Šeit var papļāpāt !!!

Visas slēgtās tēmas u.c., kas vairs nav aktuāls.
Profila bilde
ega
Ziņojumi: 1430
Pievienojies: 27 Jūl 2011, 22:14
Braucu ar: IS UN Q

03 Feb 2016, 16:46

[/quote]

izlasi šo, un padomā vēlreiz.
http://www.cehs.lv/2015/11/deputatu-alg ... miekligas/[/quote]

taja ceha pilniga huina sarakstita!
Rapakivi rakstīja:Nierēm rāmis izskatās kā uzkačāts ar botoksu. :lol:
Profila bilde
Linda
E36 Club Latvia
Ziņojumi: 2798
Pievienojies: 23 Feb 2013, 22:23
Braucu ar: netīru 3.0
Atrašanās vieta: Lielvārde
Reputācija: 14

03 Feb 2016, 16:50

Šeit pilnīgi piekrītu. Iespējams vajadzētu samazināt deputātu skaitu, bet algām būtu jārakstās ar četrām nullēm. Satiksmes ministrs pelna ap 5k eur mēnesī, LDz šefs (t.i. padotais) pelna ap 12k mēnesī un tā ir visās sfērās. Neviens ar galvu domājošs un konkrēto nozari saistīs speciālists negrib būt deputāts, ministrs, jo paši zinām kāda LV pret viņiem attieksme un citur var nopelnīt daudz lielākas algas. Ja es iegūstot doktora grādu varētu kļūt, teiksim par lauksaimniecības ministru un pelnīt tos 5k vai arī būt vadošais pētnieks BIORā ar 11k algu kā Jums šķiet, ko es izvēlētos? :D
Kā arī Latvijā ļoti maz cilvēku iesaistās politikā, ir daudz sīku partiju, ar maz cilvēkiem kuri netiek iebalsoti, kad cilvēkiem saka - ejiet, stājieties lielajās partijās, esiet aktīvi ar idejām, priekšlikumiem - no gudrajiem runātājiem neviens vairs nepaliek.
It's all about the win

bmwparadise - lietotas BMW rezerves daļas no Vācijas, par kosmosa cenām :gigigi:
Profila bilde
zurkae36
Ziņojumi: 2277
Pievienojies: 17 Mai 2015, 15:27
Reputācija: 3

03 Feb 2016, 16:54

Tie raksti sarakstiti tikai tapec lai aizmāletu cilvēkiem acis.Tas algas 2k euro ir tikai uz papīra :D tu doma ka viņi nebāž kabata sev katru dienu normālu ciparu? Tas algas kas viniem uz papira bijušas nebijušas. Viņi izmanto ik katru iespeju iestumt kautko sava kabata un ta ari rodas tie naudas iztrūkimi. Piemērs Līgatnes domes priekšedētājs par eiropas naļiku paņem un uzrīko darbiniekiem striptīz šovu :D
Profila bilde
Kikaps
Ziņojumi: 1899
Pievienojies: 19 Feb 2014, 00:46
Braucu ar: īsu div-bļ*-astoņ'
Atrašanās vieta: Galvaspilsētas
Reputācija: 5

03 Feb 2016, 16:55

zurkae36 rakstīja:Tie raksti sarakstiti tikai tapec lai aizmāletu cilvēkiem acis.Tas algas 2k euro ir tikai uz papīra :D tu doma ka viņi nebāž kabata sev katru dienu normālu ciparu? Tas algas kas viniem uz papira bijušas nebijušas. Viņi izmanto ik katru iespeju iestumt kautko sava kabata un ta ari rodas tie naudas iztrūkimi. Piemērs Līgatnes domes priekšedētājs par eiropas naļiku paņem un uzrīko darbiniekiem striptīz šovu :D
Tu vispār nesaproti, kas tur ir rakstīts!
Credit Cards? Drug smuggling? Selling your body for cheap?

It doesn't matter. All sins are forgiven on the path to boost.
Profila bilde
JānisK-[JK]
Ziņojumi: 1088
Pievienojies: 22 Sep 2014, 18:13
Reputācija: 2

