Šeit var papļāpāt !!!

Visas slēgtās tēmas u.c., kas vairs nav aktuāls.
Profila bilde
ch.
Ziņojumi: 2386
Pievienojies: 06 Apr 2011, 18:56
Braucu ar: 3 series
Reputācija: 4

02 Dec 2015, 12:43

Svechturis rakstīja:
Svechturis rakstīja:
ch. rakstīja:Es neviena bridi nesaku ka skolotaji, mediķi un pat pensionari nav pelnijuši daudz lielaku atalgojumu, bet no kurienes jūsuprāt tam var dabūt līdzekļus? Dzemdēt?
Ir vairāk kā skaidrs, ka Tu barojies no tās siles. :rolleyes: Jo pieaudzis, nobriedis (lasīt - garīgi vesels) cilvēks nevar aizstāvētu valdību, kuras dienas kārtības jautājums ar prioritāti #1 ir Latviešu tautas genocīds.

Ja pārdodot šo to, man sanāktu vismaz maza mājele ārzemēs - jau rīt kravātu koferus. Taču zinu, cik ārzemēs piķo NĪ, tamdēļ joprojām esmu te.

Tu jautā, no kurienes ņemt līdzekļus. Zelta grālis - PĀRSTĀT ZAGT! Un man negribētos uzskatīt, ka runāju ar 14 gadīgu zēnu, kuram jāstāsta, ka noformēt jebkuru NĪ, auto u. tml. var uz brāļiem, māsām, sievām utt un tml. Pagrīdes miljonāriem vispār shēmas - ka turies. Vietā kur piehaltūrēju - to redzu.
Strādāju skandināvu kompānijā un man ar šo visu nav nekāda sakara. Tikai atšķirība tāda, ka pirms bļaut līdzi pūlim es vispirms cenšos saprast kā lietas strādā.

Zog ir pārāk stulbs termins. Izsaimnieko savtīgās interesēs būtu precīzāk. Tam es piekrītu. Runa ir par to, ka es nesaskatu absolūti nekādu korelāciju starp skolotāju algām un deputātu algām. Un es uzskatu, ka cepienam nav pamata. Strādājot tādu darbu ir jāsaņem vairāk kā pāķim, kas skrūvē reģipsi.
e30 S50B30us
e90 M57TU2D30
Profila bilde
ch.

02 Dec 2015, 12:54

Esošā situācija MANUPRĀT ir tāda, ka valstī pie šprices ir cilvēki, kuru rīcības brīvība ir stipri ierobežota, jo lēmumi ir jāpieņem balstoties uz par sevi ietekmīgāku cilvēku interesēm (tb vai piekrist ārzemju investoram aviokompānijā ar max. shady background'u, vai izmantot būvniecībai vienu no dārgākajām kompānijām, vai pieņemt darbā vēl kādu darbinieku, kuram īsti nav pielietojuma) utt). Tādā veidā nauda tiek izsaimniekota. Bet ir jābūt diezgan stulbam lai domātu ka tie 100 čaļi (un saistītie darbinieki) savācās kopā un spriež kā nu tagad kopistiski ZAGS. Tas pats klauns Kaimiņš diez vai tiek pie baigām zagšanas iespējām un kosmiskas algas.
Bet kas attiecās uz algām - tām ir jābūt adekvātām (lasīt - vienām no augstākajām attiecīgajā nozarē), lai piesaistītu gana prātīgus cilvēkus, kas spēs to kuģi kaut kā pagriezt pa savam, vai vismaz palīdzēt pieņemt mazāk sabiedrībai destruktīvus lēmumus.
e30 S50B30us
e90 M57TU2D30
Profila bilde
Inferno
Ziņojumi: 2823
Pievienojies: 10 Okt 2014, 00:24
Braucu ar: Mercedes-Benz
Atrašanās vieta: Kapitolija
Reputācija: 7

