Darbs.
-
find_in_page
- chevron_left
- 1
- …
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- …
- 31
- chevron_right
ValtersD rakstīja:Arī braucot uz kaut to pašu laimes zemi Angliju, vajadzīgs starta kapitāls vismaz pirmajam mēnesim, lai būtu dzīvošanai, ēšanai utt.
Ja es izdomātu braukt uz kādu citu valsti, tad noteikti kkur, kur ir foršāks un siltāks klimats kā pie mums. Ne kaut kādu angliju, kur katru dienu līst lietus.
Piemēram USA, Kalifornijā ir foršs klimats, tik dabūt uzturēšanās atļaujas USA nav tik vienkārši un lēti.
Otrs variants tad būtu Portugāle, tur arī vismaz silts.
Ja gribas tomēr pakaļu saldēt, tad Kanāda ir ok variants.
ā,pats biju piemirsis pieminēt starta kapitālu.
mēs ar draudzeni divatā braucām ,un uz abiem bija 2000 eur. °
tik vien kā pirmajam mēnesim .°
jāņem istaba kur vienmēr prasa īri + depozīts
jārēķinās ka būs jāsapērk pirmās nepieciešamības preces
nav tik vienkārši....
brum brum ...... FOTHERMUCKERS
Par vienkāršībuarī neceru! Toties atalgojums proporcionāls padarītajam!Maa rakstīja:ValtersD rakstīja:Arī braucot uz kaut to pašu laimes zemi Angliju, vajadzīgs starta kapitāls vismaz pirmajam mēnesim, lai būtu dzīvošanai, ēšanai utt.
Ja es izdomātu braukt uz kādu citu valsti, tad noteikti kkur, kur ir foršāks un siltāks klimats kā pie mums. Ne kaut kādu angliju, kur katru dienu līst lietus.
Piemēram USA, Kalifornijā ir foršs klimats, tik dabūt uzturēšanās atļaujas USA nav tik vienkārši un lēti.
Otrs variants tad būtu Portugāle, tur arī vismaz silts.
Ja gribas tomēr pakaļu saldēt, tad Kanāda ir ok variants.
ā,pats biju piemirsis pieminēt starta kapitālu.
mēs ar draudzeni divatā braucām ,un uz abiem bija 2000 eur. °
tik vien kā pirmajam mēnesim .°
jāņem istaba kur vienmēr prasa īri + depozīts
jārēķinās ka būs jāsapērk pirmās nepieciešamības preces
nav tik vienkārši....
izstāstīšu reska kā man bija pēdējā reizē.
aizbraucu novembrī.
jau uz zināmu vietu,sezonāls darbs bekona fabrikā
8h dienā 6.70 stundā
sanāk tīri uz rokām 250 nedēļā .
atrēķināju 55 ko maksāju par istabu (pa lēto ) parasti SINGLE istaba maksā 60-80 atkarīgs no pilsētas
tākā ar draudzeni strādājām divatā vienā vietā un darbs bija tika 13 jūdzes degvielā nedēļā aizgāja 20 angļu naudas
brīvi uz rokas palika 180
atrēķini ēst.
tākā bija ZS sezona darba bija daudz sanāca bez brīvdienām nomaukt pat 15 dienas.
augstākais bija nedēļā 600 euriki uz rokām
TAS IR JA TEV IR SAVS AUTO
jo ja esi atkarīgs no kāda cita tas tev maksā vairāk un darba diena var nesakrist ar šoferi un nevari paņemt overtime.
tīri ne to ko es gribēju pateikt . laigan pēc daudz nostrādātām stundām tu saņem šo naudu liekas tāpat pavāji priekš UK .
protams ,kurš gan LV saņem tādu naudu .
nodokli viņi cērš nost nenormāli (ja nepareizi aizpildi visas formas)
šoreiz man gāja ļoti čotka jo darbs pirmajā dienā un ļoti tuvu , ir gadījies ka uz darbu jābrauc līdz pat 2h
izdevumi + mazāk gulēt
tad arī tas atalgojums vairs neliekas tik liels.
karoč ,ja tu šeit strādā par divīti stundā tad nu cepies uz UK ,bet atceries ka vajag starta kapitālu .
ja tev nav iekrājumu ,tad visbiežākais būs kredīts utt.
tas taču arī jāatdod.
var gadīties ka darbu nogaidi pat mēnesi vai vairāk. paliksi vēl parādā čomam,.