03 Feb 2016, 17:02

Linda rakstīja:
Šeit pilnīgi piekrītu. Iespējams vajadzētu samazināt deputātu skaitu, bet algām būtu jārakstās ar četrām nullēm. Satiksmes ministrs pelna ap 5k eur mēnesī, LDz šefs (t.i. padotais) pelna ap 12k mēnesī un tā ir visās sfērās. Neviens ar galvu domājošs un konkrēto nozari saistīs speciālists negrib būt deputāts, ministrs, jo paši zinām kāda LV pret viņiem attieksme un citur var nopelnīt daudz lielākas algas. Ja es iegūstot doktora grādu varētu kļūt, teiksim par lauksaimniecības ministru un pelnīt tos 5k vai arī būt vadošais pētnieks BIORā ar 11k algu kā Jums šķiet, ko es izvēlētos? :D
Kā arī Latvijā ļoti maz cilvēku iesaistās politikā, ir daudz sīku partiju, ar maz cilvēkiem kuri netiek iebalsoti, kad cilvēkiem saka - ejiet, stājieties lielajās partijās, esiet aktīvi ar idejām, priekšlikumiem - no gudrajiem runātājiem neviens vairs nepaliek.
Nevis pelna, bet saņem ;)
Profila bilde
Dj Plosky
Ziņojumi: 2741
Pievienojies: 12 Mar 2012, 20:18
Braucu ar: ER2
Atrašanās vieta: Ezernieki, Rīga
Reputācija: 13

03 Feb 2016, 17:20

JānisK-[JK] - "zemas algas simts valsts gudrākajām galvām" - tālāk nelasīju principā (gudrākās galvas ibio)...
Man personīgi nekas nav pretī, ja tie saņems kaut vai 3K eur + visas viņu atlaides (pat esmu par variantu, lai to simtu atlaistu un maksāt vienam cilvēkam visus 300K eur mēnesī, ja tas STRĀDĀS valsts un iedzīvotāju labklājības labā un katru mēnesi/nedēļu rādīs rezultātus), lai vizmaz to 3 Baltijas valstu starpā neizceļamies ar zaglību un nelabklājību (es jau nerunāju par Eiropas līmeni)...
Tādiem rezultātiem, kādus tie dod tagad (pie tam lielākā daļa darbā parādās 2x nedēļā i ta, lai pagulētu tajās sanāksmēs) tik tiešām algas ir pārlieku lielas, un ne deputātiem vien...
Pat personīgā sarunā VIENS no deputātiem uz manām pretenzijām beigās spēja atbildēt kko tipa "nu būs nākamās vēlēšanas, būs iespēja izvēlēties citus"... Par ko te var iet runa tādā situācijā...?!
P.S. Vēl kāds valdības aizstāvēšanas posts un vari mierīgi iet deputātos, tas ir TAVS! :hahaha:
P.S.S. Krievvalodīgi ir/bija visās minētajās valstīs, tikai nez kapēc tieši pie mums pie varas tiek vieni pid%*ķi...
d[-_-]b
Profila bilde
Dj Plosky

03 Feb 2016, 17:42

Linda rakstīja:
Nezinu par satiksmes ministru, bet LDz šefs vismaz vada kantori, kas dod darbu daudziem tūkstošiem cilvēku, kā arī nomaksā ne mazus nodokļus un vispār ļauj naudai ieplūst vastī... Ko tādu dara deputāts tajā pat laikā?! Citreiz liekas, ka kaut vai hobija līmenī kko pastrādātu.
Bet jāsaka, ka pie vainas tomēr nav paši deputāti, bet gan sistēma... Visi esam dzirdējuši par labiem/tautai tīkamiem likumprojektiem (kau arī ne bieži), ko piedāvā kāds viens vai maza deputātu grupa, ko pārējais bars vnk bez adekvātiem paskaidrojumiem norok...
Latvijas nelielai teritorijai tiešām pietiktu ar nelielu skaitu atsevišķu jomu ministriem (vai sauciet kā gribiet) + kādi kompetenti palīgi... Alga uz ievēlēto termiņu tiek maksāta, ka tik var iztikt (kā dzīvo lielākā daļa Latvijas cilvēku) un termiņa beigās, ja ir novēojama izaugsme konkrētajā jomā samaksā atlikušo daļu (problēma kā to korekti izvērtēt), kas kopumā izveido kārtīgu algu par ko ir vērts arī pastrādāt vai kkā tml (man augstskolā nez kapēc valsts stipendiju pat līdzīgi maksāja, 140 eur mēnesī, no kuriem 80 eur bija kredītam pielīdzināti (ja neaizstāvies laicīgi, jāatdod)).
Tikai ziniet ko, nekad nekas tāds netiks realizēts jo šāda sistēma nav interesanta pašiem deputātiem, kuriem kā zināms ir reāla vara ko tādu realizēt... Demokrātija ar tās deputātiem neder visām pēc kārtas valstīm, kā izrādās..
d[-_-]b
Profila bilde
Ģirts
Ziņojumi: 1592
Pievienojies: 04 Nov 2014, 21:19
Braucu ar: Mercedes-Benz
Atrašanās vieta: Ogre