02 Dec 2015, 13:17

Es nedomāju, ka ir ļoti grūti atrast līdzekļus kaut kam. Nevar teikt, ka mūsu valsts ir ļoti nabadzīga un ka naudas galīgi nav. Nauda ir, vienkārši valsts viņu neprot pareizi tērēt. Neiedziļinoties sīkumos - cik nav bijuši skandāli par naudas izšķērdēšanu? Tas pats nanoūdens ir labs piemērs, bet tā ir tikai maza daļa no aizberga. Tādi brīnumi notiek visapkārt, vienkārši pagaidām tās shēmas vēl nav atklātas. Visādi mistiskie iepirkumi, LR5 un citi apšaubāmi projekti arī ir tie vaininieki, kuros bez maz vai atejā tiek nolaistas milzīgas summas. Tas gan nenozīmē, ka tagad nevajag nekam dot naudu un visus līdzekļus novirzīt skolotāju algām, bet atsakoties no bezjēdzīgiem vai mazsvarīgiem projektiem jau vien parādītos, piemēram, kādi simts miljoni, kurus varētu novirzīt kādā izglītības vai veselības nozarē. Un ja ne algām, tad vismaz sistēmas uzlabošanai.
Profila bilde
ch.

02 Dec 2015, 13:42

Inferno rakstīja:Es nedomāju, ka ir ļoti grūti atrast līdzekļus kaut kam. Nevar teikt, ka mūsu valsts ir ļoti nabadzīga un ka naudas galīgi nav. Nauda ir, vienkārši valsts viņu neprot pareizi tērēt. Neiedziļinoties sīkumos - cik nav bijuši skandāli par naudas izšķērdēšanu? Tas pats nanoūdens ir labs piemērs, bet tā ir tikai maza daļa no aizberga. Tādi brīnumi notiek visapkārt, vienkārši pagaidām tās shēmas vēl nav atklātas. Visādi mistiskie iepirkumi, LR5 un citi apšaubāmi projekti arī ir tie vaininieki, kuros bez maz vai atejā tiek nolaistas milzīgas summas. Tas gan nenozīmē, ka tagad nevajag nekam dot naudu un visus līdzekļus novirzīt skolotāju algām, bet atsakoties no bezjēdzīgiem vai mazsvarīgiem projektiem jau vien parādītos, piemēram, kādi simts miljoni, kurus varētu novirzīt kādā izglītības vai veselības nozarē. Un ja ne algām, tad vismaz sistēmas uzlabošanai.

Nu jā, bet doma jau ir tāda, ka ne jau tie 100+ kadri par kuru algu palielināšanu visi tagad cepās un saukā viņus par lohiem nolemj investēt kkādos apšaubāmos projektos. Pat ja kkādi tādi lēmumi iekrīt viņu kompetencē, tad kā liek, tā dara un ja tas netiek pildīts, no viņiem atbrīvojas un paņem citus, kas pildīs to.
Tā sistēma ir sapuvusi jau saknē. Tāpēc vajag veikt pasākumus, kas veicinās kadru apmaiņu un jaunu cilvēku piesaisti, no kuriem dažiem, varētu arī būt kāds potenciāls.
Kamēr lielais vairums cilvēku mācēs tikai d*rst par to, ka neviens neko nerubī un čīkstēt par to, ka viss ir slikti un pie varas ir zagļi, nevis pārmaiņas pēc ieslēgt savas smadzenes un rūpīgāk izvērtēt savus lēmumus (piem par to, par ko balso) tikmēr mēs būsim tur kur esam tagad.
e30 S50B30us
e90 M57TU2D30
Profila bilde
Liss
Ziņojumi: 2562
Pievienojies: 16 Apr 2011, 09:22
Braucu ar: turbo bamsli
Atrašanās vieta: Ogre
Reputācija: 40

02 Dec 2015, 14:26

ch. rakstīja:
Svechturis rakstīja:
Ir vairāk kā skaidrs, ka Tu barojies no tās siles. :rolleyes: Jo pieaudzis, nobriedis (lasīt - garīgi vesels) cilvēks nevar aizstāvētu valdību, kuras dienas kārtības jautājums ar prioritāti #1 ir Latviešu tautas genocīds.

