Dzesēšanas sistēma- atgaisošana, dzesēšana, temperatūra

Profila bilde
dogMa
E36 Club Latvia
Ziņojumi: 9805
Pievienojies: 27 Feb 2011, 23:05
Braucu ar: E36 2.8i Coupe
Reputācija: 117

Ir Latvijā kāds kantoris, kas nodarbojas ar elektrisko ventilatoru tirgošanu? Izņemot ADParts..
Vēlams normālas ražotāja firmas propellerus.
Profila bilde
dogMa
E36 Club Latvia

Kāds būtu optimālais temp. diapazons devējam, lai normāli uzturētu temperatūru dzinējam? Elektriskais ventilators ar 2 ātrumiem (kondicioniera ventilators). Ņemot vērā, ka termostats veras vaļā pie 92C.
Profila bilde
ka4igars
Ziņojumi: 12
Pievienojies: 05 Mai 2013, 14:44
Braucu ar: 318is
Atrašanās vieta: Jelgavas
lieta taada, saaka vaarities motors.. nomainiiju termostatu, atgaisoju, izdariiju visu kaa vajag.. tgd kad mashina ir darba temp saak karst motors, iesleedzot karsto gaisu salonaa, viss ir kaartiiba, kas vareetu buut par vainu?
Profila bilde
dogMa
E36 Club Latvia

Tukšgaitā rūcot, siltums nāk salonā?
Profila bilde
ka4igars
jaa naak, suukna vaina taa nevaretu buut..
Profila bilde
dogMa
E36 Club Latvia

Traki liels spiediens nav sistēmā? T.i., tosolu nespiež ārā, kā arī nesmird pēc atgāzēm tosola bačokā?
Profila bilde
ka4igars
it kaa nesmird, bet spiediens ir..
Profila bilde
Kukijs
Ziņojumi: 314
Pievienojies: 23 Okt 2012, 13:59
Braucu ar: Volvo V70
Atrašanās vieta: Jelgava
Man tas pats kas pa huijņu, pagājušo nedēļ, vienu dienu braucot klausos visu laiku slēdzas iekšā elektroventilators, atbraucot mājās nonācu pie fakta kad līmenis bija pašā trauka apakšā, pielēju zaļo freezi, braucu braucu, te ne no kā rūcot uz maziem apgriezieniem sāk spiest pa lielo korķi ārā šķidrumu, kad pagāzē, viss normāli cirkulē utt. Arī salonā nāk karstais gaiss.

Domāju kad ūdens sūknis beigts, ok to nomainīju, SKF uzliku, pirms tam bija orģinālais BMW pumpis :lol: vienalga tas pats, termostatu nomainīju atkal tas pats. Braucot viss ir normāli, nevārās, temperatūra ok, tikko apstājos, var just trubas paliek cietas, kad pagāzē viss atkal normāli mīkstas.

Gaisoju daudz reižu braucu slīpumā, utt utt. Tiešām tā varētu būt galvas blīve beigta, motors m44b19
Iepriekšējais saimnieks cik jautāju pēdējo reiz kkad ziemā bija pielējis klāt antifreezi!

Ieteikumi??? :sad:
yanks rakstīja:Cik saprotu, tad rokeri ar gultņiem ir labāki motora darbības klusuma pēc, bet sliktāki, jo ir vairāk kustīgu detaļu kam saplīst.
Profila bilde
Dj_Zii
Ziņojumi: 2104
Pievienojies: 01 Dec 2011, 17:28
Braucu ar: zibenu
Reputācija: 6

ka4igars rakstīja:lieta taada, saaka vaarities motors.. nomainiiju termostatu, atgaisoju, izdariiju visu kaa vajag.. tgd kad mashina ir darba temp saak karst motors, iesleedzot karsto gaisu salonaa, viss ir kaartiiba, kas vareetu buut par vainu?
tava gadijuma visticamak ka mufta vai termostats :gigigi: + gaisošana var gadities ka radiators aizaudzis :gigigi: tad gan ir ko pamocities ;)
Pēdējais labojis Dj_Zii - 21 Jūl 2013, 20:31, kopā labots 1 reizi.
Profila bilde
Dj_Zii

Kukijs rakstīja:Man tas pats kas pa huijņu, pagājušo nedēļ, vienu dienu braucot klausos visu laiku slēdzas iekšā elektroventilators, atbraucot mājās nonācu pie fakta kad līmenis bija pašā trauka apakšā, pielēju zaļo freezi, braucu braucu, te ne no kā rūcot uz maziem apgriezieniem sāk spiest pa lielo korķi ārā šķidrumu, kad pagāzē, viss normāli cirkulē utt. Arī salonā nāk karstais gaiss.

Domāju kad ūdens sūknis beigts, ok to nomainīju, SKF uzliku, pirms tam bija orģinālais BMW pumpis :lol: vienalga tas pats, termostatu nomainīju atkal tas pats. Braucot viss ir normāli, nevārās, temperatūra ok, tikko apstājos, var just trubas paliek cietas, kad pagāzē viss atkal normāli mīkstas.