03 Feb 2016, 17:48

JānisK-[JK] rakstīja:Es arī nesteidzu ar balsošanu, skaidrs ir viens, viņi savu kumosu tik un tā noraus! un var noraut arī dubultā :lol:

Vajadzētu vairāk sarosīties dēļ paaugstinātās masas par tehnisko apskati jo visi tie, kuriem auto ir vecāki par 2012g maksās par darbu, kurš viņiem netiek veikts! tas ir kas līdzīgas kā ja aizejam pie zobārsta saplombēt zobu, bet samaksājam vēl par krūšu palielināšanas operāciju :lol:
Un te runa ne tik par to, ka ir dārgāk, bet par principu kopumā, ka ir jāmaksā par to kas netiek darīts!
Tieši tā,mani apmierina situācija,benzīns kosmosu nemaksā,nodoklis ok man ir 70 ar kaut ko,prefam bija 35 drusku neloģiski ,bet enīvej viņi savu kāpostu savāks jebkurā gadijumā.
par to TA,nu es būtu gatavs vēl 1.30eur piemest,ja viņi nodiagnosticēs manu e30. :hahaha: nu tīri cirku paskatīties
Profila bilde
JānisK-[JK]

03 Feb 2016, 18:04

Dj Plosky rakstīja:JānisK-[JK]
Tu to man?
Es neko neaizstāvu!
Nedaudz zinu par šo un to, tas ir sīkums, bet zinot to var saprast un nojaust kas valstī notiek!

Zog zog nu zog mūsu izpratnē, juridiski neko nezog, viss ir likumīgi :clap: noķer tikai tos, kuri nepadālās vai ir nu tik ļoti nekaunīgi, ka cita varianta vairs nav!

Vectēva partija tika saimā deviņdesmito beigās, tas ir pzs kādas tur kaislības, kā tiek pieņemti likumprojekti šam vai tam par labu, ja kāds jauksies miljonu biznesā, vai nu aizies tārpiem par barību vai pievienosies pārējiem, vectēvs to negribēja, baidījās par savu ģimeni un notinās. Tas pats Šķēle, Šlesers :doh: to ko mēs zinam un nojaušam ir tikai 0,1% no tā kas notiek reāli!

Piemēram mana darba vieta, neko īpaši gan pļāpāt nevaru, bet vispārināti, pirms vairākiem gadiem uzaicināja strādāt, veikt strukturālās reformas, iestāde īrē no privātpersonām zemi ar ēkām, nodaļas izmētātas par visām ēkām, kaut gan saiet vienā, visas ēkas jāuztur, izmaksas gadā ir miljonos. Salikām visas nodaļas vienā ēkā un tā kā līgumi ļāva ņemt apakšīrniekus, izīrējām tukšās. Kā teica ministrijas pārstāvis, mēs izdarījām pusgada laikā to ko iestādes vadība nevarēja un negribēja darīt sešus gadus. Nu protams vēl ir absurdi, ka nodaļas vadītājam salūzis krēsls un vietā nopērk citu par 400Ls kaut salabot var to pašu par 15Ls. Tas ir sīkums, bet tā notiek visās valsts iestādēs!
Profila bilde
žUKs
Ziņojumi: 141
Pievienojies: 01 Dec 2015, 22:59
Braucu ar: oranžu rallija e36
Atrašanās vieta: Upesciems

03 Feb 2016, 20:23

Vajag ĻOTI, ĻOTI steidzami reduktora vāku!!!!! Ar divaam reduktora bukšu vietām. Mārupes puse.. Savākt nevaru. Samaksāsu arī par pievešanu. Zvanīt 26712786 [VIMEO][/VIMEO]
Profila bilde
Liss
Ziņojumi: 2562
Pievienojies: 16 Apr 2011, 09:22
Braucu ar: turbo bamsli
Atrašanās vieta: Ogre
Reputācija: 40

03 Feb 2016, 20:47

Da ko te var diskutēt, paļubasu nekas nemainīsies...
Arī ar šito projektu par ceļu nodokļa pievienošanu degvielai - tiešām? Kāds tiešām domā, ka tad degvielas cena paliks tik pat zema kā kaimiņvalstī un katru gadu nebūs par savu žurku jāmaksā 70 vai 100eur, cik tur nu katram ir...
Tak jau paši CSDD cik reizes jau nav teikuši to, ka tas nav nekāds ceļu nodoklis, bet vienkārši nodoklis par to, ka tev ir smags auto, respektīvi, ceļiem tur ne sūda neaiziet.
Ja šitais viss likumprojekts izies cauri, tad gaidīt varam dārgāku degvielu + to pašu nodokli katru gadu...