+ kredīts krājas
+ parādā kādam
(no pieredzes)
500 GBP atskaitot ceļu būtu minimālākais starta kapitāls.
tas tikai no manas pieredzes. Dalos ar sev piedzīvoto.
nevienmēr tā sala ir glābiņš
+ tagad daudz visādu brūno un ne tikai cilvēku ka no anglijas nav ne smakas,
iesaku Nīderlandi .
labāks atalgojums
labāki darbi
viss ir nedaudz vienkāršāk
skaista zeme
weed is Legal
pārdod marihuānas kūciņas (iesaku pamēģināt)
maz iebraucēju
aizbraucu novembrī.
jau uz zināmu vietu,sezonāls darbs bekona fabrikā
8h dienā 6.70 stundā
sanāk tīri uz rokām 250 nedēļā .
atrēķināju 55 ko maksāju par istabu (pa lēto ) parasti SINGLE istaba maksā 60-80 atkarīgs no pilsētas
tākā ar draudzeni strādājām divatā vienā vietā un darbs bija tika 13 jūdzes degvielā nedēļā aizgāja 20 angļu naudas
brīvi uz rokas palika 180
atrēķini ēst.
tākā bija ZS sezona darba bija daudz sanāca bez brīvdienām nomaukt pat 15 dienas.
augstākais bija nedēļā 600 euriki uz rokām
TAS IR JA TEV IR SAVS AUTO
jo ja esi atkarīgs no kāda cita tas tev maksā vairāk un darba diena var nesakrist ar šoferi un nevari paņemt overtime.
tīri ne to ko es gribēju pateikt . laigan pēc daudz nostrādātām stundām tu saņem šo naudu liekas tāpat pavāji priekš UK .
protams ,kurš gan LV saņem tādu naudu .
nodokli viņi cērš nost nenormāli (ja nepareizi aizpildi visas formas)
šoreiz man gāja ļoti čotka jo darbs pirmajā dienā un ļoti tuvu , ir gadījies ka uz darbu jābrauc līdz pat 2h
izdevumi + mazāk gulēt
tad arī tas atalgojums vairs neliekas tik liels.
karoč ,ja tu šeit strādā par divīti stundā tad nu cepies uz UK ,bet atceries ka vajag starta kapitālu .
ja tev nav iekrājumu ,tad visbiežākais būs kredīts utt.
tas taču arī jāatdod.
var gadīties ka darbu nogaidi pat mēnesi vai vairāk. paliksi vēl parādā čomam,.
+ kredīts krājas
+ parādā kādam
(no pieredzes)
500 GBP atskaitot ceļu būtu minimālākais starta kapitāls.
tas tikai no manas pieredzes. Dalos ar sev piedzīvoto.
nevienmēr tā sala ir glābiņš
+ tagad daudz visādu brūno un ne tikai cilvēku ka no anglijas nav ne smakas,
iesaku Nīderlandi .