Ja pārdodot šo to, man sanāktu vismaz maza mājele ārzemēs - jau rīt kravātu koferus. Taču zinu, cik ārzemēs piķo NĪ, tamdēļ joprojām esmu te.

Tu jautā, no kurienes ņemt līdzekļus. Zelta grālis - PĀRSTĀT ZAGT! Un man negribētos uzskatīt, ka runāju ar 14 gadīgu zēnu, kuram jāstāsta, ka noformēt jebkuru NĪ, auto u. tml. var uz brāļiem, māsām, sievām utt un tml. Pagrīdes miljonāriem vispār shēmas - ka turies. Vietā kur piehaltūrēju - to redzu.
Strādāju skandināvu kompānijā un man ar šo visu nav nekāda sakara. Tikai atšķirība tāda, ka pirms bļaut līdzi pūlim es vispirms cenšos saprast kā lietas strādā.

Zog ir pārāk stulbs termins. Izsaimnieko savtīgās interesēs būtu precīzāk. Tam es piekrītu. Runa ir par to, ka es nesaskatu absolūti nekādu korelāciju starp skolotāju algām un deputātu algām. Un es uzskatu, ka cepienam nav pamata. Strādājot tādu darbu ir jāsaņem vairāk kā pāķim, kas skrūvē reģipsi.
Lai reģipsi skrūvētu nav vajadzīga augstākā izglītība 4.5gadu garumā un pēc tam ik pēc 3 gadiem obligāti kursi zināšanu papildināšanai. Un ko skolotājas/i iegūst pēc savas naudas un milzīgā laika iztērēšanas tai izglītībai? Pinčuku sejā... Un beigās dažs labs reģipša skrūvētājs nopelna vairāk.
A saeimā lai pasēdētu ir nepieciešama obligāta izglītība vairāku gadu garumā?
Profila bilde
ZzevsS
Ziņojumi: 4781
Pievienojies: 06 Okt 2012, 12:07
Braucu ar: 328
Atrašanās vieta: Rīga
Reputācija: 11

02 Dec 2015, 14:44

Jebkurš cilvēks sākot mācīties par pedagogu zin uz ko viņš parakstās...
Profila bilde
Kikaps
Ziņojumi: 1899
Pievienojies: 19 Feb 2014, 00:46
Braucu ar: īsu div-bļ*-astoņ'
Atrašanās vieta: Galvaspilsētas
Reputācija: 5

02 Dec 2015, 14:46

seeingman rakstīja: Lai reģipsi skrūvētu nav vajadzīga augstākā izglītība 4.5gadu garumā un pēc tam ik pēc 3 gadiem obligāti kursi zināšanu papildināšanai. Un ko skolotājas/i iegūst pēc savas naudas un milzīgā laika iztērēšanas tai izglītībai? Pinčuku sejā... Un beigās dažs labs reģipša skrūvētājs nopelna vairāk.
A saeimā lai pasēdētu ir nepieciešama obligāta izglītība vairāku gadu garumā?
Nepazīstu nevienu pedagogu, kurš šo darbu darītu naudas dēļ.
Credit Cards? Drug smuggling? Selling your body for cheap?

It doesn't matter. All sins are forgiven on the path to boost.
Profila bilde
Liss

02 Dec 2015, 14:54

Jā, jo tas nav nekāds naudīgais darbs, uz īriju zemenes lasīt gan brauc naudas dēļ.
Bet nu jā cilvēkam tas patīk viņš grib to darīt, a naudu dzīvošanai arī vajag.
Vai arī cilvēkam jādzīvo vienistabas dzīvoklī no rokas mutē?
Vai otrs variants pedagogam vajag turīgu otro pusīti
Profila bilde
Kikaps

02 Dec 2015, 14:55

Nav tā, ka es Tev nepiekrītu... Pedagogiem vajadzētu lielākas algas, taču tad arī prasības lielākas, lai atlasa 'sūdīgos' pedagogus.

