Šeit var papļāpāt !!!
-
find_in_page
- chevron_left
- 1
- …
- 1460
- 1461
- 1462
- 1463
- 1464
- …
- 2228
- chevron_right
Policistiem algas nepacels.... labakaja gadījuma katram policistam uzkabinas 24/7 videoregistratoru uz krūtažas kuram vienmēr būs jābūt ieslēgtam - ka tas ir daudzas valstis... bet zinu ka tas lielai daļai policijas amatpersonu nebūs izdevīgi...
Un nākošaja budžeta jau ir izrēķināts cik TU NAHUJ samaksāsi valstij.... un ja pats nepārkāpsi - sēdes krūmos kāmēr tev kaut kur paslīdēs kāja...
Un nākošaja budžeta jau ir izrēķināts cik TU NAHUJ samaksāsi valstij.... un ja pats nepārkāpsi - sēdes krūmos kāmēr tev kaut kur paslīdēs kāja...

Problēma jau arī, ka policijā bieži vien nonāk tie, kas netiek armijā.. Līmenis varētu būt labāks tādā ziņā. Lai tiešām atrodas cilvēki, kuriem tas piesaista un grib strādāt kārtības vārdā. Tāpat kā skolotāji, kuri patiešām grib mācīt utt utml.Kikaps rakstīja:Vai nu kārtīgi pacels algas policistiem, izfiltrēs negodīgos un krānus, un sabiedrības attieksme pret policiju mainīsies.
Vai arī sabiedrības attieksme pret dzīvi mainīsies, un negodīgie cūkas izfiltrēsies paši.
Bet nu sabiedrība mums ir ļoti neatsaucīga jebkurā gadījumā. Ņemot par piemēru to pašu izglītību. Viena no lietām, kas sekotu izmaiņu gadījumā - atlaistu kaudzi skolotāju(iet runa par to, ka esošo skolotāji skaits krietni pārsniedz nepieciešamo skolotāju skaitu). Kas sekotu? Sabiedrība nevis redzētu nākotnes iespējamo progresu, bet gan sāktu heitot konkrēto personu, jo atlaista draudzene/radiniece/kaimiņiene utt..
Being second is being the first of the losers. /Senna/

Šis nu gan ir mīts. Protams, ka provizoriski ir ierēķināti ieņēmumi no sodiem utt, taču visam klāt ir amortizācija, un nav jau tā, ka kāds te pēkšņi sāks nepelnīt sodus. Tie, kuri pelnīja sodus, tie arī pelnīs.elksnis rakstīja: Un nākošaja budžeta jau ir izrēķināts cik TU NAHUJ samaksāsi valstij.... un ja pats nepārkāpsi - sēdes krūmos kāmēr tev kaut kur paslīdēs kāja...
Pastāv jau vel arī variants par to, ka mazāk sāks kukuli ņemt = sodu sistēma plauks!

Kurš te, forumā regulāri uz tā paša grābekļa kāpa? Vislaik uz ceļa kkādus sūdus taisīja... Domā viņš labosies?

Credit Cards? Drug smuggling? Selling your body for cheap?
It doesn't matter. All sins are forgiven on the path to boost.
Skolotaju diemžēl trūkst... tāpat kā bērnudārzu auklīšu,audzinātāju...
Par piemēru lai varētu strādāt par bērnudārza audzinātāju - jābūt pabegatai augstākajai izglītibai PSIH/PED/FAK
kas maksa nebudžetā aptuven 5keiro
Un pabeidzot to tu iegūsti iespēju audzinēt aptuveni no 20 -30 punķainus izlaistus bēŗnus par 400eiro mēnesi... ahujena
Ņemot vērā ka 1istabas dzīvokļa īre rīgā maksa sākot 150 bez komunalajiem...
JACKPOT MAZAFAKAS
Par piemēru lai varētu strādāt par bērnudārza audzinātāju - jābūt pabegatai augstākajai izglītibai PSIH/PED/FAK
Un pabeidzot to tu iegūsti iespēju audzinēt aptuveni no 20 -30 punķainus izlaistus bēŗnus par 400eiro mēnesi... ahujena