labāks atalgojums
labāki darbi
viss ir nedaudz vienkāršāk
skaista zeme
weed is Legal
pārdod marihuānas kūciņas (iesaku pamēģināt)
maz iebraucēju
brum brum ...... FOTHERMUCKERS
Gribēju pastāstīt, kā man ir ar darbu, pagājušogadu pabeidzu LLU tehnisko fakultāti ar inženierzinātņu bakalaura grādu mašīnzinātnē. Pašlaik strādāju smago auto servisā un saņemu algu ap 900 eur uz rokas, bet tā kā profesija ir apgūta un visu mūžu arī negribās par čorno strādāt, tad bija doma pamainīt darbu, kas saistīts tieši ar inženierzinātni. Diezgan dīvaini, bet nu nosūtot pāris CV uzreiz tiku uzaicināts uz divām darba intervijām (uzņēmumus neminēšu). Pirmajā uzņēmumā man par inženiera darbu piesolīja 600 eur mēnesī uz rokas, kur ietilpa dažādi aprēķini, rasēšana, tehnisko dokumentu noformēšana, tulkošana, saziņa ar klientiem u.c. Savukārt otrajā darbā pat tie 600 netika solīti . Protams saprotu, ka man vēl nav pieredzes šajā jomā, bet piedoiet atvainojiet, šādā amatā ar tādiem darba pienākumiem es nekad neparakstīšos strādāt par 600 eur, tad jau labāk skrūvēju autiņus un šēžu laimīgs nečakarējot galvu. Kā arī lai man darba devējs pastāsta kā, lai uzturu sievu, kurai tikko piedzima bērniņš + īrēju dzīvokli + maksāju savu studiju kredītu + paēdu + ieleju degvielu + uzģērbju sev kaut ko, par ceļojumiem, restorana apmeklējumiem u.c. vari aizmirst. Tā nu arī sanāk, ka šajā valstī tu izdzīvo nevis dzīvo.
nelegalais rakstīja:Gribēju pastāstīt, kā man ir ar darbu, pagājušogadu pabeidzu LLU tehnisko fakultāti ar inženierzinātņu bakalaura grādu mašīnzinātnē. Pašlaik strādāju smago auto servisā un saņemu algu ap 900 eur uz rokas, bet tā kā profesija ir apgūta un visu mūžu arī negribās par čorno strādāt, tad bija doma pamainīt darbu, kas saistīts tieši ar inženierzinātni. Diezgan dīvaini, bet nu nosūtot pāris CV uzreiz tiku uzaicināts uz divām darba intervijām (uzņēmumus neminēšu). Pirmajā uzņēmumā man par inženiera darbu piesolīja 600 eur mēnesī uz rokas, kur ietilpa dažādi aprēķini, rasēšana, tehnisko dokumentu noformēšana, tulkošana, saziņa ar klientiem u.c. Savukārt otrajā darbā pat tie 600 netika solīti . Protams saprotu, ka man vēl nav pieredzes šajā jomā, bet piedoiet atvainojiet, šādā amatā ar tādiem darba pienākumiem es nekad neparakstīšos strādāt par 600 eur, tad jau labāk skrūvēju autiņus un šēžu laimīgs nečakarējot galvu. Kā arī lai man darba devējs pastāsta kā, lai uzturu sievu, kurai tikko piedzima bērniņš + īrēju dzīvokli + maksāju savu studiju kredītu + paēdu + ieleju degvielu + uzģērbju sev kaut ko, par ceļojumiem, restorana apmeklējumiem u.c. vari aizmirst. Tā nu arī sanāk, ka šajā valstī tu izdzīvo nevis dzīvo.
Piekrītu! Diemžēl arī pats saprotu,ka visa tā izglītība arī visu negarantē,ja vien navkādu pazīstamu nozarēs,kur var pievert acis uz neatbilstību tai pašāi kvalifikācijai! Un darba pienākumu klāsts un apjoms,kas ir jāizdarapar 600e +atbildība par izdarīto nav proporcionāla! Tajā pašā UK, 600e un vēl pusi mēnesi var ar ko citu aizpildīt....
