Izplūdes sistēma
Moš kāds var padalīties ar pieredzi
Lieta sekojoša, šogad esmu izdomājis, ka vajag uztaisīt klusāku skaņu izpūtējam, bet atstājot esošās komponentes
Tātad izplūdes sistēma no pašām biksēm ir pārtaisīta, pa vidu stāv ugunslāpētājs un beigās stāv ķipa "sporta glušaks", visa truba iet man liekas vai 60 mm, vai 65 mm. Nu baigi skaļais.
Lai izietu TA pēdējais gala bundulis tiek noņemts un uzlikts oriģinālais izpūtēja bundulis un skaņa kļūst pa tiešām klusa.
Jautājums sekojošs, ko varētu sabāzt "sporta glušakā", lai tas paliktu vismaz pa pusi klusāks? Doma ir griezt vaļā
Lieta sekojoša, šogad esmu izdomājis, ka vajag uztaisīt klusāku skaņu izpūtējam, bet atstājot esošās komponentes
Tātad izplūdes sistēma no pašām biksēm ir pārtaisīta, pa vidu stāv ugunslāpētājs un beigās stāv ķipa "sporta glušaks", visa truba iet man liekas vai 60 mm, vai 65 mm. Nu baigi skaļais.
Lai izietu TA pēdējais gala bundulis tiek noņemts un uzlikts oriģinālais izpūtēja bundulis un skaņa kļūst pa tiešām klusa.
Jautājums sekojošs, ko varētu sabāzt "sporta glušakā", lai tas paliktu vismaz pa pusi klusāks? Doma ir griezt vaļā
Man ir restaurēts 2.8i bundulis.. Reāli oriģinālās iekšas tur nav, bet ir labi nopakots un ielikti "sieti" + REMUS uzgaļi. Drīz likšu sev citu aizmugurējo daļu, tad jau kāds varēsiet pa labu ciparu tikt klāt tam bundulim, ja kādam vajadzēsRuu rakstīja:Orģinālais izpūtējs (kaut vai atjaunots, kā tas laikam esot dogMa'm), un smuki uzmetināts uzgalis = klusa, bet patīkama bmw skaņa.
uteo rakstīja:Par cik man pēdejais bundulis ir caurs, tad skaņa ir dobjāka kā normālam 320, bet es teiktu, ka foršāka. Nākotnē plānoju nopirkt klusu glušaku, jo nepatīk tā viena truba un skaņa pa šoseju uz 90-100 braucot ir apnikusi
Man pēdējais bundulis ir izdedzis, skaņa kad riktīgi iedod virsū ir patīkama, kad vienkārši rūc ir patīkama, kad nobraukti kādi 100km un izpūtējs ir kārtīgi uzsilis, tad atmetot arī smuki urkšķ. Pa šoseju braucot - iekšā pilnīgs klusums, tikai tik cik mūzika skan un skaņa no riepām/vēja. :) Viena truba ja apnikusi - biju atradis vienā vietā kur par 14ls ir ļoti smuks 2trubu uzgalis.
dogMa - Tu jau zini, kuram vari nogrūst visas savas liekās mantas.
Klau a kādus "sietus" Tu esi ielicis?dogMa rakstīja:Man ir restaurēts 2.8i bundulis.. Reāli oriģinālās iekšas tur nav, bet ir labi nopakots un ielikti "sieti" + REMUS uzgaļi. Drīz likšu sev citu aizmugurējo daļu, tad jau kāds varēsiet pa labu ciparu tikt klāt tam bundulim, ja kādam vajadzēsRuu rakstīja:Orģinālais izpūtējs (kaut vai atjaunots, kā tas laikam esot dogMa'm), un smuki uzmetināts uzgalis = klusa, bet patīkama bmw skaņa.
gribu paexperimentet ar izputeju man ir parasts izputejs iznjemot gala bunduli - skana dobja bet ne skala.
Gribetu skalaku bet ne tik skalu ka ja ir taisnaa ko varetu izdomat ?
mana doma ir - zirneklim ir divas dalas kuras izputejs savieno kopa viena, bet gribu uztaisit ka aiziet divos izputejos nevis saiet kopaa. un katram uzlikt pa vienam katalizatoram bez bundula galigi traka doma bet kaada skana varetu buut ?
mana doma ir - zirneklim ir divas dalas kuras izputejs savieno kopa viena, bet gribu uztaisit ka aiziet divos izputejos nevis saiet kopaa. un katram uzlikt pa vienam katalizatoram bez bundula galigi traka doma bet kaada skana varetu buut ?
gudri dirst nav malku cirst
Tās 2 trubas atsevišķi ir galīgi garām, vienā vietā viņām ir jāsaiet X veida savienojumā, to sauc par crossover, kam jāatrodas aprēķinātā attālumā no kolektoriem.rupu rakstīja:gribu paexperimentet ar izputeju man ir parasts izputejs iznjemot gala bunduli - skana dobja bet ne skala.
Izpūtējs nav prosta pieliec trubu un brauc, tā ir vesela zinātne, pareizi uztaisot izpūtēju var dabūt bonusa zirgus, bet prosta pieliekot spoooorta 80mm trubu nemodificētam motoram dabūsi tieši pretēju efektu.
Bonusa zirgi rodas uz tā rēķina, ka pareizi uztaisītam izpūtējam tiek izmantota izplūdes gāzu inerce, lai izplūdes cikla beigās cilindrā paliktu neliels vakums, to izdarīt nav vienkārši, jo izplūdes gāzes pa izpūtēju ceļo pulsāciju veidā.
Un prosta skaļāku var dabūt ļoti viegli - ja tev galā ir viena truba taisi viņu uz Y veida savienojumu, lai galā iznāk 2 izejas caurumi un pašus izejas caurumus resnākus, nekā ir ieejas trubas diametrs Y savienojumā.
Ja 2 trubas galā, tad uztaisi katru kā nelielu ruporiņu.