JACKPOT MAZAFAKAS
Kikaps rakstīja:Šis nu gan ir mīts. Protams, ka provizoriski ir ierēķināti ieņēmumi no sodiem utt, taču visam klāt ir amortizācija, un nav jau tā, ka kāds te pēkšņi sāks nepelnīt sodus. Tie, kuri pelnīja sodus, tie arī pelnīs.elksnis rakstīja: Un nākošaja budžeta jau ir izrēķināts cik TU NAHUJ samaksāsi valstij.... un ja pats nepārkāpsi - sēdes krūmos kāmēr tev kaut kur paslīdēs kāja...
:
Policistiem ir dienas un mēneša plāns

To pat ja paseko citigāk policijas ikdienai var just... kad ir jasarauj protokoli - tad izvelas tas pinķeriģakas vietas kur daudzi iekrīt...
Jau pielika 100 eur klāt uz papīra.elksnis rakstīja:Policistiem algas nepacels....

SIMPUNKTI mazak kukulus nems par 100 eur... 

Kādam varbūt arī apstākļi vairs nespiedīs :)elksnis rakstīja:SIMPUNKTI mazak kukulus nems par 100 eur...

Piekrītu par naudas lietām. Tomēr..elksnis rakstīja:Skolotaju diemžēl trūkst... tāpat kā bērnudārzu auklīšu,audzinātāju...
![]()
JACKPOT MAZAFAKAS
Cik ir tādu skolotāju, kas patiešām to grib darīt un ar prieku raugās tajos 20-30 punķainajos, lai palīdzētu pat bezcerīgākajam, kurš nemaz neko negrib? Reti, bet tādi skolotāji/audzinātāji ir.
Otrs - kāda māksla ir pabeigt augstāko? Manās acīs to var izdarīt jebkurš, kuram nav slinkums vai ir kaut mazliet gribasspēka. Arī fakts, ka mācoties par pedagogu, tev lielāko laiku tērē "pedagoģijas" apgūšanā, nevis "profesijas". Protams, ir lietas, kuras jāzin, lai būtu pedagogs, bet lielu daļu tomēr sastāda talants, vēlme, gribasspēks to darīt.
Šajā gadījumā es 100 procentīgi priekšroku dodu "iespējamajai misijai", kas balstās uz cilvēkiem, kuri ir ieguvuši savu profesiju un tikai pēctam iziet neskaitāmas pārbaudes(tas vien pierāda, ka viņi grib būt skolotāji, ja reiz to dara) un tikai tad daži tiek atzīti par spējīgiem būt par skolotājiem. Manā pieredzē bija 2 tādi skolotāji videnē un abi spēja kaut ko iemācīt, protams, cik nu bija iespējams "izlīst" no skolas "psrs stila teorija only" izglītības programmas.

