Video/Audio

Visas slēgtās tēmas u.c., kas vairs nav aktuāls.
Jonjis
Ziņojumi: 898
Pievienojies: 01 Jūl 2011, 01:55
Atrašanās vieta: Rīga
Reputācija: 5

28 Feb 2015, 23:39

Kas rēķinās subim kasti? Kāds budžets?
Kādēļ tieši Alpine, Pioneer?
Profila bilde
andrjuha37
Ziņojumi: 584
Pievienojies: 17 Jūn 2014, 22:03
Braucu ar: ...
Atrašanās vieta: Jelgava
Reputācija: 3

01 Mar 2015, 12:10

Jonjis rakstīja:Kas rēķinās subim kasti? Kāds budžets?
cik man bija darišana , ari 80 % gaadijumos nemos ar Pioneer , nezinu kka ta firma man ievieš drošibu , biju klausijes Fly subjus un citus , kka nepatika man un laga viņi neskaneja :hahaha:
par kasti , tilpumu apreiķinašanaj tagad ir pilns internets ar progam , bet ja tajsit kuba kasti tad tur izi mod vsp :lol:
Profila bilde
BadToro
Ziņojumi: 154
Pievienojies: 27 Feb 2015, 00:38
Braucu ar: Lakotu D sildītāju
Atrašanās vieta: Gintermuižas
Reputācija: 1

01 Mar 2015, 12:22

edzis rakstīja:Vēlos iegādāties '12 subwooferi, bez kastes, bet tādu, kas paredzēts kastei, nevis free air.
Skatos tikai uz tādām firmām kā alpine un pioneer. ar 500w būs gana

W pašam skaļrunim norāda cik viņš rij - jāsaprot, ka, lai viņš to dotu ārā ir jābūt pastiprinātāja nominālajai jaudai nedaudz virs skaļruņa nominālās jaudas. 95% gadījumu ļautiņiem šī ābeces patiesība nav ievērota un arī izcils skaļrunis, šādā kombinācijā, skan bezcerīgi.
Attēls
Profila bilde
Dj Plosky
Ziņojumi: 2741
Pievienojies: 12 Mar 2012, 20:18
Braucu ar: ER2
Atrašanās vieta: Ezernieki, Rīga
Reputācija: 13

01 Mar 2015, 12:52

Tas ir tikai ābeces pirmais burts, i ta līdz galam nav patiesība!
Jebkuru skaļruni, ar nominālo jaudu 10W vai 2000W, var barot kaut vai ar pāris W jaudīgu pastiprinātāju, un viss VAR smuki skanēt (un otrādi, nepareizi sainstalējot to subu (izvēloties "smagu"/nemuzikālu skaļruni), viņš neskanēs, slēdz Tu viņu klāt jebkuras jaudas pastiprinātājam un kaut par miljonu eur).
Es par to, ka savam subam (ar nominālo jaudu 450W) laikam ne reizi īsti pāri 200W nesmu "iebēris", jo, pateicoties salīdzinoši pareizai instalācijai, jau pie 10-50 W skaļums ir pilnīgi pietiekošs un jau tuvs nekomfortablam līmenim (kā bonuss, skaļrunis arī strādā sev patīkamākā režīma). Šo situāciju gan cilvēkiem būtu jāizprot!
Tiecoties uz tām RMS jaudām, jāsaprot, ka pie norādītās RMS jaudas jau būs ap 10% krupļu, kas principā ir neklausāma skaņa (šis parametrs vairāk apraksta to jaudu, no kuras skaļrunis vēl netiks mehāniski sabojāts darbjoties kādu stundu)...
Protams, ja pastiprinātājam jaudas ziņā ir rezerve, par sliktu nenāks (attiecīgi arī tas strādās sev vieglākos režīmos, dodot ārā māzākus kropļojumus), bet tās jaudas kā tādas nav primārais, par ko būtu jādomā...
d[-_-]b
Bodnieks
Ziņojumi: 16
Pievienojies: 07 Jan 2015, 16:42
Braucu ar: M42 kupeju

01 Mar 2015, 12:59

Pārdodu vadus subim. 10€ atrodas vefā. Vakarā braukšu uz Pārdaugavu. Nesanāk bildi ielikt, firma - Lexton LX Z004 . 2823499nulle
Profila bilde
Dj Plosky
Ziņojumi: 2741
Pievienojies: 12 Mar 2012, 20:18
Braucu ar: ER2
Atrašanās vieta: Ezernieki, Rīga
Reputācija: 13

