Sludinājumi SS, Mobile.de u.c.

Kas, ko, kā, kāpēc? Viss par visu, kas neatbilst citām sadaļām.
ElvijsR
Ziņojumi: 2412
Pievienojies: 10 Aug 2014, 20:36
Braucu ar: 525d 328i
Atrašanās vieta: Rīga
ZzevsS rakstīja:
Inferno rakstīja:Kopš kura laika auto pūst no stāvēšanas ārā? :hahaha: Man šķiet, ka tas ir viens no vislabākajiem auto glabāšanas veidiem, ja vien nestāv purvā vai ar sāli nokaisītā ceļmalā ;) Ar tām garāžām arī ir kā ir, ja ir slikta ventilācija un bedrē/pagrabā ir ūdens, tad tur viss ir vēl sliktāk nekā ārā zem atklātas debess. Īsāk sakot, priekš manis garāžas glabāšana var izrādīties ļoti liels mīnuss, ja tā garāža man nepatiks.
Man pēc 3 mēnešu stāvēšanas vasaras laikā ārā laukos bembim parādījās rūsa uz visām arkām un sliekšņiem. Nezinu vai vaina bija tajā ka stāvēja uz grants, vai kā bet fakts paliek fakts.
Nu tad tev tur viss bij slikti zem krāsojuma.... tā pat vien auto nerùsē :super:
Profila bilde
ZzevsS
Ziņojumi: 4781
Pievienojies: 06 Okt 2012, 12:07
Braucu ar: 328
Reputācija: 11

ElvijsR rakstīja:
ZzevsS rakstīja:
Inferno rakstīja:Kopš kura laika auto pūst no stāvēšanas ārā? :hahaha: Man šķiet, ka tas ir viens no vislabākajiem auto glabāšanas veidiem, ja vien nestāv purvā vai ar sāli nokaisītā ceļmalā ;) Ar tām garāžām arī ir kā ir, ja ir slikta ventilācija un bedrē/pagrabā ir ūdens, tad tur viss ir vēl sliktāk nekā ārā zem atklātas debess. Īsāk sakot, priekš manis garāžas glabāšana var izrādīties ļoti liels mīnuss, ja tā garāža man nepatiks.
Man pēc 3 mēnešu stāvēšanas vasaras laikā ārā laukos bembim parādījās rūsa uz visām arkām un sliekšņiem. Nezinu vai vaina bija tajā ka stāvēja uz grants, vai kā bet fakts paliek fakts.
Bija oriģinālais krāsojums un auto stāvoklis bija diezgan labs. Runāju šeit par virspusēju rūsu kura ir radusies no ārējās ietekmes ne jau ka rūsa nāk no iekšpuses.
Nu tad tev tur viss bij slikti zem krāsojuma.... tā pat vien auto nerùsē :super:
Profila bilde
Inferno
Ziņojumi: 2823
Pievienojies: 10 Okt 2014, 00:24
Braucu ar: Mercedes-Benz
Atrašanās vieta: Kapitolija
Reputācija: 7

Tu pats tici tam, ka vesela krāsas un lakas kārta pati no sevis izlaidīs cauri mitrumu un sāks rūsēt? :hahaha: It īpaši vasarā.... :gigigi: Man tagad pat pa ziemu braucot rūsa nekur nav izlīdusi ārā, tikai rūsē tur, kur jau bija sarūsējis, a Tev vasarā pati no sevis izlien...nu ok, katram savs.
Pēdējais labojis Inferno - 09 Feb 2017, 12:01, kopā labots 1 reizi.
Profila bilde
ZzevsS

Inferno rakstīja:Tu pats tici tam, ka vesela krāsas un lakas kārta pati no sevis izlaidīs cauri mitrumu un sāks rūsēt? :hahaha:
Jā, jo notīrot virspusējo rūsu apakšā bija labs, dzīvs metāls
Profila bilde
ch.
Ziņojumi: 2386
Pievienojies: 06 Apr 2011, 18:56
Braucu ar: 3 series
Reputācija: 4