Šeit atkal ir otrs jautājums cik ilgi ir iespējams saglabāt entuziasmu strādājot ar izlutinātiem sīčiem. Pirmajos darba gados Tev liksies, ka katru bērnu var audzināt un katrā ir kaut kas labs, bet tad, kad Tev jau desmito gadu kāds spļaus uz muguras, vai košļenes smērēs krēslā, kad klases melnādainais puika sāks bļaut, ka ielikt viņam nesekmīgu atzīmi ir rasisms un Tev reizi mēnesī jārunā ar neapmierinātiem vecākiem. Tā pati iespējamā misija, kas bija vidusskolā - forši jaunas metodes utt., bet salīdzinot ar to kā mums mācīja padomju laiku pasniedzēji... Ķīmiju augstskolā pamatos jau zināju, kā ar to iespējamās misijas pasniedzēja apmācītajiem bērniem būs nezinu, mazajai māsai ķīmijā 10, bet kā var dabūt desmit nezinot elementu nosaukumus? Tiksi budžetā augstskolā pirmais labors, kur Tev liks pagatavot 3milimolāru nātrija hidrogēnkarbonāta šķīdumu un Tu blisināsi acis, sodas ūdeni nepagatavosi, jo krutais pasniedzējs Tev nebūs simbolus iemācījis...TomSkarsts rakstīja: Piekrītu par naudas lietām. Tomēr..
Cik ir tādu skolotāju, kas patiešām to grib darīt un ar prieku raugās tajos 20-30 punķainajos, lai palīdzētu pat bezcerīgākajam, kurš nemaz neko negrib? Reti, bet tādi skolotāji/audzinātāji ir.
Otrs - kāda māksla ir pabeigt augstāko? Manās acīs to var izdarīt jebkurš, kuram nav slinkums vai ir kaut mazliet gribasspēka. Arī fakts, ka mācoties par pedagogu, tev lielāko laiku tērē "pedagoģijas" apgūšanā, nevis "profesijas". Protams, ir lietas, kuras jāzin, lai būtu pedagogs, bet lielu daļu tomēr sastāda talants, vēlme, gribasspēks to darīt.
Šajā gadījumā es 100 procentīgi priekšroku dodu "iespējamajai misijai", kas balstās uz cilvēkiem, kuri ir ieguvuši savu profesiju un tikai pēctam iziet neskaitāmas pārbaudes(tas vien pierāda, ka viņi grib būt skolotāji, ja reiz to dara) un tikai tad daži tiek atzīti par spējīgiem būt par skolotājiem. Manā pieredzē bija 2 tādi skolotāji videnē un abi spēja kaut ko iemācīt, protams, cik nu bija iespējams "izlīst" no skolas "psrs stila teorija only" izglītības programmas.
Tā pati augstākā ir viegli? Nezinu, varbūt kaut kāda humanitārā, kur sēdi mājās un lasi grāmatas. Man, piemēram, lekcijas katru dienu no 8.30-16.00 vai citreiz pat 18.00, papildus tam kursa darba izstrāde Biomedicīnas centrā, tiesa gan 3 dienas nedēļa, bet tur arī kādas 5 stundas dienā jāstrādā, un jāspēj koncentrēties, jo darbs ir grūts un ķēpīgs. Un tad vēl ir man darbs, jo redz jāuztur autiņš un ēst arī gribās. Ja mājās esmu pirms deviņiem vakarā ir paveicies. Un tad vēl ir jāmācās, jo redz budžetā jānoturas, jo 1,7 k nav ko semestrī samaksāt.
Tai pat laikā draugs strādā servisā, ceļas pusdeviņos no rīta, mājās piecos un pelnīs tikpat cik es pirmos gadus pēc augstākās iegūšanas

It's all about the win
bmwparadise - lietotas BMW rezerves daļas no Vācijas, par kosmosa cenām

max respect - pedagogiem kas dara savu darbu...

Apskaties video pie "Mūsu Video" pēdējo, un tad atceries, par ko gāja runa 
Un tas spooooooooorta filtrs!!!

Un tas spooooooooorta filtrs!!!

