Viss par Dīzeļiem

krods
Ziņojumi: 142
Pievienojies: 02 Nov 2012, 22:24
Reputācija: 5

24 Aug 2015, 22:09

g-sxr rakstīja:
cipruss18 rakstīja:Startejot 2.5tds izsit gaizhu duumu.braucot nedumo vispar .idejas,kas par sudiem?
Viss ticamāk ka kāda no kvēlsvecēm vai pat vairakas.
tdsu jau pie 5-10 grādi ar neejošām svecēm piedarbināt grūti :) un ja pielēks tad ies uz 4 triem cilindriem,zilu dūmu iemesls ir vienkārš,tds ir saguris :D jo nobraucis 700+km :D aa un vēl tas ir priekškameras dīzelis:) tas nav vis,farsunkas tdsam ir vēl vienkāršākas nekā belarusam,tāpēc pie starta farsunka nevis iesmidzina putekli,bet ielej ar strūklu,vēl komresijas jūsu tdsiem nav tik cik bija no rūpnīcas :) + sūkņi nomiriši :D nu ko var gribēt ko?
Profila bilde
Uga
Ziņojumi: 166
Pievienojies: 16 Nov 2014, 14:50
Braucu ar: žurku
Atrašanās vieta: Rūjienā/Valmiera

30 Aug 2015, 23:10

Sveiki!
Man ir 325tds tourings un ir problema ar atpludes bacoku, lieta tada ka atpludes bacokā kur tek atpakal antifrizs tur naks tadas ka putas, un ja aizskruve ciet un kadu laiku pabrauc tad ir spiediens ieksā, izliekas ka vai nu plaisa vai blive butu pie vainas, bet ellas limenis necelas, dumiem nav nekads baltums vai zilums klat, antifrizs ari nav ar nekadiem netirumiem, temperatura necelas, pecka silda, varetu but kaut kas cits pie vainas vai tiesam bus ta galva pie vainas??
Profila bilde
andrjuha37
Ziņojumi: 584
Pievienojies: 17 Jūn 2014, 22:03
Braucu ar: ...
Atrašanās vieta: Jelgava
Reputācija: 3

30 Aug 2015, 23:28

Uga rakstīja:Sveiki!
Man ir 325tds tourings un ir problema ar atpludes bacoku, lieta tada ka atpludes bacokā kur tek atpakal antifrizs tur naks tadas ka putas, un ja aizskruve ciet un kadu laiku pabrauc tad ir spiediens ieksā, izliekas ka vai nu plaisa vai blive butu pie vainas, bet ellas limenis necelas, dumiem nav nekads baltums vai zilums klat, antifrizs ari nav ar nekadiem netirumiem, temperatura necelas, pecka silda, varetu but kaut kas cits pie vainas vai tiesam bus ta galva pie vainas??

spiedienam bacoka jabut , un braukat ar neieskruvetu korķi vaj ne lidz galam pieskruvetu -nav pratigi , kad ieskruve kartigi korķi un pabrauc , tad ari nak putas ? ja nak tad vissticamak galva
Profila bilde
Uga

30 Aug 2015, 23:45

andrjuha37 rakstīja:
Uga rakstīja:
spiedienam bacoka jabut , un braukat ar neieskruvetu korķi vaj ne lidz galam pieskruvetu -nav pratigi , kad ieskruve kartigi korķi un pabrauc , tad ari nak putas ? ja nak tad vissticamak galva

Nu uzskruveju to korki kartigi pabrauc un tad vinam ta kaa garam spiez un snac un pa to trubinu kas nak no bacoka augsas un aiziet leja pie priekseja rata tur naak ara antifrizs
Profila bilde
andrjuha37
Ziņojumi: 584
Pievienojies: 17 Jūn 2014, 22:03
Braucu ar: ...
Atrašanās vieta: Jelgava
Reputācija: 3

31 Aug 2015, 07:50

Uga rakstīja:
andrjuha37 rakstīja:
Uga rakstīja:

Nu uzskruveju to korki kartigi pabrauc un tad vinam ta kaa garam spiez un snac un pa to trubinu kas nak no bacoka augsas un aiziet leja pie priekseja rata tur naak ara antifrizs
varbut kkur kada slanga ir valiga ? tape ari snjac , bet nu internet diagnostika nav ta labaka , bet kad pabraukaji ar aizskruvetu korķi tad ari gaja putas no tas šlanciņas kas augša pienak pie izsplesanas bačoka ?