Kas veicina koroziju? mitrums. Nu un sāls, bet ja jau auto pa ziemu stāv, tad tas nav aktuāli šobrīd. Ja auto stāv mitrā ietā, mitrums krājas. Ja auto neventilējas, mitrums krājas. Ja auto ir pakļauts straujam temperatūras maiņām - mitrums krājas. Imho vislabākie apstākļi auto glabāšanai ir vienmērīgi vēsa un labi vetilējama garaža. Vai nojume ar betonētu pamatu kur nekrājas mitrums.
Mitra, apkurināma garaža bez ventilācijas ir vislielākā žopa, tad jau labāk turēt zem klajas debess. :lol:

Mans vasaras auto glabājas zem nojumes ar daļēji noslēgtām sienām (gaisa apmaiņa notiek labi, bet nav pilnīgs caurvējš) uz bruģēta seguma, kuram pa virsu vēl uzklāta plēve. Un tie daži rūsas punkti kas uz manas 30 gaudus vecā lamatas ir, trīs gadu laikā nav progresējuši pat ne mazliet. :hahaha:
e30 S50B30us
e90 M57TU2D30
Profila bilde
ch.

un vispār ar šo nevajag pārspīlēt. Ja jau auto tos 25-30 gadus ir izturējis bez sapūšanas, tad diez vai baigi ņems un nopūs vienas ziemas laikā, vēl jo vairāk ja pa ziemu nebrauc un sāli nedabon. :lol: Bet ja sapūs, tad bija lemts un tas būtu noticis jebkurā gadījumā un visdrīzāk vaina meklējama kur citur, nevis neparizos glabāšanas apstākļos.
Galvenais lai auto nestāv pastāvīgā peļķē. Un arī tad lielākie sūdi būs bremzēm, trubām, kontaktiem utt.
e30 S50B30us
e90 M57TU2D30
Profila bilde
Inferno

ZzevsS rakstīja:
Inferno rakstīja:Tu pats tici tam, ka vesela krāsas un lakas kārta pati no sevis izlaidīs cauri mitrumu un sāks rūsēt? :hahaha:
Tad vai nu tur jau apakšā bija rūsa, vai nu krāsas kārta nebija nemaz tik laba. Man tourings jau gadu stāv neapkurināmā un ne ideāli sausā garāžā - neviena jauna rūsa nav uzradusies, vecā nav progresējusi, lai gan nometu ziemā, nenomazgātu, ar sāli pārklātu. Laikam es kaut ko daru nepareizi vai vienkārši paveicās.
Profila bilde
ZzevsS

Inferno rakstīja:
ZzevsS rakstīja:
Tad vai nu tur jau apakšā bija rūsa, vai nu krāsas kārta nebija nemaz tik laba. Man tourings jau gadu stāv neapkurināmā un ne ideāli sausā garāžā - neviena jauna rūsa nav uzradusies, vecā nav progresējusi, lai gan nometu ziemā, nenomazgātu, ar sāli pārklātu. Laikam es kaut ko daru nepareizi vai vienkārši paveicās.
Kāds bija rupnīcas krāsojums tāds bija. Ch labi paskaidroja un kā jau es minēju, auto stāvēja uz grants seguma un kā zināms no zemes nāk mitrums, kā arī mitrums ir gaisā...mana vecā kompakta virsbūve arī jau 3.5 gadus mētājas uz betona seguma un vēl aizvien rūsa nav uzmetusies...
Profila bilde
Inferno

Garāža man arī nav ideāli sausa + kā jau teicu, nometu apsnigušu un ar sāli noklātu, nekas nav progresējis. No zemes mitrums nāk, protams, bet ne jau tik traki, lai veselam krāsojumam tiktu cauri.
Profila bilde
ZzevsS

Ok, kkā pie dirsas man tas. Sen jau vairs nav tas auto un kad bija tad arī par to galīgi neiespringu. Domājat ko gribat, es tikai izklāstīju savu pieredzi. Kā arī to, ka manuprāt uzskatīt, ka auto no stāvēšanas nevar uzmesties rūsa ir stulbi...
Profila bilde
Inferno

Neviens jau nesaka, ka no stāvēšanas auto nerūsē, rūsē un kā vēl, bet viss ka vienmēr ir atkarīgs no apstākļiem. Paziņam arī katru ziemu E30 stāv laukos, zem nojumes, uz šķembām un rūsa jau gadus 10 nav. Vispār, es sākotnēji tikai teicu, ka glabāt svaigā gaisā auto mēdz būt labāk, nekā sūdīgā garāžā, tas arī viss, neiespringstiet, tāpat visas tās lamatas kādreiz norūsēs :gigigi:
Profila bilde
ZzevsS

