Metināšana
sveiki.
Ir domā beidzot iesākt mācīties metināt
Varbūt kāds var padalīties pieredzē ar padomiem - kas, ko, kā.
Tāpat skatos uz metināmajiem aparātiem. Ir pusautomāti un metināmie ar elektrodiem - basicā, ar kuru ir labāk? kā saprotu tad ar pusautomātiem ir daudz ērtāk strādāt un visu glītāk varam sametināt, kamēr roka nav piešauta.
P.S Tikai bez jēlībām
Ir domā beidzot iesākt mācīties metināt
Varbūt kāds var padalīties pieredzē ar padomiem - kas, ko, kā.
Tāpat skatos uz metināmajiem aparātiem. Ir pusautomāti un metināmie ar elektrodiem - basicā, ar kuru ir labāk? kā saprotu tad ar pusautomātiem ir daudz ērtāk strādāt un visu glītāk varam sametināt, kamēr roka nav piešauta.
P.S Tikai bez jēlībām
ja tu metinamo doma saimnieciba, tad pusautomatu, ja ir vairak jametina smaga lauktehnika tad ar elektrodiem! ar tiem ir miljonsreizes izturigaks metinajums, bet ari ja nemaki ar to metinat tad ta vienkarsi ari nesanaks, bus jamacas un japalasa infa lai iebrauktu visa sistemaa! autinam tikai un vienigi pusautoimatu jo ar elektrodiem caurumus vien sataisisi
ar pusautomatu ir visvienkarsakais kas var butt, visparastakajiem metinajumiem un caurumu lapisanai izputeja nau vajadzigas nekadas prasmes! vel preks auto metinasanas labak izmanto 0.6mm drati, ar attieciga izmera uzgalisiem, bet kad mus jasametina kaukas smagaks, tad gan izmanto kadu 1mm drati, jo ar to tievo drati to vien darisi ka dedzinasi kopa uzgalus ja dosi pilna programma tik pie pusautomata tev vel bus vajadziga gaze, labakais variants argoshield light. gazi laid minimali un turi tiru uzgali lai gaze vieglak plust, ja metinajuma sak mesties burbulishi, gaze netiek cauri pietiekamaa daudzumaa! nu tas ta iesakumam tev ar so infu butu japietiek, ja kas vairak intrese drosi jauta
ar pusautomatu ir visvienkarsakais kas var butt, visparastakajiem metinajumiem un caurumu lapisanai izputeja nau vajadzigas nekadas prasmes! vel preks auto metinasanas labak izmanto 0.6mm drati, ar attieciga izmera uzgalisiem, bet kad mus jasametina kaukas smagaks, tad gan izmanto kadu 1mm drati, jo ar to tievo drati to vien darisi ka dedzinasi kopa uzgalus ja dosi pilna programma tik pie pusautomata tev vel bus vajadziga gaze, labakais variants argoshield light. gazi laid minimali un turi tiru uzgali lai gaze vieglak plust, ja metinajuma sak mesties burbulishi, gaze netiek cauri pietiekamaa daudzumaa! nu tas ta iesakumam tev ar so infu butu japietiek, ja kas vairak intrese drosi jauta
...
ar elektrodiem grutak metinat, bet ir stipraks darbs. man personigi pilnigi nekada skirba ar ko metinu, bet aceros ka pirms daudziem gadiem nevareju saprast ka ar lektrodiem vispar var pametinat
ar pusautomatu (MIG) ari pamatigus blekus vaalee tik kopa!
pareizakais lai kads kurs zin ko dara tev uzregule to metinamo un tad tu vari kipinaties tur un experimentet ar jaudu ka vien gribi, jo ta jau tik iemacisies
ar pusautomatu (MIG) ari pamatigus blekus vaalee tik kopa!
pareizakais lai kads kurs zin ko dara tev uzregule to metinamo un tad tu vari kipinaties tur un experimentet ar jaudu ka vien gribi, jo ta jau tik iemacisies
...
un kaa? traki ne? ar elektrodiem viss atkarigs ar kadiem metini! piemeram lai sametinatu augsupejosu detalu ar 6013, tev butu jabut istam pro. bet lai tadu pasu dedtalu sametinatyu ar piemeram7.... elekrodiem- netikloti!
karoc ko gribeju teikt , tu ac ar grutako!!! ar to ko nevajadzetu sakt, jo tada vaida metinat neiemacisies...!!!
karoc ko gribeju teikt , tu ac ar grutako!!! ar to ko nevajadzetu sakt, jo tada vaida metinat neiemacisies...!!!
...
Varbūt ir kāds kurš varētu piemetināt izpūtējam galu vai kādu ieteikt par nedārgām naudiņām vēlam netālu no centra. Citādi zb salonā atgāzes ostīt.
Parasti lēti ir pie power lietotāja Lauriko, viņš atrodas Andrejostā.
kurš varētu man sametināt apakšu,rīt ieliksu bildes ko tieši?!
Nu patiesība pusautomatam un MMA (elektrodiem) tāpat kā TIG ir vienada stipruma šuves, tikai jaizvelas pareiza matreala stieple, elektrodi vai stieniši, un ar pusautomatu var pat dzelzceļa sliedes metinātvienkarši katrai lietai nepieciešams atiecīgas jaudas aparāts, un viss kvalitativaka šuve bus ar TIG es ieteiktu macities no sākuma ar elektrodiem lai izprastu kas ta metinašana ir par zveru un kā dabut caurkusumu jo matrealam abas šuves pusēs ir jabūt vienādā daudzumā un jebkurā gadījuma vajadzētu blakus kadu profu kas pastāsta kas un kā, kautvai kādā leķī jātur elektrodu, ka gazes padevei litri min jābūt vienādai ar pusautomata pistoles gala diametru milimetros utt..... jo kamēr pats visu sapratīs paies diezgan laiciņš.
Kāds nevēlas haltūru?
Man vajag pārmetināt izpūtēju! Sākot no ugunsslāpētāja.
STEIDZAMI!
PM
Man vajag pārmetināt izpūtēju! Sākot no ugunsslāpētāja.
STEIDZAMI!
PM
jaa tikai tur jau ta lieta ka ar tig neviens lielas suves netaisis, jo laiks paies nepaknapo, bet viennozimigi piekritu, ka ar tigu nepaliek caurumu, kuri bus gadijumos, ja netik pieredzejis cilveks metinas ar elektodiem, vai ar migu.barts rakstīja:Nu patiesība pusautomatam un MMA (elektrodiem) tāpat kā TIG ir vienada stipruma šuves, tikai jaizvelas pareiza matreala stieple, elektrodi vai stieniši, un ar pusautomatu var pat dzelzceļa sliedes metinātvienkarši katrai lietai nepieciešams atiecīgas jaudas aparāts, un viss kvalitativaka šuve bus ar TIG es ieteiktu macities no sākuma ar elektrodiem lai izprastu kas ta metinašana ir par zveru un kā dabut caurkusumu jo matrealam abas šuves pusēs ir jabūt vienādā daudzumā un jebkurā gadījuma vajadzētu blakus kadu profu kas pastāsta kas un kā, kautvai kādā leķī jātur elektrodu, ka gazes padevei litri min jābūt vienādai ar pusautomata pistoles gala diametru milimetros utt..... jo kamēr pats visu sapratīs paies diezgan laiciņš.
nepiekritisu par to ka, ar visiem metinamajiem ir vienadas stipruma suves, jo domaju ka zinasi, ka metinot ar elekrodiem piemeram 7xxx elektodiem taisot suvi tadu pasu ka ar migu taisot, izturigaks bus elektrodu metinajums, del attieciga matreala elektroda.
parasti jau ta ari ir ka rupnicas tiek metinats ar migu, taisot konstrukcijas utt, bet ja iet runa par labosanu, tad izvelas tikai un vienigi elektrodus,
un par macisanos ar elektrodiem pilnigi nepiektritu, jo tas vien bus ka lips klat un tiks sadrasti elektrodi raujot nost un lokot. (veja izmesta nauda) nerunajot par caurumiem, spraugam un citiem zveriem
mig ir viennozimigi vieglakais veids ka saprast metinasanas procesu. (es personigi saku ar tig, bet kad tiku pie mig likas ka katrs kurs mak skaitit lidz 10 varetu ar tadu metinat)
...
Taisa, taisa ar TIG lielas šuves es igdienā fūrēm rāmjus, gan dažādas alumījīja konstrukcījas ar tigu metinu, un ar atiecīgas jaudas iekārtu var diezgan ātri metināt! Nu ar mma iesākt ieteicu jo uzskatu ka ne vienmēr tas vieglākais ceļš ir tas labākais, bet nu mig protams būs vieglākais!
nu aluminiju jau jaa! par to nau nekadas runas! pats ar to ari nodarbojos un loti biezi visadas lielas aluminija detalas ar tigu metinu, patiesiba migu izmantoju preks aluminija tikai tad kad ar tigu nevaru pieklut klat, savadak baigi daudz jaregule metinamais, lai varetu suvi noturet vienadu, metinot garus gabalus.
bet es iepriekseja posta par tigu runajot nebiju domajis ne aluminija, ne nerzas metinasanu, bet gan ka parastaa bleka metinasanu, jo ikdiena, seit no foruma dalibniekiem, nevienam nekad nebus nepieciesams saimnieciba metinat aluminiju vai nerusejoso vislaik
bet es iepriekseja posta par tigu runajot nebiju domajis ne aluminija, ne nerzas metinasanu, bet gan ka parastaa bleka metinasanu, jo ikdiena, seit no foruma dalibniekiem, nevienam nekad nebus nepieciesams saimnieciba metinat aluminiju vai nerusejoso vislaik
...
Sveiki! A kā ir ar Gembler MIG 175 (160 A) aparātiem? lētākais ir pa 140lsiem,,,ar tadu mašīnu var salāpīt? un cik es saprotu viņam gāze ar vajadzīga,,cik tā maksā šobrīd?
es ar eloktrodiem māku metināt,,takā tagat doma ir iegādāties pusautomātu....
es ar eloktrodiem māku metināt,,takā tagat doma ir iegādāties pusautomātu....
Špaktele dara brīnumus...