man liekas ja putas negaja , tad viss ok vnk jaskatas sistemas stavokli , varbut kkur janomaina hamutu vaj šlangu , bet spiedienam tur jabut , un lieko spiedienu nomet ta bačoka korķis ( virs 1.4 bar met nost lajkam )
Profila bilde
sandzhus
Ziņojumi: 779
Pievienojies: 28 Jan 2014, 22:40
Reputācija: 1

31 Aug 2015, 08:24

cipruss18 rakstīja:Startejot 2.5tds izsit gaizhu duumu.braucot nedumo vispar .idejas,kas par sudiem?
Manam m41 tas pats, nezinu vai jāsatraucās.
Kā brauca pirms gada, tā brauc šodien :hahaha:
Profila bilde
Garaisss
Ziņojumi: 553
Pievienojies: 26 Feb 2015, 14:42
Braucu ar: 318i

31 Aug 2015, 08:40

sandzhus rakstīja:
Manam m41 tas pats, nezinu vai jāsatraucās.
Kā brauca pirms gada, tā brauc šodien :hahaha:
Manam 2.5 tds tas pats, 2 gadus nobraucu un vel joprojam ripo :D
Profila bilde
haha
Ziņojumi: 189
Pievienojies: 30 Mar 2011, 16:55
Braucu ar: E36,E39
Atrašanās vieta: Dobeles

17 Sep 2015, 11:20

problēma tāda, ka tukšgaitā baigi vibrē, salonā ļoti var just, bet mazliet paceļot apgriezienus uz kādiem 900 vibrācija pazūd, viens teica ka spriegotāja amīts ir vainīgs, tā varētu būt?
Gunchs
Ziņojumi: 139
Pievienojies: 18 Dec 2013, 13:56
Braucu ar: nu jau e30 un e46

17 Sep 2015, 12:29

[quote="haha"]problēma tāda, ka tukšgaitā baigi vibrē, salonā ļoti var just, bet mazliet paceļot apgriezienus uz kādiem 900 vibrācija pazūd, viens teica ka spriegotāja amīts ir vainīgs, tā varētu būt?[/q

vai dzineja spilveni izbeigushies..
Profila bilde
ivars_e36
Ziņojumi: 336
Pievienojies: 06 Dec 2013, 12:32
Braucu ar: ratiņiem pa rimi
Atrašanās vieta: Zimbawe

17 Sep 2015, 13:55

Kāds var mani apgaismot? Bija 1.7tds, ieliku 2.5tds, pirms iegādes ar motoru tika izbraukts, leca labi, tagad manā kuzavā aukstu vispār nav iespējams pielaist, tikai iešpricējot ieplūdniekā to start helper. Ja neiešpricē to gāzi, tad var griezt kamēr nelabi paliek, milzīgs mutulis ar baltiem dūmiem un viss. Kad motors uzsilis, lec labi. Domāju moš kvēlsveces, bet lampiņa iedegas un nodziest pēc kādām 7-10sek un iepriekšējā kuzavā auksts normāli leca. Kādi ir iespējamie varianti? Man 1.7tdsam trubiņā no sūkņa uz filtru stāvēja pretvārsts, šitam motoram to neuzliku, varbūt to vajag pielikt? Idejas?
Profila bilde
dogMa
E36 Club Latvia
Ziņojumi: 9805
Pievienojies: 27 Feb 2011, 23:05
Braucu ar: E36 2.8i Coupe
Reputācija: 117

17 Sep 2015, 23:59

Pašu kvēlsveču releju pārbaudīji?
Starteri no kā liki?
Profila bilde
Kalnux
Ziņojumi: 276
Pievienojies: 08 Jan 2013, 18:44
Braucu ar: M50B25TU sedans
Atrašanās vieta: Aizpute/Liepāja

18 Sep 2015, 00:54

Kad man 4 kvēlsveces bija nobeigušās arī bija ļoti, ļoti grūti iedarbināt. Beigās jau tā pat neiespējami.
Nekas slikts jau nenotiks, ja ieliksi pretvārstu, varbūt izdodās.
quattro ist für sissies
Profila bilde
rupu
Ziņojumi: 254
Pievienojies: 10 Apr 2011, 19:13
Braucu ar: sānslīdi
Atrašanās vieta: Rīgas