Pateikshu taa.es tiku uk stradat viena privaataa uznjemumaa uz eku siltinasanu.man nedeljaa alga bija no 800 lidz 1400 paundiem uz rokas.apmaksata viesnica un dzivosana pa brivdienaam maajaa.un jus man varat teikt ka nekad nebrauktu prom utt,bet ja tev piedavatu meenesii 6000 euro uz rokas,aizmauktu ka pat acis nepamirkshkjinatu
ar kompatu pa brugji
Runājot par izglītību, diezgan ironiski, ka Latvijā tā augstākā nekur nav vajadzīga, bet ārzemēs Latvijas diplomus neņem par pilnu. Pie tam Latvijā par izglītošanos sanāk nolikt normālu ciparu, bet piemēram, Norvēģijā tas ir par brīvu...
to vitjazz.
Blakus pilsētās esi interesējies? NVA esi bijis, vai tik internetā/soctīklos meklēji? nu neticu, ka nevar atrast darbu, nu neticu.
man kaut kā ir pārliecība, ka, ja nēesi lohs pa žizņi, tad 100% nedēļas laikā atrastu darbu. Vismaz manā paziņu lokā visi, kam galva uz pleciem un rokas no pakaļas neaug, bez darba nesēž (visiem alga pāri vai tuvu 1k eur), pietam, miests ir tikpat mazs kā preiļi (līvāni). Kā jau te augstāk pāris personāži minēja, tad ir laba darbaspēka trūkums, pat mazpilsētās. Pēc pieredzes saku, ka izglītība ir otršķirīga (ok, ir man kaut kāds papīrs, pat pa profesijai, bet neviens darba devējs to man nav prasījis) visu nosaki tik tu pats.
Piemērs iz dzīves, nespējām tikt galā ar darba apjomu, vajag papildus strādnieku, atnāca viens tikko skolu beidzis ar tekstu, ka visu protu, visu māku. Nostrādāja veselu nedēļu nopelnot 50eur (alga pēc padarītā). Pēctam uzpeldēja censonis ar 12 klašu izglītību, jau pirmajā mēnesī saņēma 650eur, ņemot vērā ka vairumu darbu darīja pirmo reizi un vajadzēja pamācīt, pēc pāris gadiem, kad uzkrās pieredzi, noteikti arī būs nemitīgi darba piedāvājumi no konkurentiem un brīvi varēs izvēlēties kur strādāt un par kādu samaksu.
Blakus pilsētās esi interesējies? NVA esi bijis, vai tik internetā/soctīklos meklēji? nu neticu, ka nevar atrast darbu, nu neticu.
man kaut kā ir pārliecība, ka, ja nēesi lohs pa žizņi, tad 100% nedēļas laikā atrastu darbu. Vismaz manā paziņu lokā visi, kam galva uz pleciem un rokas no pakaļas neaug, bez darba nesēž (visiem alga pāri vai tuvu 1k eur), pietam, miests ir tikpat mazs kā preiļi (līvāni). Kā jau te augstāk pāris personāži minēja, tad ir laba darbaspēka trūkums, pat mazpilsētās. Pēc pieredzes saku, ka izglītība ir otršķirīga (ok, ir man kaut kāds papīrs, pat pa profesijai, bet neviens darba devējs to man nav prasījis) visu nosaki tik tu pats.
Piemērs iz dzīves, nespējām tikt galā ar darba apjomu, vajag papildus strādnieku, atnāca viens tikko skolu beidzis ar tekstu, ka visu protu, visu māku. Nostrādāja veselu nedēļu nopelnot 50eur (alga pēc padarītā). Pēctam uzpeldēja censonis ar 12 klašu izglītību, jau pirmajā mēnesī saņēma 650eur, ņemot vērā ka vairumu darbu darīja pirmo reizi un vajadzēja pamācīt, pēc pāris gadiem, kad uzkrās pieredzi, noteikti arī būs nemitīgi darba piedāvājumi no konkurentiem un brīvi varēs izvēlēties kur strādāt un par kādu samaksu.
m50/m52/m54 un n42/n46 timing tūļu noma
Ms41/ms42/ms43 ews atslēgšana.