+ tie, kuriem ir 4.5 gadi uni + 3 kursos, nepelna mazāk par 700e mēnesī! :)

EDIT: Tādiem darbiem vajag kvalitāti un prestižu. Lai būšana par skolotāju, ugunsdzēsēju, policistu skaitītos 'kruta'. Tad arī viss būtu kārtībā. Līdz tam abās pusēs būs kur piep***ies - nemaksā, bet arī darbu dara sūdīgi.

EDIT2: ch. kādēļ izmanto admina tiesības lai dzēstu savus postus? :lol:

Profila bilde
ch.

02 Dec 2015, 15:11

Es zinu, ka pedagoģija ir vārīga tēma, bet es uzskatu, ka tā uzstādītā cietēja loma nav īsti atbilstoša.

Imho ja skolotājs sev paņem normāla krēslā pirdēja standarta darbalaiku (40h nedēļa), tad tā alga sanāca pat diezgan normāla, ņemot vērā to, ka atbildība ir stipri nosacīta (par bezrūpīgi padarītu darbu cietumā neliks), relatīvi daudz brīvdienu (vidusmēra ofisa darbiniekam ir 20 darbadienas gadā, skolotājiem imho vismaz x2), utt. :rolleyes: Okei, darbs ir morāli smags, bet nu es domāju ar to visi rēķinās, kas izvēlas to strādāt.

Labojot mani ja es kļūdos, neesmu iedziļinājis skolotāju algās un to kā veidojas tās slodzes/likmes.

Pats es paralēli pamatdarbam pasniedzu lekcijas vienā no LV augstskolām un attiecībā pret to ieguldījumu (vienreiz sagatavo programmu un tad gadu no gada mauc pa riņķi) tas cipars ir pat tīri ok.
:rolleyes:
e30 S50B30us
e90 M57TU2D30
Profila bilde
Liss

02 Dec 2015, 15:21

Kikaps rakstīja:Nav tā, ka es Tev nepiekrītu... Pedagogiem vajadzētu lielākas algas, taču tad arī prasības lielākas, lai atlasa 'sūdīgos' pedagogus.

+ tie, kuriem ir 4.5 gadi uni + 3 kursos, nepelna mazāk par 700e mēnesī! :)

EDIT: Tādiem darbiem vajag kvalitāti un prestižu. Lai būšana par skolotāju, ugunsdzēsēju, policistu skaitītos 'kruta'. Tad arī viss būtu kārtībā. Līdz tam abās pusēs būs kur piep***ies - nemaksā, bet arī darbu dara sūdīgi.

EDIT2: ch. kādēļ izmanto admina tiesības lai dzēstu savus postus? :lol:
cik sūdīgus pedagogus tu zini?
es piemēram no visiem entajiem pedagogiem, ko zinu + atceros no saviem skolas gadiem sliktus atceros tikai pāris a maksā ta visiem vienādi.
un kurā vietā pedagogiem maksā 700e mēnesī? augstskolu lektoriem?
mana sieva ir bērnudārza audzinātāja ikšķilē, tur ir vislielākās algas bērnudārzu audzinātājām latvijā, izglītība viņai ir visa tā, ko minēju, bez tās tu nemaz nevari būt pedagogs, bet alga tāpat ir stipri patālu no 700 un ar visiem gaidāmajiem saeimas likumprojektiem vēl samazināsies.