Tas jau nav Latvijā filmēts 

Nemāku spriest par sīkajiem, bet man pēdējā gadā iemācīja vairāk kā iepriekšējie skolotāji.Linda rakstīja:bet salīdzinot ar to kā mums mācīja padomju laiku pasniedzēji... Ķīmiju augstskolā pamatos jau zināju, kā ar to iespējamās misijas pasniedzēja apmācītajiem bērniem būs nezinu, mazajai māsai ķīmijā 10, bet kā var dabūt desmit nezinot elementu nosaukumus? Tiksi budžetā augstskolā pirmais labors, kur Tev liks pagatavot 3milimolāru nātrija hidrogēnkarbonāta šķīdumu un Tu blisināsi acis, sodas ūdeni nepagatavosi, jo krutais pasniedzējs Tev nebūs simbolus iemācījis...
Tā pati augstākā ir viegli? Nezinu, varbūt kaut kāda humanitārā, kur sēdi mājās un lasi grāmatas. Man, piemēram, lekcijas katru dienu no 8.30-16.00 vai citreiz pat 18.00, papildus tam kursa darba izstrāde Biomedicīnas centrā, tiesa gan 3 dienas nedēļa, bet tur arī kādas 5 stundas dienā jāstrādā, un jāspēj koncentrēties, jo darbs ir grūts un ķēpīgs. Un tad vēl ir man darbs, jo redz jāuztur autiņš un ēst arī gribās. Ja mājās esmu pirms deviņiem vakarā ir paveicies. Un tad vēl ir jāmācās, jo redz budžetā jānoturas, jo 1,7 k nav ko semestrī samaksāt.
Tai pat laikā draugs strādā servisā, ceļas pusdeviņos no rīta, mājās piecos un pelnīs tikpat cik es pirmos gadus pēc augstākās iegūšanas
Ar "viegli" es biju domājis nevis, ka fiziski viegli, bet ka to var izdarīt jebkurš. Man arī laika sev nepaliek nemaz to pašu iemeslu dēļ, bet salīdzinoši tas ir viegli un to daram katru dienu. Ja izdzīvošana būtu atkarīga teiksim no sava uzņēmuma veiksmīgas attīstības, tad lielākā daļa mēs nomirtu badā, jo tas prasa reāli saprast lietas, vienkāršiem vārdiem sakot. Skolā tu dari to, ko tev liek darīt un gala rezultāts ir faktiski zināms.
Bija kaut kur netā labs raksts, kāpēc latviešus neņemtu Hārvardā or smth. Tas pats iemesls. Mums iedod uzdevumu, ir konkrēts veids/algoritms kā tikt ar to galā, ir konkrēta atbilde. Netrenējam praktisko skillu un loģisko domāšanu diemžēl.
Augstākā ? Iesāku un pirmā lekcijā paziņo - visa pamatskola un vidusskola bija pilnīgas muļķības.
Nu tā jau būtībā arī ir. Bet tas ko tajā augstskolā murgoja, tas bija bija vispār ārpus jebkādam saprāta robežām. Mani nervi to huiņu neizturēja un pametu skolu. Visas tās bezjēdzīgās huiņas ar augstāko matemātiku priekšgalā. Es joprojām gaidu, kad man dzīvē noderēs visas tās sūdainās formulas un ķīmija.
Šobrīd man ir ģimene, veselība, labs darbs, daudz brīvā laika, dzīvošanai un izklaidēm pietiek, varu sievu pārsteigt, bērnam ko nopirkt, palaist uz bērnu dārzu, laist pasaulē vēlvienu bērnu. Kamēr lielais vairums skolas biedru (vienaudžu) nodzērušies vai arī gaida lielo darba piedāvājumu, kur pelnīt lielo piķi un dzīvo senčiem uz kakla. Dzīves pieredze pilnīga nulle.
Neaizmirsīsim, ka pasaulē liela daļa miljonāri vispār ir ar 3-9 klasēm.

Šobrīd man ir ģimene, veselība, labs darbs, daudz brīvā laika, dzīvošanai un izklaidēm pietiek, varu sievu pārsteigt, bērnam ko nopirkt, palaist uz bērnu dārzu, laist pasaulē vēlvienu bērnu. Kamēr lielais vairums skolas biedru (vienaudžu) nodzērušies vai arī gaida lielo darba piedāvājumu, kur pelnīt lielo piķi un dzīvo senčiem uz kakla. Dzīves pieredze pilnīga nulle.

Neaizmirsīsim, ka pasaulē liela daļa miljonāri vispār ir ar 3-9 klasēm.