Kā jau te iepriekš tika minēts, tad deputātu algas ir smieklīgas, tā kā tās ir smieklīgas, uz amatu raujas tikai tie, kas plāno iedzīvoties uz amata privilēģiju rēķina, tb. zogot.
A valstī vairākums uzskata, ka nah celt deputātiem algas, jo viņi tāpat sudu taisa.
Pastāvošo sistēmu izmainīt ir tuvu neiespējami, jo visur vadošie amati ir pazīstami savā starpā, bīda savas shēmas, un visur pastāv blats, un nevienam nepis kaut kādas skolotājas no līvāniem labklājība, kura strādā ar max atdevi un knapi velk galus par saviem 400eur mēnesī.
Reālākais veids ir viens diktators, kas visu saved kārtībā, bet nu mūsdienās.... nekas nebūs kārtībā.
Profila bilde
Dj Plosky

03 Feb 2016, 20:53

Āmen!
d[-_-]b
Profila bilde
JānisK-[JK]

03 Feb 2016, 21:15

seeingman rakstīja:Da ko te var diskutēt, paļubasu nekas nemainīsies...
Arī ar šito projektu par ceļu nodokļa pievienošanu degvielai - tiešām? Kāds tiešām domā, ka tad degvielas cena paliks tik pat zema kā kaimiņvalstī un katru gadu nebūs par savu žurku jāmaksā 70 vai 100eur, cik tur nu katram ir...
Tak jau paši CSDD cik reizes jau nav teikuši to, ka tas nav nekāds ceļu nodoklis, bet vienkārši nodoklis par to, ka tev ir smags auto, respektīvi, ceļiem tur ne sūda neaiziet.
Ja šitais viss likumprojekts izies cauri, tad gaidīt varam dārgāku degvielu + to pašu nodokli katru gadu...

Kā jau te iepriekš tika minēts, tad deputātu algas ir smieklīgas, tā kā tās ir smieklīgas, uz amatu raujas tikai tie, kas plāno iedzīvoties uz amata privilēģiju rēķina, tb. zogot.
A valstī vairākums uzskata, ka nah celt deputātiem algas, jo viņi tāpat sudu taisa.
Pastāvošo sistēmu izmainīt ir tuvu neiespējami, jo visur vadošie amati ir pazīstami savā starpā, bīda savas shēmas, un visur pastāv blats, un nevienam nepis kaut kādas skolotājas no līvāniem labklājība, kura strādā ar max atdevi un knapi velk galus par saviem 400eur mēnesī.
Reālākais veids ir viens diktators, kas visu saved kārtībā, bet nu mūsdienās.... nekas nebūs kārtībā.

Viss pareizi, izņemot attieksmi, viens no iemesliem kāpēc ir šāda situācija jo cilvēki jau pirms laika noraksta, ka nekas jau nemainīsies :doh:

Ja grib tad var, piemēram kā mēs ar kolēģi darījām redzot bezpriģelu, cilvēki domāja reformas būs kāda sanāksme, ko palasīs, kabinetu maiņa un kā tā, bet mēs gājām pie iestādes vadītāja, lai dod pilnvaras, raksta rīkojumus, ka mēs sakārtosim. Jā sākumā bija šaubas, ka viss nākšot pār vadību un cilvēki ies prom un sūdzēsies, teicām uzņemamies visu uz sevi un galu gālā ir viena sakārtota iestāde. Viegli nebija, pretenzijas bija daudziem, kuriem nu bija jāstrādā nevis jāsaņem algas, bet citi strādāja pa viņiem gandrīz divas slodzes. izdevās un tikām pieaicināti pie otrām reformām un ja nekas nemainīsies pavasarī vēl darbiņš.
Tā kā viss ir attieksmē un tie cilvēki, kuri valda to izmanto jo zin, ka neviens neko nedarīs tikai savstarpēji pacepsies.
Profila bilde
ZzevsS
Ziņojumi: 4781
Pievienojies: 06 Okt 2012, 12:07
Braucu ar: 328
Atrašanās vieta: Rīga
Reputācija: 11

03 Feb 2016, 21:17

seeingman rakstīja:Da ko te var diskutēt, paļubasu nekas nemainīsies...