Un kā kāds vispār redzēs, ka par pedagogu būt ir kruta, ja šo gadu laikā attieksme pret pedagogiem ir tā sapista, vecākiem viņu mazais izlutinātais preteklis tak ir zelta gabaliņs un var darīt visu kas ienāk prātā un neko nedrīkst viņam teikt, tādi taču tie bērni ir, tur tādās galējībās tas viss iet, ka pizģets... ja es būtu pedagogs, čista nervi neizturētu, to stulbumu un kādam būtu deguns paņurcīts.
Šī karikatūra vislabāk attēlo, kas notiek mūsdienās:
Attēls
Profila bilde
Dj Plosky
Ziņojumi: 2741
Pievienojies: 12 Mar 2012, 20:18
Braucu ar: ER2
Atrašanās vieta: Ezernieki, Rīga
Reputācija: 13

02 Dec 2015, 15:22

Nomācījos augstākajā izglītībā 9 gadus, rezultātā doktora grāds kabatā, tāpēc itkā būtu jāpaliek universitātē kā zinātnes cilvēkam, bet ar algām ir vrb sliktāk kā skolotājiem, t.i. kadu laiku (oficiāli) biju saņēmis 140 EUR MĒNESĪ, tgd pacēla līdz 295 eur mēnesī! :) Savācot kaudzi ar lekcijām, varētu vēl kādus 200-300 eur iespējams pielikt, bet tad pa universitāti nāktos vnk dzīvot (vai ir jēga?!)... Cita lieta, var piepelnīt klāt (piepelnīt diezgan daudz) dažādos projektos, bet tos izsist ne vienmēr izdodās un tas tāds vairāk haltūras darbs sanāk (ko var darīt arī skolotājs, piemēram, pasniedzot privātstundas, vai celtnieks reģipsi vēl kkur pa naktīm skrūvēt).
Sieva ar 1. līmeņa austāko izglītību strādājot par pārdevēju pelna 800-900 eur (iespējams tikai tāpēc es vēl neesmu kādos zemeņu laukos).
P.S. Bračka (ar tehnikuma izglītību) strojkā (taisa jumtus) saņem ar tos pašus 800-900 eur + apmaksāta privātmāja Rīga viņu brigādei (alga 200-220 eur stroga katru piektdienu), un darbs tur tāds saka, ka citreiz nedēļas laikā, reāli NOSTRĀDĀ labi ja stundas 10-20, vsu pārējo laiku gaida laikapstākļus, kkādu tehniku utt.
P.S.S. Tāpēc izglītība kā tāda pie mums neko negarantē (attīstītās valstīs labākos studentus jau studiju sākumā aicina darbā/apmaksātā praksē), labākajā gadījumā DOD IESPĒJU pelnīt strādājot "ar galvu".
d[-_-]b
Profila bilde
Liss

02 Dec 2015, 15:29

Jā ch. man sieva strādājot 1.3 slodzes saņam 550e, moš jāsaka, lai strādā cītīgāk, tikai, kas maksās vairāk par to? Reģipsi liekot, gan maksās vairāk, ja cītīgāk strādāsi.

Šitos vieslektorus es zinu, RTU, kad mēģināju mācīties (pirms sapratu, ka tas viss ir BS), arī tādi dažreiz ievēlās, spilgtākais piemērs bija, kkāds pisnesmenis, kas Latvijā izveidojis kaut kādas releju komunikāciju sistēmas, lekcija sastāvēja no viņa veiksmes stāsta un krāna staipīšanas, kāds viņš ahujennijs pisnemenis.
Emteks
Ziņojumi: 718
Pievienojies: 19 Mar 2015, 23:28

02 Dec 2015, 15:41

Parex, Krājbanka, Metalurgs. :lol:
Attēls
Profila bilde
Kikaps

02 Dec 2015, 15:43

Emteks rakstīja:Parex, Krājbanka, Metalurgs. :lol:
Kursk, Donbass, Gruzija.

Ko diktatori ir darījuši gudrāk? :lol: :lol:

Profila bilde
Liss

02 Dec 2015, 15:44

air baltic
Profila bilde
ch.