Nezinu kā var pabeigt augstāko netrenējot praktiskās iemaņas un loģiskās, tad kam tāda augstākā vispār vajadzīga? Varbūt pašās lekcijās tieši neko diži praktisku nemāca, bet visi studenti taču strādā arī kaut kādus praktiskos? (šeit varbūt kļūdos, nav ne jausmas). Šobrīd daļu sava laika pavadu noskaidrojot, kāda ir saistība starp cilvēka mc receptoriem un cionas, reāli sēdi laboratorijā un domā, kā saligēt plazmīdu tā, lai gala rezultāts būtu puslīdz jēdzīgs. Daļa kursa biedru iesaistīti cilvēka genoma izpētē, citi pēta vēža šūnas, nav tā ka kāds ar karotīti visu liek mutē, pie mums laboratorijā ir ļoti daudz ārzemju studenti, viss līmenī. Visas eksaktās programmas manuprāt ir visai augstā līmenī, paši vainīgi, ka iet par filozofiem vai gidiem mācīties un pēc tam čīkst, ka Hārvardā netiekTomSkarsts rakstīja:Nemāku spriest par sīkajiem, bet man pēdējā gadā iemācīja vairāk kā iepriekšējie skolotāji.Linda rakstīja:bet salīdzinot ar to kā mums mācīja padomju laiku pasniedzēji... Ķīmiju augstskolā pamatos jau zināju, kā ar to iespējamās misijas pasniedzēja apmācītajiem bērniem būs nezinu, mazajai māsai ķīmijā 10, bet kā var dabūt desmit nezinot elementu nosaukumus? Tiksi budžetā augstskolā pirmais labors, kur Tev liks pagatavot 3milimolāru nātrija hidrogēnkarbonāta šķīdumu un Tu blisināsi acis, sodas ūdeni nepagatavosi, jo krutais pasniedzējs Tev nebūs simbolus iemācījis...
Ar "viegli" es biju domājis nevis, ka fiziski viegli, bet ka to var izdarīt jebkurš. Man arī laika sev nepaliek nemaz to pašu iemeslu dēļ, bet salīdzinoši tas ir viegli un to daram katru dienu. Ja izdzīvošana būtu atkarīga teiksim no sava uzņēmuma veiksmīgas attīstības, tad lielākā daļa mēs nomirtu badā, jo tas prasa reāli saprast lietas, vienkāršiem vārdiem sakot. Skolā tu dari to, ko tev liek darīt un gala rezultāts ir faktiski zināms.
Bija kaut kur netā labs raksts, kāpēc latviešus neņemtu Hārvardā or smth. Tas pats iemesls. Mums iedod uzdevumu, ir konkrēts veids/algoritms kā tikt ar to galā, ir konkrēta atbilde. Netrenējam praktisko skillu un loģisko domāšanu diemžēl.

It's all about the win

Loģisko domāšanu var attīstīt arī citādāk, ne tikai pētot šūnas zem mikroskopa.

Protams, pati to jau sen esmu sapratusi un otrreiz augstskolā nestātos, palielam, bezjēdzīgs pasākums ja nedomā tajā profesijā visu dzīvi strādāt
It's all about the win

Cik studentu vispār strādā kaut kur un vēl savā profesijā ?
Lielais vairums savā gaterī, rimi, maxima vai noliktavā var lielīties, ka redz viņam augstākā.

Sākumā likās, ka strādāšu savā profesijā. Jā, alga neslikta, darba rokas viņiem vajag, bet man jau pēc 2 gadiem ir apnicis uz baktērijām skatīties, kur nu vēl pabeidzot skolu
5 gadi bērnudārzā, 12 gadi vidusskolā, 3 gadi universitātē un ar smaidu sejā vari teikt - nāciet lūdzu šurp, trešā kasīte brīva

5 gadi bērnudārzā, 12 gadi vidusskolā, 3 gadi universitātē un ar smaidu sejā vari teikt - nāciet lūdzu šurp, trešā kasīte brīva

It's all about the win

-
find_in_page
- chevron_left
- 1
- …
- 1460
- 1461
- 1462
- 1463