Inferno rakstīja:Neviens jau nesaka, ka no stāvēšanas auto nerūsē, rūsē un kā vēl, bet viss ka vienmēr ir atkarīgs no apstākļiem. Paziņam arī katru ziemu E30 stāv laukos, zem nojumes, uz šķembām un rūsa jau gadus 10 nav. Vispār, es sākotnēji tikai teicu, ka glabāt svaigā gaisā auto mēdz būt labāk, nekā sūdīgā garāžā, tas arī viss, neiespringstiet, tāpat visas tās lamatas kādreiz norūsēs :gigigi:
Protams ka labāk svaigā gaisā nekā neventilējamā garāžā kurā var rasties kondensāts vai vēl sazin kā ienākt mitrums...
Profila bilde
ch.

Pēc idejas bleķi no ārpuses ir labi aizsargāti ar krāsu. Kamēr tas krāsas slānis netiek pārrauts, tikmēr viss pārvarā ir ok. Nu vai kamēr pie šprices netiek kāds meistars-krāsotājs :lol:
Visas arkas, spārni, kapoti, durvis, bagani, sliekšņi utt pārsvarā pūst no iekšpuses, kur nav tik labi apstrādāts. It sevišķi, ja kāds meistars tur kautko ir ņēmies. Un tās arī ir sekas tam, ka tur pastāvīgi ir mitrums, pārsvarā no gaisa kondensāta, kas netiek izvēdināts mašīnai stāvot.
e30 S50B30us
e90 M57TU2D30
Profila bilde
Inferno

Kaut kā tā :hahaha:
Profila bilde
Fashion
Ziņojumi: 1920
Pievienojies: 15 Sep 2015, 12:37
Braucu ar: Ar pimpi pa Jāni
Atrašanās vieta: Rīga. KK
Reputācija: 5

Driiz ieliks kipeju ss.lv varesiet apspriest gagarinu :gigigi:
Meklēju vīrieti nopietnām attiecībām :sarunats:
Profila bilde
Inferno

Fashion rakstīja:Driiz ieliks kipeju ss.lv varesiet apspriest gagarinu :gigigi:
Drīzāk diodes :hahaha:
Profila bilde
Patins
Ziņojumi: 568
Pievienojies: 15 Sep 2012, 10:43
Braucu ar: 328 melnu sedanu
Cik esmu runājis ar auto restaurētājiem utt. Vislabākais esot koka šķūnis (ziemā), koks uzsūc mitrumu un šķūnis labi vedinās.
Profila bilde
maartyd
Ziņojumi: 2354
Pievienojies: 20 Sep 2014, 00:59
Braucu ar: semaku un kabri
Atrašanās vieta: Berģi
Reputācija: 3

Patins rakstīja:Cik esmu runājis ar auto restaurētājiem utt. Vislabākais esot koka šķūnis (ziemā), koks uzsūc mitrumu un šķūnis labi vedinās.
Piekrītu. Laukos ~ 10 gadus nostāvēja siena šķūnī Gaz 66. Ne rūsas pleķis jauns neparādījās, tikai pēc tam, kad izdzina no turienes ārā.
Gribi atkal atsevišķu e36 forumu? Ienāc e-36.lv

Moderi un admini - varat nedzēst parakstu. :super:
220volt
Ziņojumi: 147
Pievienojies: 07 Feb 2016, 16:43
Braucu ar: austin gelb 325
Reputācija: 5

jā un vēlams ozolkoka :D Teikšu tā- ja autiņš nav sist, locīts + špaktelēts un savlaicīgi nomazgāts ziemā, tad var stāvēt da jebkur.
Ja gribi lētāk,labāk un ātrāk -dari pats!
Profila bilde
Inferno

Ja runājam par pašiem labākajiem variantiem, tad pats labākais variants ir sausa, labi ventilējama un apsildāma piemājas garāža, kā alternatīva - piemājas auto nojume ar betona segumu apakšā, viss. Koka šķūnī jātur siens, nevis nākotnes klasika.