02 Dec 2015, 15:52

seeingman rakstīja:Jā ch. man sieva strādājot 1.3 slodzes saņam 550e, moš jāsaka, lai strādā cītīgāk, tikai, kas maksās vairāk par to? Reģipsi liekot, gan maksās vairāk, ja cītīgāk strādāsi.

Šitos vieslektorus es zinu, RTU, kad mēģināju mācīties (pirms sapratu, ka tas viss ir BS), arī tādi dažreiz ievēlās, spilgtākais piemērs bija, kkāds pisnesmenis, kas Latvijā izveidojis kaut kādas releju komunikāciju sistēmas, lekcija sastāvēja no viņa veiksmes stāsta un krāna staipīšanas, kāds viņš ahujennijs pisnemenis.
Nu bet +/- 550eur alga ir arī daudzi citu profesiju darbiniekiem (imho tā ir arī tāda tipiska pamatlīmeņa ofisa darbinieka alga). Es piekrītu, ka būtu tikai godīgi saņemt vairāk, jo tas nav normāli, ka cilvēkam jādzīvo no algas līdz algai, bet ar ko pedagogi ir īpašāki? :rolleyes:

Policija, ugunsdzēsēji, mediķi utt. - tur ir atbildība, risks ar savu veselību un dzīvību, morāli traumatisks darbs - tur es atbalstu, ka tas ir pilnīgs absurds, ka algas ir tik niecīgas. Bet arī apzinos, ka lai visiem šiem cilvēkiem paceltu algu līdz sakarīgam līmenim ir nepieciešams nēnormāls piķis, turklāt tās nav vienreizējas investīcijas. Un apzinos, ka LV budžetā tāda nav.

Un nē, es lekcijās mēģinu stāstīt pa ģēlu un sasaistīt teoriju ar reālo dzīvi un feedback's no studentiem par to ir tikai pozitīvs.. :rolleyes:
e30 S50B30us
e90 M57TU2D30
Profila bilde
Azbests
Ziņojumi: 853
Pievienojies: 01 Mai 2013, 03:37
Braucu ar: dirsu pa ledu
Atrašanās vieta: Пурвциемс

02 Dec 2015, 16:06

ch. rakstīja:...bet ar ko pedagogi ir īpašāki? :rolleyes:
ar to, ka attīsta mūsu nākotni, jebšu bērnus, kas kādreiz arī būs tie nākamie mediķi, ugunsdzēsēji, policisti..

+ tas imho ir nenormāli sarežģīts darbs, vismaz atceroties kāds pats biju :lol:
fotogrāfijas tev, tavam auto un citu priekam!
raksti PM vai zvani 25132468, cenas studentiem pieejamas

bildes apskatāmas - 500px.com / facebook.com
Profila bilde
JānisK-[JK]
Ziņojumi: 1088
Pievienojies: 22 Sep 2014, 18:13
Reputācija: 2

02 Dec 2015, 16:25

Man tā pedagogu ņerkstēsana arī riebjas :nenene:
Pats kādu laiku strādāju skolā un reti kurš pedagogs tiešām bija pedagogs, kurš no sirds un dvēseles centās mācīt, lielākā daļa ņerktainas mamzeles un mamzeļi, kuri uz pārējiem skatās no augšas :doh:
Mutere sešus gadus nostrādāja skolā peronāla daļā, jāpacieš skolnieku ne retie pazemojumi, ka tu te strādā un tev te nav nekādas tiesības mēs daram ko gribam, jāpacieš skolotāju pazemojumi, skrien katru stundu pīpēdami un ja ko aizrāda uztaisa tādu dirsienu, jāpacieš arī direktore ar savām ambīcijām un skatu no augšas un tas viss par minimālo algu :doh: un viņiem vēl ir mazas algas :nenene:
Bemberists
Ziņojumi: 32
Pievienojies: 09 Nov 2015, 20:45

02 Dec 2015, 18:10

Attēls
cilvēki izmisuši winterbeater meklēšanā. :D :hahaha: