Miglas lukturu vadu instalācija
Tātad īsa pamācība kā ieinstalēt miglas lukturus, ja auto koplektācijā nav oriģinālās "provodkas" miglas lukturiem.
1. solis - lai visu sāktu ir nepieciešams atvienot akumulātora klemmes.
2. solis - atskrūvēt un izņemt ārā lukturu ieslēgšanas moduli 3. solis - atverot būs redzami tikai trīs vadi (trīs apakšējie). Augšējai vads ir domāts, lai miglas lukturi būtu ieslēgti tikai tad kad ir ieslēgti gabararītlukturi, vai tuvās gaismas. Otrais vads no augšas (kreisās puses) aiziet uz releju. 4. solis savienojat miglas lukturu slēdža kontaktu ar gaismu moduli. 5. solis - atskrūvējat vaļā drošinātāju kasti (4 skrūves, katra savā stūrī) un ievietojat vietā miglas lukturu releju (zaļā krāsā virs sarkanā ABS releja). 6. solis - ievietojat drošinātāju (ievietots pa vidu (zilā krāsā)) 7. solis - pievienojat drošinātājam vadus viens ir "red/yellow" otrs "yellow/brown". "red/yellow" - aiziet uz releju, bet "yellow/brown" aiziet uz migliniekiem (šis ir stāvas vads migliniekiem). 8. solis - tiek savienoti visi vadi, kas iziet no releja.
"red" - tiek savienots ar strāvu
"yellow/black" - savienots ar tādas pašas krāsas vadu, kas ir atrodams tajā paša drošinātāju, kastē
"brown" - tiek savienots ar masu
"red/yellow" - šis savienots ar drošinātāju
"yellow/grey" - šis savienots ar miglas lukturu slēdzi 9.solis - strāvas vads (yellow/brown), kas iznāk no drošinātāja tiek sadalīts uz vēl 3 vadiem (2 vadi aiziet atsevišķi uz katru miglas lukturi; 3.vads aiziet uz instrumentu paneli (salonā)) ir iespējams, ka kādam būs šāds štekeris ar vadiem (yellow/brown un yellow/grey), tad nebūs vajadzīgs atsevišķi izvilkt vadus uz salonu.
yellow/brown - nāk no instrumentu paneļa (lai strādātu indikātora lampiņa)
yellow/grey - nāk no miglas lukturu slēdža un releju 10. solis - ja nav vada "yellow/brown" no drošinātāju kastes un instrumentu paneli. Vads ir jāizvelk uz zilās krāsas konektoru. vads "yellow/brown" tiek ievietots pin Nr. 8. 11. solis - miglas lukturu vadi (divi "yellow/brown") tiek izvilkti un nostiprināti savās vietās.
Vēl miglas lukturiem (katram) ir jāpievieno masas vads ("brown") - šos var pievienot jebkurā vietā. 12. solis - test! štekeris tiek ievietots miglas lukturī un pieslēgta lampiņa. Ja ieslēdzas gaisma, tad esat paveicis visu pareizi!!! Apsveicu! Kā redzems instrumentu panelī deg miglas lukturi indikātors (iespējams, ka lampiņa panelī nebūs, tādēļ tur tā būs jāievieto)
1. solis - lai visu sāktu ir nepieciešams atvienot akumulātora klemmes.
2. solis - atskrūvēt un izņemt ārā lukturu ieslēgšanas moduli 3. solis - atverot būs redzami tikai trīs vadi (trīs apakšējie). Augšējai vads ir domāts, lai miglas lukturi būtu ieslēgti tikai tad kad ir ieslēgti gabararītlukturi, vai tuvās gaismas. Otrais vads no augšas (kreisās puses) aiziet uz releju. 4. solis savienojat miglas lukturu slēdža kontaktu ar gaismu moduli. 5. solis - atskrūvējat vaļā drošinātāju kasti (4 skrūves, katra savā stūrī) un ievietojat vietā miglas lukturu releju (zaļā krāsā virs sarkanā ABS releja). 6. solis - ievietojat drošinātāju (ievietots pa vidu (zilā krāsā)) 7. solis - pievienojat drošinātājam vadus viens ir "red/yellow" otrs "yellow/brown". "red/yellow" - aiziet uz releju, bet "yellow/brown" aiziet uz migliniekiem (šis ir stāvas vads migliniekiem). 8. solis - tiek savienoti visi vadi, kas iziet no releja.
"red" - tiek savienots ar strāvu
"yellow/black" - savienots ar tādas pašas krāsas vadu, kas ir atrodams tajā paša drošinātāju, kastē
"brown" - tiek savienots ar masu
"red/yellow" - šis savienots ar drošinātāju
"yellow/grey" - šis savienots ar miglas lukturu slēdzi 9.solis - strāvas vads (yellow/brown), kas iznāk no drošinātāja tiek sadalīts uz vēl 3 vadiem (2 vadi aiziet atsevišķi uz katru miglas lukturi; 3.vads aiziet uz instrumentu paneli (salonā)) ir iespējams, ka kādam būs šāds štekeris ar vadiem (yellow/brown un yellow/grey), tad nebūs vajadzīgs atsevišķi izvilkt vadus uz salonu.
yellow/brown - nāk no instrumentu paneļa (lai strādātu indikātora lampiņa)
yellow/grey - nāk no miglas lukturu slēdža un releju 10. solis - ja nav vada "yellow/brown" no drošinātāju kastes un instrumentu paneli. Vads ir jāizvelk uz zilās krāsas konektoru. vads "yellow/brown" tiek ievietots pin Nr. 8. 11. solis - miglas lukturu vadi (divi "yellow/brown") tiek izvilkti un nostiprināti savās vietās.
