Engi E36 dead march

Profila bilde
engi
Ziņojumi: 65
Pievienojies: 24 Apr 2014, 10:38
Braucu ar: Audi. Bet drīz.
Atrašanās vieta: Jelgava, bet bija Rīga

02 Aug 2016, 15:57

Sveiki visiem!
Domāju, ka nekāds ūbertopiks nebūs, bet vismaz sev vēsturei jāpatur, lai būtu kāda atskaite, well, you know...

Tātad, kopš 12. jūlija esmu pievienojies E36 saimei oficiāli, iepērkot lietotāja Zzevs radīto auto, kurš izgājis caur 3(?) rokām pēc tam.
vēsture kaut kur šeit pa vidu:

viewtopic.php?f=34&t=1784

Draugi, šis nav stāsts par skaisto meiteni ar bagātajiem vecākiem un lielajām, emm :pupi: ...
šis ir stāsts par to, kā labs auto tika sajāts un varbūt arī tiks beigās izglābts. Varbūt. Ziedojiet naudu un detaļas. Un morālo atbalstu. Skarba kritika arī der.

Stāsts sākās laikam ar manu neejošo Opel Astra ekonomisko dīzelīti unversālīti :rolleyes: , bet vispār - 2016. gada 12. jūlijā @ Dobele tika iegādāts -
E36 316 Ai (no rūpnīcas)
20.10.1992 (sakrīt ar dēla dzimšanas dienas datumu, būs dubultjubileja tagad)
Komplektācija - stūre un pedāļi. Ā, kloķis arī. Nu, seriously. Priekšā elektriskie logi.

Nopirku...nopirku tāpēc, ka pirms trīs gadiem izdarīju kļūdu, nepaņemot zilu M-pakas E36 2.0 kupeju, bet izvēlējos ekonomiski čunčināt ar mašīnu, kas bija tipa jēdzīgāks un ekonomiskāks pirkums, bet, lai arī bijuši labi braucieni, ja kāds lasa no jaunajiem šoferiem - NEKAD nepērciet mašīnu, ar ko jūs nespējat asociēties. Es nopirku un trīs gadus mocījos ar "ieguldījumus neprasa, tikko no Vācijas", kaut arī nopirku no radinieka, un man tā mašīna riebās.

Nu un pienāca viena diena, kad man vnk bija diezgan, atvēru ss.lv un sarunāju pirkt pirmo mašīnu, kas iepatikās no bildes.
Aizbraucu uz Dobeli, kostatēju, ka bilde drusku neatbilst īstenībai, M-bampera tur vairs nebija - Jāņos bija nošķilts, un varēja nojaust, ka vispār drusku gateris, bet diski, kaut arī replikas, likās smuki, motors dzīvīgs, salons uzreiz iepatikās - melnie griesti, M-kloķītis, pre-fl panelis (fl riebjas...), kopumā sapratu - ir dir..., bet ja es nepaņemšu, tad labs un man simpātisks, kaut arī apņurcīts auto vairs nebūs izglābjams.
Tāda bija mana doma, realitāte vēlāk izrādījās drūmāka.
Drusku pakaulējos, un Tā kunga 2016. gada 12. jūlijā piesēdos pie sava pirmā E36 stūres.
Bildes uzreiz pēc atdzīšanas:
Jums nav vajadzīgās atļaujas lai apskatītu šo pielikumu.
“Listen, smile, agree, and then do whatever the fuck you were gonna do anyway.”
― Robert Downey Jr.
Profila bilde
engi

02 Aug 2016, 16:00

Tālākais sekos vakarpusē, jāskrien uz otru darbu, bet turpinājums būs, o jāāa...un bildes no tālākās kopdzīvas arī, dažas. :bye:
― Robert Downey Jr.
ElvijsR
Ziņojumi: 2412
Pievienojies: 10 Aug 2014, 20:36
Braucu ar: 525d 328i
Atrašanās vieta: Rīga

02 Aug 2016, 17:09

Sveikts ar pirmo e36, cik nopratu pēc teksta :bmw: :super:
Tuvplānā šis eksemplārs izskatās diezgan bēdīgi.... Bet ieguldot darbu un naudu būs jau labi. :hahaha:
Profila bilde
AndzaK_LV
Ziņojumi: 1838
Pievienojies: 25 Mai 2014, 21:07
Braucu ar: Spaini
Atrašanās vieta: Aluksne
Reputācija: 2