01 Mar 2015, 13:08

andrjuha37 rakstīja:
cik man bija darišana , ari 80 % gaadijumos nemos ar Pioneer , nezinu kka ta firma man ievieš drošibu , biju klausijes Fly subjus un citus , kka nepatika man un laga viņi neskaneja :hahaha:
par kasti , tilpumu apreiķinašanaj tagad ir pilns internets ar progam , bet ja tajsit kuba kasti tad tur izi mod vsp :lol:
50% gadījumu no tā ko te tirgo, figu Tu atradīsi tiem brīnumiem parametrus, ko savadīt tajās progās (lielākā problēma)... Kā arī ar tām progām būtu jāprot rīkoties jāsaprot ko un kā tur skatītīties...
Manā redzējumā, ja gribi, lai tas subis skan, vai nu sāc pamatīgi studēt šo lietu (ja ir reāla vēlme un vispār saprašana tajās lietās kkāda), vai nu vnk vērsies pie tā, kas REĀLI jēdz, tad būs iespēja, kakonkrētājā projektā tiks iegūta maksimālā "price performance" attiecība.. Pretējā gadījuma, būs kkas +/- labākajā gadījumā... Ja cilvēks ir gatavs riskēt un sadzīvot ar to, tad uz priekšu.
Galvenā problēma visos šajos jautājumos "iesakiet subi" ir tāda, ka autors pat ne tuvu nesaprot, cik maz viņš visā tajā jēdz, un tieši tāpēc, ka visa šī tēma ir pietiekoši sarežģīta, arī netiek saņemtas atbildes, jo tie, kas kko jedz un varētu ieteikt saprot, ka nepietiek informācijas par iecerēto projektu un visdrīzāk arī pats autors nesaprot ko grib + ar laiku arī apnīk tās "for free" konsulācijas pat ne samaksas ziņā, bet tādā ziņā, ka lielie entuziasti tā arī paliek jautājuma uzdošanas stadijā un pēc tam, kad saņem izvērstu atbildi vnk uzliek mīksto tam visam pasākumam (man tepat forumā jau n-tās reizes tāda situācija bijusi) iemet grabažniekā kādu aktīvo Blow (es viņu saucu par sBljow :D) un bombī pa rajončiku! :)
d[-_-]b
Profila bilde
BadToro

01 Mar 2015, 13:24

Dj Plosky rakstīja:Tas ir tikai ābeces pirmais burts, i ta līdz galam nav patiesība!
Jebkuru skaļruni, ar nominālo jaudu 10W vai 2000W, var barot kaut vai ar pāris W jaudīgu pastiprinātāju, un viss VAR smuki skanēt (un otrādi, nepareizi sainstalējot to subu (izvēloties "smagu"/nemuzikālu skaļruni), viņš neskanēs, slēdz Tu viņu klāt jebkuras jaudas pastiprinātājam un kaut par miljonu eur).
Es par to, ka savam subam (ar nominālo jaudu 450W) laikam ne reizi īsti pāri 200W nesmu "iebēris", jo, pateicoties salīdzinoši pareizai instalācijai, jau pie 10-50 W skaļums ir pilnīgi pietiekošs un jau tuvs nekomfortablam līmenim (kā bonuss, skaļrunis arī strādā sev patīkamākā režīma). Šo situāciju gan cilvēkiem būtu jāizprot!
Tiecoties uz tām RMS jaudām, jāsaprot, ka pie norādītās RMS jaudas jau būs ap 10% krupļu, kas principā ir neklausāma skaņa (šis parametrs vairāk apraksta to jaudu, no kuras skaļrunis vēl netiks mehāniski sabojāts darbjoties kādu stundu)...
Protams, ja pastiprinātājam jaudas ziņā ir rezerve, par sliktu nenāks (attiecīgi arī tas strādās sev vieglākos režīmos, dodot ārā māzākus kropļojumus), bet tās jaudas kā tādas nav primārais, par ko būtu jādomā...

Protams, ka kaut kas skanēs vienmēr (un pieļauju, ka ir cilvēki kurus tas pilnīgi apmierina), bet nobīdes ir arī pavisam klusu klausoties.
Ir ļaudis kas dzenas pēc max apakšām un ir ļaudis kas dzenas pēc kvalitātes (un tur nav nekā ļauna - lai taču katrs dara kā tīk) - pirmo vēlmes ir lēti piepildāmas, otrie īpaši nefano par skaņu ko dabū ar 100W stiprekli barojot puskilovata RMS bļauri.

Ja primārais nav izpludināt virsbūves kontūras un minūtē nosēdināt aķi, tad nav slikti ja nopērk maza rms subi un stipreklis nav par vāju - stiprekli pat var lēti dabūt - skaļrunis gan kodīgs pēc cenas.

