies: 04 Aug 2013, 12:54
Braucu ar: coupe tehno
Atrašanās vieta: OGRE

09 Feb 2015, 20:39

Super, var redzēt ka darbi iet uz priekšu, kā meham man jau vairāk interesē lasīt un skatīties kā iet uz priekšu auto tehniskā puse :clap:
Profila bilde
Deiko
Ziņojumi: 297
Pievienojies: 29 Okt 2013, 23:39
Braucu ar: 320 Touring, VW b5.5
Atrašanās vieta: Jēkabpils

09 Feb 2015, 22:16

:super:

Smieklīgs jautājums - cik klipši nepieciešami vienām durvīm? 9? Pašam arī tourings un priekšas durvju skaņas sāk besīt ārā.. :lol:
Profila bilde
essential

09 Feb 2015, 22:19

Deiko rakstīja::super:

Smieklīgs jautājums - cik klipši nepieciešami vienām durvīm? 9? Pašam arī tourings un priekšas durvju skaņas sāk besīt ārā.. :lol:
10 klipši :)
StikluMeistars.lv
Profila bilde
JorensHS
Ziņojumi: 546
Pievienojies: 28 Dec 2014, 17:59
Braucu ar: 318i

09 Feb 2015, 22:28

Man sedanam grab vadītāja panelis un durvju kabatiņā mētājas kādi 4-5 klipši, es gan to ielikšanu visu laiku atlieku uz salona mainīšanas laiku :D
Four doors, more whores.
Attēls
Profila bilde
essential

09 Feb 2015, 22:32

ar tiem durvju paneļiem jā, grab/čikst/pīkst viņu. tur gan vajagot apdeitot klipšus ar gumijām, kas piespiežas pret durvīm, lai mazinātu skaņas. :)
StikluMeistars.lv
Profila bilde
Johnny
Ziņojumi: 1069
Pievienojies: 30 Aug 2012, 01:02
Braucu ar: 328i

09 Feb 2015, 23:31

Gāzei uz štrāses gan bija jābūt mazākam patēriņam, man 1.6 kompakts uz 100km/h ēd 7.8l, uz 110/120km\h ēd 8.3, otrs 1.6 atkal pilsētā gāzējot un slīpējot ar 14l :doh:
Nixon rakstīja:Jāpiepilda sapņi pirms es piepildu bāku!
Profila bilde
Kaskadieris
Ziņojumi: 228
Pievienojies: 20 Mai 2012, 19:27
Braucu ar: 318is
Atrašanās vieta: Norway

10 Feb 2015, 19:34

Tie sliekšņi atgādina manējo, tikai man bija vēl trakāk ''dabīgi atvieglinājušies''! :D Grūtākais tajā visā nav metināšana, bet tās gumijas nodīrāšana! :yes:
Profila bilde
essential

23 Feb 2015, 21:44

Šodien izieta tehniskā apskate ar rezultātu
Novērtējums: 0 - Teicamā tehniskā stāvoklī
Samainīju eļļas korpusam blīvi, notizlojos gan un nenopirku gumijas Igredzenu, saliku uz hermētiķi ar cerību, ka netecēs /dzīvē tā nekad nenotiek/ :D pagaidām sauss :)

Visvairāk nevarēju saņemties uz bremžu trubu maiņu, līdz pirmdienas vakarā izdomāju, ka vajag.
Sapirku jaunas bremžu šļaukas, štucerus, sprostus un aiziet, tas tika izdarīts. Bāku nost necēlu, nav gluži OEM stiprinājuma vietās, bet funkciju pilda un viss jauns. Bildes gan nav.

Tad vienas nedēļas laikā auto tika apskādēts, tiesa, es nebiju vainīgs nevienā no situācijām. Tiku pie cita spoguļa, par nr gan neko, vienīgais mierinājums, ka viņu tāpat gribēju mainīt, tad nu to es sagremoju.

Ekpermentālā kārtā iedevu virpulim uzdevumu, lai uztaisa man "speiserus". Nāk viņi aizmugurējā tilta priekšējām buksēm, tās, kuras sliekšņos.Liekas, ka ir labāk. Ir saglabāts komforts uz tiltu šuvēm un buksei nav tik daudz kustībās.

Tuvākajos plānos ietilpst:

Stūres kalonkas gultņu maiņa, abi jau ir nopirkti.
Kloķenes priekšējā blīvslēga maiņa.
Sadabūt vasaras diskus. Doma ir par r16 ar 205/50 gumiju un minimālu sēdinājumu, lai ir civili.
Sliekšņu uzlikas

Bildes:
Attēls
Attēls
Attēls
Speiseri
Attēls
StikluMeistars.lv
Profila bilde
Finks
Ziņojumi: 1607
Pievienojies: 26 Mar 2012, 20:47
Braucu ar: VW B5.5/E36 323i
Atrašanās vieta: Mazpisāni
Reputācija: 5

23 Feb 2015, 22:11

Nu super. :super:
Palasot šo topiku pat nāk domas napig skriet pēc modes un censties tikt pie pārcenotā 2bļe8, labāk savest kārtībā esošo un braaaaaaaukt. :yes:
Profila bilde
essential

23 Feb 2015, 22:13

Nu, apsveros savu budžetu un papētot ss.lv, sapratu tikai to, ka labāk savest šo līdz galam un braukt. Negribu nopirkt kaut ko nedaudz labāk, un sāk investēt viņā, atkal bremzes,hadene utt. :rolleyes:
StikluMeistars.lv