02 Aug 2016, 18:26

sitas ir tas pats kura bija 2,8 iecelsts bez izradijas kad motoram kapi? tad atpakal 2,0?
un Kvalitatis krasojums :lol: a pareiz ar Baloninu :hahaha:
Profila bilde
Da1ris
Ziņojumi: 524
Pievienojies: 10 Nov 2014, 20:57
Braucu ar: DiamondSchwarz

02 Aug 2016, 18:41

AndzaK_LV rakstīja:sitas ir tas pats kura bija 2,8 iecelsts bez izradijas kad motoram kapi? tad atpakal 2,0?
No offence bet Tu pats lipinaji divas norūsējušas brilles,tapēc ,nedomaju ka vaajg cilvekam te bāzt acīs par baloniņa krāsojumu :super:
Profila bilde
AndzaK_LV
Ziņojumi: 1838
Pievienojies: 25 Mai 2014, 21:07
Braucu ar: Spaini
Atrašanās vieta: Aluksne

02 Aug 2016, 18:51

Da1ris rakstīja:
AndzaK_LV rakstīja:sitas ir tas pats kura bija 2,8 iecelsts bez izradijas kad motoram kapi? tad atpakal 2,0?
No offence bet Tu pats lipinaji divas norūsējušas brilles,tapēc ,nedomaju ka vaajg cilvekam te bāzt acīs par baloniņa krāsojumu :super:

aizmirsi pateikt kad vel blekiniekus krasoju ar baloninu :hahaha:
Profila bilde
Da1ris
Ziņojumi: 524
Pievienojies: 10 Nov 2014, 20:57
Braucu ar: DiamondSchwarz

02 Aug 2016, 19:29

Gribeju tikai teikt to kā pārāk daudz šajā foruma visi tiek brutāli nokakati,netaisos būt soģis, bet nu nezinu vai kāda vēl foruma ir tik traki
Profila bilde
Kikaps
Ziņojumi: 1899
Pievienojies: 19 Feb 2014, 00:46
Braucu ar: īsu div-bļ*-astoņ'
Atrašanās vieta: Galvaspilsētas
Reputācija: 5

02 Aug 2016, 19:34

Da1ris rakstīja:Gribeju tikai teikt to kā pārāk daudz šajā foruma visi tiek brutāli nokakati,netaisos būt soģis, bet nu nezinu vai kāda vēl foruma ir tik traki
Pamēģini powerā ar kaut ko palepoties :lol: :hahaha: Šeit vēl galīgi nav traki. :) Turklāt, komentārs jau nebija nevietā :)
Credit Cards? Drug smuggling? Selling your body for cheap?

It doesn't matter. All sins are forgiven on the path to boost.
Profila bilde
bestbmw
Ziņojumi: 1984
Pievienojies: 21 Apr 2013, 17:24
Braucu ar: Komatu
Atrašanās vieta: Jelgava,Norway
Reputācija: 1

02 Aug 2016, 20:02

Pa cik tad beigas ieceli ? Man sho auto piedavaja pa 900 eur.
BMW
1991. 1.8 sedan
1992. 1.8 sedan
1992. 1.8 sedan gaze
1991. 2.0 sedan non vanoss
1992. 2.5 coupe non vanoss
1993. 2.0 coupe vanoss
1994 2.5 sedan TDS
1993 2.0 sedan vanoss
... sajuka jau skaits kkas pari 30 zurkam.
Profila bilde
engi

02 Aug 2016, 22:34

yep!
― Robert Downey Jr.
Profila bilde
engi

02 Aug 2016, 22:35

Krāsojums jau nu toč mani šajā gadījumā satrauc vismazāk.
― Robert Downey Jr.
Profila bilde
engi