Nevajag jau muzikālo dzirdi uzskatīt par snobisku ekstru - var arī par lāstu nosaukt :) Šo fīču jau neizvēlas.
Attēls
Profila bilde
andrjuha37

01 Mar 2015, 13:52

Dj Plosky rakstīja:
andrjuha37 rakstīja:
50% gadījumu no tā ko te tirgo, figu Tu atradīsi tiem brīnumiem parametrus, ko savadīt tajās progās (lielākā problēma)... Kā arī ar tām progām būtu jāprot rīkoties jāsaprot ko un kā tur skatītīties...
Manā redzējumā, ja gribi, lai tas subis skan, vai nu sāc pamatīgi studēt šo lietu (ja ir reāla vēlme un vispār saprašana tajās lietās kkāda), vai nu vnk vērsies pie tā, kas REĀLI jēdz, tad būs iespēja, kakonkrētājā projektā tiks iegūta maksimālā "price performance" attiecība.. Pretējā gadījuma, būs kkas +/- labākajā gadījumā... Ja cilvēks ir gatavs riskēt un sadzīvot ar to, tad uz priekšu.
Galvenā problēma visos šajos jautājumos "iesakiet subi" ir tāda, ka autors pat ne tuvu nesaprot, cik maz viņš visā tajā jēdz, un tieši tāpēc, ka visa šī tēma ir pietiekoši sarežģīta, arī netiek saņemtas atbildes, jo tie, kas kko jedz un varētu ieteikt saprot, ka nepietiek informācijas par iecerēto projektu un visdrīzāk arī pats autors nesaprot ko grib + ar laiku arī apnīk tās "for free" konsulācijas pat ne samaksas ziņā, bet tādā ziņā, ka lielie entuziasti tā arī paliek jautājuma uzdošanas stadijā un pēc tam, kad saņem izvērstu atbildi vnk uzliek mīksto tam visam pasākumam (man tepat forumā jau n-tās reizes tāda situācija bijusi) iemet grabažniekā kādu aktīvo Blow (es viņu saucu par sBljow :D) un bombī pa rajončiku! :)
pilnigi priekritu par tam progam , esu tajsijis 4-5 kastes saviem pionieriem , un majnijis kadus 4 skaļruņus , un gandriz katra gadijuma skaneja savadak :rolleyes:
tajsot kko priekš sevis , samaksat naudu par visu gatavu man nepatik , tape labak pajautaju dažiem cilvekiem kas un ka , tad pardomaju viņu viedokļus un uztajsu kko videju , nesaku ka esu profiņš un t.t. bet es daru visu priekš sevis , ja kads kko prasa , laj iesaka , tad ari iesaku kko no savas pieredzes bet ja man kkas nepatik tad atkal vajnigs esu es patc :doh: :hahaha:
ja tu doma likt to subi iekša , tad jau vismaz kko minimali no tas lietas ari ir jasajedz :lol:
Profila bilde
Lavriks
Ziņojumi: 648
Pievienojies: 22 Okt 2014, 16:36
Braucu ar: M50

03 Mar 2015, 20:23

Pērku sony pastiprinātāju,izklausīšos visus piedāvājumus. PM :super:
:lol:
Profila bilde
Martinsoon
Ziņojumi: 1144
Pievienojies: 02 Dec 2012, 21:25
Braucu ar: Sauzemes lidmasinu
Atrašanās vieta: Riga purvciems/ziepniekkalns
Reputācija: 2

03 Mar 2015, 21:08

20 e parabiem. :super:
20150219_154019.jpg
Jums nav vajadzīgās atļaujas lai apskatītu šo pielikumu.
Aivory
Ziņojumi: 44
Pievienojies: 29 Apr 2014, 20:17
Braucu ar: 330D:325i
Atrašanās vieta: Ādaži

03 Mar 2015, 22:41

Varbūt kāds specs var pateikt kur meklēt vainu, ja subwooferam pazudis bass un nāk tikai mazs tarkšķis ārā kuru dzird ieklausoties... ? Lineārie ok, strāva pienāk, pastiprinātājs cik nu uz aci izskatījās ok, visas dzīslas u.t.t vesalas un nekur nekas nesmirdēja.

Subis aktīvais Fly trap 12 1200w
Attēls
Profila bilde
Richus
Ziņojumi: 798
Pievienojies: 23 Mar 2012, 15:51
Braucu ar: 350hp 700n
Reputācija: 6

03 Mar 2015, 22:47

Piemet to subi pie kāda cita auto, ja nav, ta kautvai pie mājas kinozāles vai cita skaņas avota
Profila bilde
Reinis159
Ziņojumi: 592
Pievienojies: 30 Jan 2012, 14:59
Braucu ar: E36 2.0 coupe
Atrašanās vieta: Lubāna - Madona

03 Mar 2015, 22:54

Aivory rakstīja:Varbūt kāds specs var pateikt kur meklēt vainu, ja subwooferam pazudis bass un nāk tikai mazs tarkšķis ārā kuru dzird ieklausoties... ? Lineārie ok, strāva pienāk, pastiprinātājs cik nu uz aci izskatījās ok, visas dzīslas u.t.t vesalas un nekur nekas nesmirdēja.