Gaisoju daudz reižu braucu slīpumā, utt utt. Tiešām tā varētu būt galvas blīve beigta, motors m44b19
Iepriekšējais saimnieks cik jautāju pēdējo reiz kkad ziemā bija pielējis klāt antifreezi!

Ieteikumi??? :sad:
bet te ož pec blives ,,kirdik,, :gigigi:
Profila bilde
Kukijs
Pāris lapas atpakaļ, izlasīju kad iespējams salonā kkur pie kājām noplūde varētu būt tikko noņēmu paskatījos tur viss sauss. Bet visu laiku ir slapjšs grīdas tepiķis priekšā pasažierim, zem paklājiņa, tur neesmu neko ņemis skatījies, kas tur kādas trubas iet vai kā??? :gigigi:
yanks rakstīja:Cik saprotu, tad rokeri ar gultņiem ir labāki motora darbības klusuma pēc, bet sliktāki, jo ir vairāk kustīgu detaļu kam saplīst.
Profila bilde
Dj_Zii

drizak grida caurums :D vai ja ira luka tad lukai kanals ir ciet un nak viss gar slieksni un zem paklajiņa :hahaha: :gigigi:
Profila bilde
Kukijs
Lūkas nav :clap:
Labi skaidrs būs jāskatās mošk grīdā kāds korķis ārā izkritis.

Bet tad par to ūdens spiešanu ārā, iespējams tad galvas blīve hanā??? Citur viss normāli visi patroboki ir sausi utt.
Kādu blīvi pirkt tiešām lai ir laba??? Cenai nav nozīme. :sarunats:
Profila bilde
Dj_Zii

pasties vai termomuftai nav kirdik , palien zem auto un apsties vai nav kaut kur tosola nopludes un ta talak :gigigi: tur var but 100 un viena vaina :lol: es tev ieteiktu griestie labak servisa lai nosaka kas pie vainas ja pats nesaproti ;)
vispar ta internet diagnostika mani iesparda :D :D :D
Profila bilde
Slim
Ziņojumi: 736
Pievienojies: 08 Jan 2012, 20:10
Reputācija: 3

nu tu pateici apmēram taa- brauc pie manīm uz citronu vai apelsīnu (sorry neatceros nosukumu īsto) :lol:

tici arī kādreiz pasviesta internet ideja noder problēmu risināšanai ;)
BMW-Big Money Waste
Profila bilde
Thomas
Ziņojumi: 134
Pievienojies: 07 Okt 2011, 17:08
Braucu ar: V6
kadam isti jabut radiatoram uz m50tub25? paslaik stav mazais, 440x330, auto nav kondicioniera. Bet liekas, ka tomer 2.5 jabut lielajam, 440x440? Man vins tek starp izplesanas trauku un pasu radiatoru, pec pastavesanas korki, vai ja ilgak pamoka autinu. Tagad gribu nopirkt jaunu, bet hvz, ziema ari negribas salst, ka ari termostatus piedava 2 veidu - 88c un 92c, es jau labak nemtu 88, bet ziema :)
Profila bilde
dogMa
E36 Club Latvia

Tos 88C un 92C dikti nejutīsi. Radiatoram pa lielam nozīmes nav, visu sadarīs termostats. Es ieteiktu ņemt lielo radiatoru un 88C termostatu priekš M50B25.
Profila bilde
Thomas
Ziņojumi: 134
Pievienojies: 07 Okt 2011, 17:08
Braucu ar: V6
Mana logika man stasta to pasu. Tas viniem kkada problema tiem radiatoriem, ka tek taja vieta, vai ari jamekle vel vaina, kapec vins tek un sak parkarst autins.
yanks
Ziņojumi: 1832
Pievienojies: 20 Aug 2012, 12:24
Reputācija: 13

reizi 20 gados varbūt vaig vienkārši blīvgredzenus nomainīt?!? un ja ir pārspiediens sistēmā varbūt der kompresiju pamērīt. un iesaka arī radiatora korķi nomainīt.
Un vispār papēti pa kuru vietu nāk pārplūde ārā. varbūt nemaz nekas nav vainas...
Profila bilde
Armando
Heineken
Ziņojumi: 6016
Pievienojies: 02 Mar 2011, 23:38
Braucu ar: e61
Atrašanās vieta: ireland
Reputācija: 72

Thomas rakstīja:kadam isti jabut radiatoram uz m50tub25? paslaik stav mazais, 440x330, auto nav kondicioniera. Bet liekas, ka tomer 2.5 jabut lielajam, 440x440? Man vins tek starp izplesanas trauku un pasu radiatoru, pec pastavesanas korki, vai ja ilgak pamoka autinu. Tagad gribu nopirkt jaunu, bet hvz, ziema ari negribas salst, ka ari termostatus piedava 2 veidu - 88c un 92c, es jau labak nemtu 88, bet ziema :)
m50b25tu ir paredzets 88c termostats.
ja nau kondiska tad buus mazais radiators, bet reali ja tu maini tad liec lielo.
...