02 Aug 2016, 22:43

bestbmw rakstīja:Pa cik tad beigas ieceli ? Man sho auto piedavaja pa 900 eur.
gribēja 950, iecēlu par 800 bet nu moš arī lētāk butu dabūjis. Nez. Tobrīd biju dāsns, bija rīts, un to, kas lācītim vēderā, pa vienai lietai uzraku tikai vēlāk. Ja pieliek latus klāt, 560 lati (a'ka 800eiro) nelikās baigi daudz par ne pārāk norūsējušu 17 collu ripuļiem apveltītu žurku ar m52b20 un skati uz gadu (šitas bija svarīgs faktors, jo man kko ar daily drive opciju vajadzēja). Tas, ka daudz kur kapi izlīda...shit happens, es Opel arī dabūju taisīt uz vella paraušanu, kad sajūga gultnis rudenī izbeidzās otrreiz kopā ar viskautko citu. So, ir ok.
― Robert Downey Jr.
Profila bilde
engi

02 Aug 2016, 23:02

Labi, tad nu tālākais pēc atdzīšanas. Nopirku otrdienas rītā, trešdienas vakarā man bija saraksts ar 20 punktiem par to, kas neiet vai jāuzlabo, vai vispār galīgi pazudis lietošanas procesā.

Uzkrītošākais tobrīd likās 1.roba sinhro krakšķis un miris tosola vārsts pečkai, vadītāja loga sliede izjāta, un kko man tā sistā aizmugure ar katru dienu arvien mazāk iepriecināja un šis process nav apstājies. Plus vēl stūre purinājās.

Sāku ar to, ka aizbraucu nobalansēt priekšējos riteņus, bet vaina pa lielam izrādījās tajā, ka nebija centrējošo gredzenu no e39 uz e36 rumbu, pūķis rāvis tos BMW pekstiņus ar diametriem. Tika diskiem.lv iepirkts viens plastmasas riņķu komplekts, kas samazināja purināšanu par procentiem, hmm 85%? Drusku vēl ir, bet stipri mazāk; plānā ir uzlikt R16 kaut kad vēlāk.

Tad sekoja pārgājiens ap mašīnu četras piecas reizes, long story short aizbraucu pēc detaļām ar steigu. Bremzes dabūju iztestēt 2.dienā neuzmanības dēļ, bet nu nebija iepriecinošs tas skats. Arī ģeneratora siksna neizskatījās baigi labi, paķēru arī to.
― Robert Downey Jr.
Profila bilde
bestbmw

02 Aug 2016, 23:19

Malacis ta tik turpinaat un bus skatams auto, sasmere vadiklas bremzem pastav iespeja ka neatlaiz normali klucus un tad ari var nedaudz purinat sturi.
BMW
1991. 1.8 sedan
1992. 1.8 sedan
1992. 1.8 sedan gaze
1993. 2.0 coupe vanoss
1994 2.5 sedan TDS
1993 2.0 sedan vanoss
70cc
Ziņojumi: 682
Pievienojies: 10 Dec 2013, 22:23
Braucu ar: E36 & E46
Atrašanās vieta: Rīga

02 Aug 2016, 23:50

bestbmw rakstīja:Malacis ta tik turpinaat un bus skatams auto, sasmere vadiklas bremzem pastav iespeja ka neatlaiz normali klucus un tad ari var nedaudz purinat sturi.
prieks kam smeret sausaas vadiiklas?
Profila bilde
bestbmw

03 Aug 2016, 00:03

Tapc ka gumijas vecas un cietas un vinjas sprust ieksha.
BMW
1991. 1.8 sedan
1992. 1.8 sedan
1992. 1.8 sedan gaze
1993. 2.0 coupe vanoss
1994 2.5 sedan TDS
1993 2.0 sedan vanoss
Profila bilde
engi

03 Aug 2016, 01:01

tā...kur paliku... :doh:
ā nu jā - iepirku detaļas un tad arī laikam taisīju lielo Ze Šrot dienu, aizbraucu uz Ganību dambja servisu/lietoto detaļu tirgotavu, un piegāzu pilnu bagāžnieku un salonu, atpakaļceļā blakussēdētājam bija kā bija :gigigi:

mājās aizbraucis pirmos laikam ieliku drēbes beņķus no e46...nu, būšu godīgs, ieliku 4. skrūvi bez pievīlēšanas (nē, vītni neapņammāju...pārāk), saliku gumijas motortelpai uz riņķi (kuru nebija) un arī nomainīju gaisa filtra kasti uz mazāku gateri, kā bija - ar plaisu pēc filtra.
Vispār, pirmais jautājums - mazmotora bundžai lielās kastes stiprinājumu neesamības problēma tiek risināta ar...? metināt vnk iekšā?
Nākamais, tika atkalpievienots ogļu filtrs. Vispār, tur ir bijis kaut kāds pilnīgs DIY, jo ogļu filtra nebija un štekeris (brown-red/white) bija kkur...citur pielikts. Varbūt tā dara? :gigigi: , mēģināšu bildi iemest rīt. Jebkurā gadījumā zilā trubiņa no bākas karājās savā nodabā ar nolauztu stiprinājumu, un man ir aizdomas, ka bija pievienota vnk pa taisno. Ķipa, motor, še tev truba, ņammā vesels un nesarežģī lietas. Why not. Bet nu es arī uztaisīju tādu neveselīgu DIY atbildē ar silikona trubu, arī mēģināšu rīt iebildēt pērienam.
― Robert Downey Jr.
Profila bilde
engi

03 Aug 2016, 01:13

Tālāk laikam bija priekšējo bremžu stunda. Nu, jāsaka, ka ja būs finanses, būs arī lielās bremzes, jo neviens neuzskatīja par vajadzīgu ielikt kaut ko lielāku par 316 stocku ar trumuļiem aizmugurē. Stājas ok, bet nu nav nopietni, ja sportam (es principā domāju par minišoseju, bet laiks rādīs, atkal naudas jautājums pa lielam). Ja tikai daily drive, tad pilnīgi pie kājas pagaidām tās bremzes.

Taisot priekšējās bremzes principā gandrīz izjāju slieksni, jo pēdējā saimnieka rakstītais teksts "auto mierīgi var pacelt oriģinālajās vietās" kaut kā neatbilda patiesībai. Pēc ziemas būs iekš dibuā tā vieta, vizuāli - kā bija miskaste, tā palika.

Nomainīju vēl centrālo konsoli, jo 75% skrūvju vietas bija aplauztas, vadi gateris, kaut ko satinu, salodēju, lai akurāt nesaiet tādi kādi bija - pliki, ar pirkstiem satīti - uz īso. Samainīju arī logu mehānisma slēdzi pasažiera pusē. Vismaz konsole izskatās pēc kaut kā tagad. Ā, un ieliku pasažiera pusē pečkas trubas savienojumu uz aizmuguri. Un durvju rokturiem rāmīšus pieliku, bet nu slimība vispār tie rāmīši. un aizmugurē nebija logu mehānismam rokturu, laikam child safe mode :gigigi:
― Robert Downey Jr.
Profila bilde
engi

03 Aug 2016, 01:23

Tad uznāca iedvesma servisam, jo kārba kaut ko man nokrita uz nerviem. Nē, nu principā varēja piesinhrot caur otro ātrumu arī pirmo, bet nu nav nopietni...sazvanīju servisu @ Ganību dambis un dzinu remontēt. Šito gan pats nedarīju, jo pēc Opel kārbas 3x jaukšanas un Golf Mk3 priekšējā podramņika maiņas pie mājas zālītē, man vairs nelikās, ka es gribu un man vajag sev pierādīt kaut ko.
Nu, pēc laika no servisa sāka nākt bilžiņas:
Jums nav vajadzīgās atļaujas lai apskatītu šo pielikumu.
― Robert Downey Jr.
Profila bilde
engi

03 Aug 2016, 01:35

papildus tika samainīts arī izspiedējgultnis un spararats uzlikts no M52, jo iekšā stāvēja - guess what vienmasas no - M50 :rolleyes:

viencēliena luga "Diena drifta mīļotāju ģimenē"

-mīļais, es gribu vienmasas spararatu driftam! man ir liels motors ar 150 zirgspēkiem!!
-ja? kādu tu vēlies, saulīt?
-m50, mīļum!
-sieviete, ej vāri makaronus un brauc pie mātes.

vētraini applausi, publika grauž krēslus.

Nu labi, puspajokam, bet atkal - priekš daily drive likās labāka doma M52 spararats, jo ar 2.0 tāpat nekāds tokio drift nesanāk, nafig nevar šitos pigorus iekš 2.5 - 2.8 - 4.0 - 4.4 darīt?... :rolleyes:
― Robert Downey Jr.