Sen zināms fakts - Latvijas valsts ceļiem no ceļu nodokļa aiziet 7%, pārējais iet valsts kasē!
Profila bilde
Finks
Ziņojumi: 1607
Pievienojies: 26 Mar 2012, 20:47
Braucu ar: XC70/E36 323i
Atrašanās vieta: Mazpisāni

03 Feb 2016, 21:47

Tapēc jau to sauc nevis par ''ceļa nodokli'', bet gan '' transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokli'' ... :hahaha:
Profila bilde
Rob
Ziņojumi: 2474
Pievienojies: 14 Aug 2012, 01:25
Braucu ar: Orientblau Touring
Atrašanās vieta: Ogre-Madona-Cesvaine
Reputācija: 6

04 Feb 2016, 01:54

Ģirts rakstīja:
JānisK-[JK] rakstīja:Es arī nesteidzu ar balsošanu, skaidrs ir viens, viņi savu kumosu tik un tā noraus! un var noraut arī dubultā :lol:

Vajadzētu vairāk sarosīties dēļ paaugstinātās masas par tehnisko apskati jo visi tie, kuriem auto ir vecāki par 2012g maksās par darbu, kurš viņiem netiek veikts! tas ir kas līdzīgas kā ja aizejam pie zobārsta saplombēt zobu, bet samaksājam vēl par krūšu palielināšanas operāciju :lol:
Un te runa ne tik par to, ka ir dārgāk, bet par principu kopumā, ka ir jāmaksā par to kas netiek darīts!
Tieši tā,mani apmierina situācija,benzīns kosmosu nemaksā,nodoklis ok man ir 70 ar kaut ko,prefam bija 35 drusku neloģiski ,bet enīvej viņi savu kāpostu savāks jebkurā gadijumā.
par to TA,nu es būtu gatavs vēl 1.30eur piemest,ja viņi nodiagnosticēs manu e30. :hahaha: nu tīri cirku paskatīties
Vai ne, amerikāņi degvielu pērk par 10 centi litrā, man ceļa nodoklis gandrīz 130€ gadā, valsts minimālajai algai uz papīra piesvieda 10žīdēnus, man no algas paņēma 40€ mēnesī uz ķepas, jo ar šo gadu vecāki apgādībā nedrīgst būt, komunālajos rēķinos par apsaimniekošanu piemeta nidokli, un varu minēt vēl un vēl iemeslus, lai šai pretīgajai valsts sistēmaj es uzdirstu
Profila bilde
funkyasshit
Ziņojumi: 1604
Pievienojies: 24 Nov 2014, 01:01
Braucu ar: 14/l100km pilsētā
Atrašanās vieta: BMWPower

04 Feb 2016, 08:20

No kuras dirsas visi izrauj, ka USA ir tik lēta degviela? :gigigi:
USA degvielas cenas litrā ir apmēram tādas pašas kā pie kaimiņiem - RUS. Šobrīd premium gasoline (tā kā mums E98) viņim maksā ~0.51E/l

Te ir cenas sākot no 1994. gada - https://www.eia.gov/dnav/pet/hist/LeafH ... US_DPG&f=W
Profila bilde
JānisK-[JK]

04 Feb 2016, 08:39

Starp citu, Šķēle bija pirmais, kurš atvilka uz Latviju pilnu tankkuģi ar palmu eļļu, kuru izmantoja benzīna šķaidīšanai un tas tiek darīts vēl joprojām ;)
Fakts no ww2, kad vāciešiem sāka pietrūkt benzīna tie to sāka ražot :giggle: sauca par sintētisko benzīnu. Parunājot ar ķīmiķiem tie atdzīst, ka tas ne tik vien ir iespējams, bet tiek darīts un ja padomā cik miljoniem tonnas un pat vairāk, degvielas benzīns/dīzelis tiek izlietoti vienā dienā pasaulē sākot ar civilām vajadzībām un beidzot ar militārām tad visu šo simts un vairāk gadu laikā kamēr pumpē naftu, zemes būtu kā izspiests citrons :lol:
Profila bilde
ValtersZ
Ziņojumi: 4697
Pievienojies: 15 Jūn 2011, 12:18
Braucu ar: Skaties pats.
Atrašanās vieta: Oslo

04 Feb 2016, 10:28

funkyasshit tas ir par galonu

1US gal = 3.785412 l

tātad tavs 2.33 dalīts ar 3.785 = 60.55555 centi par 1 litru.
Jaucu E46 automobiļus detaļās !
Profila bilde
em.dzhii
Ziņojumi: 1048
Pievienojies: 09 Aug 2012, 16:07
Braucu ar: 530D 525D
Atrašanās vieta: Rīga
Reputācija: 1

04 Feb 2016, 19:28

tur ir 2,33 dolāri par galonu, gadijumā neaizmirsi beigās dolārus pārveidot uz eiro?