Vēl miglas lukturiem (katram) ir jāpievieno masas vads ("brown") - šos var pievienot jebkurā vietā. 12. solis - test! štekeris tiek ievietots miglas lukturī un pieslēgta lampiņa. Ja ieslēdzas gaisma, tad esat paveicis visu pareizi!!! Apsveicu! Kā redzems instrumentu panelī deg miglas lukturi indikātors (iespējams, ka lampiņa panelī nebūs, tādēļ tur tā būs jāievieto)
A kur dabūt vadus īsti ? Savējam gribas arī pielikt miglas :)
Ja gribi oriģinālos vadus, tad ir jābrauc uz šrotiem un jāprasa, lai ņem nost, bet parasti lielajos šrotos viņi ir kūtri to darīt, jo viņi parasti visu provodku nodod metālos.Rihisogre rakstīja:A kur dabūt vadus īsti ? Savējam gribas arī pielikt miglas :)
Es pats ņēmu no donora nost, lai visu kārtīgi noņemtu nost paiet aptuveni 1 stunda.
Var protams arī ņemt vadus no citurienes galvenais, lai šķērsgriezums būtu pareizais.
"yellow/grey" - šis savienots ar miglas lukturu slēdzi
par so nesapratu pie ka vins vienojas, esmu darba procesa sobrit tapec butu jauki ja kads atbildetu steidzami :)
\
par so nesapratu pie ka vins vienojas, esmu darba procesa sobrit tapec butu jauki ja kads atbildetu steidzami :)
\
viens gals pie miglas releja, otrs pie miglas slēdža. tavs draugs būs bmw etm.Kristaps rakstīja:"yellow/grey" - šis savienots ar miglas lukturu slēdzi
\
paldies par DIY miglas jau spid
Man arī laikam būtu jāieinstalē miglas, bet laikam no kāda donora to būs ļoti grūti dabūt. Tāpēc būtu jauki ja kāds varētu pateikt vada šķērsgriezuma diametru,kādus tur vajag un vēl man priekšējās miglas nav vispār un pat panelī slēdža nav.. tam nevajadzētu sarežģīt situāciju,neņemot vērā, ka ir vajadzīgs pats slēdzis..
Šķerssgriezums ir tāds pats kā vadiem kas pienāk pie paneļa.
Bet ja ļoti vajag varu rīt precīzi nomērīt.
RENIO rakstīja:Šķerssgriezums ir tāds pats kā vadiem kas pienāk pie paneļa.
šķērsgriezumu ir grūti nomērīt, tā ir tāda padumja doma...
Labi,tad aptuveni skaidrs, speciāli nevajag censties,tad samērīšu pats, paldies!
Es no donora izvilku miglu pravotku, bet katrai miglai ir savs drošinātājs!
Nu hvz kas tev tā par modifikāciju....
Vai Tev tas traucē...
Vai Tev tas traucē...
Nu vispār jau tā ir oem pravotka un arī jebkurā drošinātāju shēmā ir atdzīmes par 2 drošinātājiem! bet var protams taisīt arī uz viena!
Kompaktam jau laikam buus drusku savaadaak??
nemāku teikt, neesmu redzējis pat kāds viņam ir slēdzis.
bet domāju ka līdz slēdzim viss tā pat.
bet domāju ka līdz slēdzim viss tā pat.
ja ir kompakts kuram miglas nav nekad bijušas, tad slēdzis ar jāmaina.druumais rakstīja:Kompaktam jau laikam buus drusku savaadaak??
Bubulis rakstīja:Nē nu pa glauno, mirusī cūka ir aizvākusies no tava salona .
Paldies par DIY, ļoti noderēja, un vadi savilkti kā vajag itkā,
bet viena prob, man kā jau rakstīts, pie paneļa IR jau vads 8 pin'ā, bet pēc visa apraksta es ievilku vadu līdz panelim un tgd man ir divi vienādi, uuun aizmugurējo miglinieku lampiņa strādā ar vienalga kuru no vadiem, bet priekšējiem lampiņa nedeg... varētu būt tpc tā, jo man nav relejs ielikts?, jo to vel neesmu dabujis rokā, kad liku visu kopā, aizņemos no drauga, miglas dega, bet tad nebij lampiņas panelī ko pamēģināt....
gaidu atbildi, un cerams sapratīs kā esmu uzrakstijis
bet viena prob, man kā jau rakstīts, pie paneļa IR jau vads 8 pin'ā, bet pēc visa apraksta es ievilku vadu līdz panelim un tgd man ir divi vienādi, uuun aizmugurējo miglinieku lampiņa strādā ar vienalga kuru no vadiem, bet priekšējiem lampiņa nedeg... varētu būt tpc tā, jo man nav relejs ielikts?, jo to vel neesmu dabujis rokā, kad liku visu kopā, aizņemos no drauga, miglas dega, bet tad nebij lampiņas panelī ko pamēģināt....
upgin4a rakstīja:Paldies par DIY, ļoti noderēja, un vadi savilkti kā vajag itkā,
labots... - viss strādā! tā kā domāju, tā arī bija.... releju dabuju, ko ielikt un lampiņa uzreiz iemirdzējās.. ;D
Liels paldies, tas kas buss nakamais ko darisu!