Ms41/ms42/ms43 ews atslēgšana.
Protams ka viss atkarīgs no mērķtiecības un neatlaidības, bet papīrs vietām arī noder. Izskatot kandidātus nopietnākam amatam, vietām prioritāte ir cilvēkam ar šo papīru un nerunājot par uzņēmumiem kur tas ir obligāts.
Ja tā būtu, tad es tāpat neticetu, ka Tu vispār atgriestos Latvijā!cipruss18 rakstīja:Pateikshu taa.es tiku uk stradat viena privaataa uznjemumaa uz eku siltinasanu.man nedeljaa alga bija no 800 lidz 1400 paundiem uz rokas.apmaksata viesnica un dzivosana pa brivdienaam maajaa.un jus man varat teikt ka nekad nebrauktu prom utt,bet ja tev piedavatu meenesii 6000 euro uz rokas,aizmauktu ka pat acis nepamirkshkjinatu
d[-_-]b
Nav jau tā,ka es meklēju jau tulīt pat! Pagaidām esmu budžetā,studēju DU,tagad bija rotācija,itkā viss labi sanāca,ceru,ka atkal budžetā tālāk būšu,bet skatoties uz nākotni kā tādu to biju domājis! Dezertēt un neatgriezties nebiju plānojis Tīri piepelnīties tā teikt!he9600 rakstīja:to vitjazz.
(370e arī ir nauda,bet,ja atņem ēdienu,bišk apģērba gabalu,nomaksā īri) un atkla ej strādā nākošo mēnesi,maz kam atliksi!
Piekrītu Tev! No visiem 4 gadiem (gandrīz) esmu 3 bijis budžetā,vienu viena pasniedzēja dēl nācās maksāt (kopā atdevu 1500e-par 2 semestriem)! Paļaujos tikai uz savām zināšanām,jo ja būtu pūdelējis un slikti mācījies varētu 1500e reizināt ar 4,atdot 6000e un neviens nelīstu klāt! Un runājot par diplomu-jā,LV diploms dārgs,bet tolka no tā maz,un maz ko dzīvē paver! Vairāk paziņas ietekme nozarē dod priekšroku nekā diploms!Kaskadieris rakstīja:Runājot par izglītību, diezgan ironiski, ka Latvijā tā augstākā nekur nav vajadzīga, bet ārzemēs Latvijas diplomus neņem par pilnu. Pie tam Latvijā par izglītošanos sanāk nolikt normālu ciparu, bet piemēram, Norvēģijā tas ir par brīvu...
Ir prakse ar lekciju pasniegšanu un studentu "zināšanām" tā teikt, jāsaka, ka nevis diploms nav vajadzīgs, bet lielākā daļa darba devēju saprot, ka tas, ka Tev ir kāds diploms nenozīmē, ka Tu kko reāli zini/proti, elektrotehnikas jomā vismaz pāris pēdējos gadus universitātē no 20 cilvēku lielas grupas tie, kas reāli zin materiālu ir labi ja 3-4 cilvēki, pārējie peld uz savām 4-5 ballēm špikodami vai vnk izlūdzot to minimālo 4 no pasniedzēja (jo tos nesaista konkrētais mācību kurss, nesaista mācības kā tādas, aizņemti kkādā darbā (kas bieži vien nav saistīts ar jomu kurā mācās un citas problēmas), bet pabeidzot bakalauru nezin pat pamatlietas no skolas fizikas kursa par 9-10 klasi.. Kāda tad vērtība var būt tam diplomam!?
d[-_-]b
Pirms pāris gadiem man piederēja uzņēmums un bija ļoti izteikti jūtams darbinieku trūkums. Nācās ņemt studentus, kuri mācījās attiecīgajā profesijā. Problēma bija tā, ka neviens negribēja sevi nopūlēt, bet saņemt baigo piķi. Neviens negribēja atbildēt par savām kļūdām, domāt, aprēķināt un galu galā - uzņemties atbildību. Apnika. Pārdevu uzņēmumu un tagad esmu tur kā palīgs, kad vajag. Darbs Latvijā ir, bet darbinieki nav. Pat tagad man ir vajadzīgi vismaz trīs cilvēki komandā. Kur tos dabūt? Nav ne jausmas.