Subis aktīvais Fly trap 12 1200w
Attēls
Iespejams, ka bus jajauc vala, ja neskanes pie kautka cita.. Jaskatas bus Shema, ar lupu. :D Kur kas nodedzis vai ,kas.. Jalode.
BMW - Best Motorsport Weapon
human
Ziņojumi: 35
Pievienojies: 20 Nov 2012, 08:31

04 Mar 2015, 20:16

peerku harman cardon aizmugurejo labo tumbu. Ja ir,tad arī labo priekšējo.
Profila bilde
BadToro

07 Mar 2015, 12:33

Nopirktu 4omu 10'' Kickeri
Attēls

Model 08S10L54

Var piedāvāt arī 10'' apaļos ja 4 omi un RMS ne lielāks kā 300W
Attēls
Profila bilde
RENIO
E36 Club Latvia
Ziņojumi: 11570
Pievienojies: 15 Mar 2011, 17:30
Braucu ar: 2 BMW
Reputācija: 20

08 Mar 2015, 10:47

RENIO rakstīja:Pārdodu ļoti labu lietotu magnetolu Alpina
Cena 90 EUR
80 eur
Jums nav vajadzīgās atļaujas lai apskatītu šo pielikumu.
Profila bilde
Raitoss
Ziņojumi: 134
Pievienojies: 09 Nov 2014, 23:18
Braucu ar: Viss kas kustās!
Atrašanās vieta: Zepčiks ; Rezekne

18 Mar 2015, 00:54

Pardodu, EDGE7400 (400w) pastuuzi. 50eur

2ohm stereo 2x100w RMS
4ohm stereo 2x80w RMS
2ohm mono tiltā 1x200w RMS
4ohm stereo max jauda 2x200w
Attēls
Tirgoju Jaunas rezerves daljas, ļoti labām cenām. (Elljas , filtri , akumulatori , piekare, amortizacija , dzinej daljas...) Raksti vai zvani 28322293!
Profila bilde
RENIO
E36 Club Latvia
Ziņojumi: 11570
Pievienojies: 15 Mar 2011, 17:30
Braucu ar: 2 BMW
Reputācija: 20

18 Mar 2015, 17:52

RENIO rakstīja:
RENIO rakstīja:Pārdodu ļoti labu lietotu magnetolu Alpina
Cena 90 EUR
80 eur
tikai forumam
60 EUR
Profila bilde
andrjuha37

22 Mar 2015, 08:41

taka vajadzigi divi identiski SUBJI , tad majnu savu

PIONEER TS-W308D4

Features TS-W308D4
Maximum output power 1.400 Watt
Nominal output power 400 Watt
Impedance 4Ω
Dual 4Ω voice coils: 2Ω or 8Ω
Frequency response 20 - 180 Hz
Lowest resonance frequency (Hz) 34,5 Hz
Sensitivity (1W/1m) 92 dB
Woofer size (cm) 30 cm
Woofer material Interlaced Basalt / Aramid Fibre Reinforced IMPP Composite Cone
Voice Coil bobbin type Phenol resin coated glass cloth bobbin
Pole Yoke Type Extended and Vented pole yoke
Magnets Double-stacked, high power
Recommended sealed enclosure (Litres) 24,1 - 49,5 litres
Attēls

PRET

PIONEER TS-W307D4

Features TS-W307D4
Maximum input power 1.200 W
Nominal input power 400 W
Impedance 4Ω
Dual 4Ω voice coils: 2Ω or 8Ω
Frequency response 18 - 500 Hz
Sensitivity (1W/1m) 89 dB
Woofer size 30 cm
Woofer material Composite IMPP™ cone using Interlaced Aramid Fibre with reinforcement arcs
Voice Coil bobbin type Phenol resin coated glass cloth bobbin
Pole Yoke Type Extended and Vented pole yoke
Magnets Dual mass, high power
Recommended sealed enclosure 24 - 49,6 litres
Attēls

ka ari neatteiktos no piedavajuma iegadaties tikaj pašu skaļruni TS-W307D4 , par saldu cenu :hahaha:
Profila bilde
Gat1s
Ziņojumi: 16
Pievienojies: 10 Dec 2014, 11:40
Braucu ar: 325

22 Mar 2015, 10:13

Sodien un rit 30e :)

Attēls

Attēls

Attēls
Pēdējais labojis Gat1s - 30 Mar 2015, 10:00, kopā labots 2 reizes.