Pēdējais labojis CaK - 26 Jan 2016, 02:02, kopā labots 2 reizes.
CaK rakstīja:Pirms pāris gadiem man piederēja uzņēmums un bija ļoti izteikti jūtams darbinieku trūkums. Nācās ņemt studentus, kuri mācījās attiecīgajā profesijā. Problēma bija tā, ka neviens negribēja sevi nopūlēt, bet saņemt baigo piķi. Neviens negribēja atbildēt par savām kļūdām, domāt, aprēķināt un galu galā - uzņemties atbildību. Apnika. Pārdevu uzņēmumu un tagad esmu tur kā palīgs, kad vajag. Darbs Latvijā ir, bet darbinieku nav. Pat tagad man ir vajadzīgi vismaz trīs cilvēki komandā.
Ja tev ir vajadzīgi darbinieki liec kaut vai šeit sludinājumu un prasības....
Moš kāds atrodas
Varu piedāvāt vakanci metālapstrādes uzņēmumā - der cilvēki bez pieredzes bet kas nebaidās sasmērēt rokas, apmācību veicam... Medusmaize nebūs
Moš kāds atrodas
Varu piedāvāt vakanci metālapstrādes uzņēmumā - der cilvēki bez pieredzes bet kas nebaidās sasmērēt rokas, apmācību veicam... Medusmaize nebūs
Viens ir atrast labu darbinieku, bet otrs ir tam labajam darbiniekam atrast labu darba devēju
Labus darbiniekus savāc tie, kas atbilstoši un tiešām motivējoši maksā. Un man jau šķiet, ka Latvijā daļa cilvēku strādā atbilstoši atalgojumam. Protams, ir arī cits darbinieku slānis - sliņķi, kas vēlas kā minimums 1,5k uz rokas. Darīt neko daudz netaisās!
Pats esmu apguvis loģistikas nozari +vidējā !
Ir man tas papīrs /diploms ,bet šajā nozarē zaļos gurķus neņem visur vairāk vai mazāk prasa pieredzi un augstas prasības ,kur ta lai iegūst to pieredzi ,vienīgi var iet uz noliktavu strādāt tur ņem bet tas atalgojums ir smieklīgs.
Ir man tas papīrs /diploms ,bet šajā nozarē zaļos gurķus neņem visur vairāk vai mazāk prasa pieredzi un augstas prasības ,kur ta lai iegūst to pieredzi ,vienīgi var iet uz noliktavu strādāt tur ņem bet tas atalgojums ir smieklīgs.
Izteikšu ari savu viedokli. pagajušovasar aktīvi pastaigaju uz dazadam parrunam, priekšstats jocigs, darba devejs meklē cilvēku tehniska joma, kurš gatavs dzivoties pa komandejumiem, japastrādā ari pa brīvdienam, kad saruna nonāk līdz apmaksai, tad paprasot 700 eiro uz rokas visi sak šķobities! Ja nav gatavs sakuma maksat kur garants, ka velak maksas, pieredze ir. Ka ari paraleli esmu students RTU neklatiene, par studijam varu pateikt vienu, studiju programmas galigi garām, novecojušas, neko aktualu neiemaca. Vairak esmu ieguvis no kursabiedriem kas strādā dažadas nozares. Ir daudzi pasniedzeji, kuriem kaulainā aiz muguras velkas! Par izglitibu runājot, liekas ka labaki darbinieki nāk no tehnikumiem!
-
find_in_page
- chevron_left
- 1
- …
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- …
- 31