18 Sep 2015, 07:21

ivars_e36 rakstīja:Kāds var mani apgaismot? Bija 1.7tds, ieliku 2.5tds, pirms iegādes ar motoru tika izbraukts, leca labi, tagad manā kuzavā aukstu vispār nav iespējams pielaist, tikai iešpricējot ieplūdniekā to start helper. Ja neiešpricē to gāzi, tad var griezt kamēr nelabi paliek, milzīgs mutulis ar baltiem dūmiem un viss. Kad motors uzsilis, lec labi. Domāju moš kvēlsveces, bet lampiņa iedegas un nodziest pēc kādām 7-10sek un iepriekšējā kuzavā auksts normāli leca. Kādi ir iespējamie varianti? Man 1.7tdsam trubiņā no sūkņa uz filtru stāvēja pretvārsts, šitam motoram to neuzliku, varbūt to vajag pielikt? Idejas?
Pretvārstu varētu būt viens no faktoriem.
Varbūt nedaudz japieregulē augstspiediena sūknis ?!
To kā viņu pie regulēt lai izklāsta tds profi :bye:
gudri dirst nav malku cirst
Profila bilde
Skudraa
E36 Club Latvia
Ziņojumi: 1317
Pievienojies: 30 Mar 2011, 20:08
Braucu ar: e36 2.5i Touringu
Atrašanās vieta: Rīga / More
Reputācija: 4

18 Sep 2015, 09:51

Man arī bija tā, ka aukstu vispār nevar iedarbināt, griez cik gribi, kaut kvēlsveces nesen nomainītas. Silts leca labi. Uzliku to pretvārstiņu un problēma pazuda. ;)
Profila bilde
ivars_e36
Ziņojumi: 336
Pievienojies: 06 Dec 2013, 12:32
Braucu ar: ratiņiem pa rimi
Atrašanās vieta: Zimbawe

18 Sep 2015, 11:02

dogMa rakstīja:Pašu kvēlsveču releju pārbaudīji?
Starteri no kā liki?
Starteris ir no 2.5tds, tur viss ok, to releju gan neesmu pārbaudījis, bet notikšķ, kad ieslēdz aizdedzi un kad nodziest kvēlsveču lampiņa.
Skudraa rakstīja:Man arī bija tā, ka aukstu vispār nevar iedarbināt, griez cik gribi, kaut kvēlsveces nesen nomainītas. Silts leca labi. Uzliku to pretvārstiņu un problēma pazuda. ;)
Jāpamēģina būs uzlikt to pretvārstu atpakaļ.
ganga
Ziņojumi: 32
Pievienojies: 07 Sep 2015, 00:16

22 Sep 2015, 20:46

čomam 1.8 tds, šāles sāka klabēt un samainija motoru. Tikko samainītam motoram pēdējai sprauslai indikatora vads bija pārplēsts skrūvējot kopā, dega degmaisijuma(kvēlsveču) lampa un nebija jaudas, tad salodēja sprauslu, jauda parādijās, lampa nodzisa, bet tajā pašā dienā arī pusstundas laikā pakāpeniski pazuda. Tagad samainīta sprausla, bez lodējuma, degamisijuma lampa nedeg, jaudas nav, melni dūmi griežas, check engine nedeg, lec no pusapgrieziena. kādam ir idejas ko skatīt ?
Profila bilde
Kalnux
Ziņojumi: 276
Pievienojies: 08 Jan 2013, 18:44
Braucu ar: M50B25TU sedans
Atrašanās vieta: Aizpute/Liepāja

22 Sep 2015, 22:22

Tā saucamā lasošā sprausla man arī taisīja šaizi. Tur jābūt noteiktai pretestībai (siltai,aukstai).
Ja tā sprausla nestrādā (tieši elektro daļa), tad motors ieiet tādā kā "safe mode". Braukt var, bet kustās kā vw 1.6D. Un tajā momentā, kad nebija jauda, dega sprauslas lampiņa.

Pieslēdz pie datora un atkritīs daudzi jautājumi. :yes:
quattro ist für sissies
ganga
Ziņojumi: 32
Pievienojies: 07 Sep 2015, 00:16

23 Sep 2015, 12:16

jā, bet tas bmw ir kaut kāds pārejas modelis 1998 gads, esot bijis pie kādiem 3 elektriķiem, nevienam nav sanācis sajūgt kopā ar kompi.

var būt, ka no tā laika ir vienkārši kļūda palikusi un motors joprojām ir avārijas režīmā ? tad nodzēšot kļūdas varbūt aiziet ?

es tik nezinu kā ar bmw auto, ir iespējams bez kompja pieslēgšanas nodzēst kļūdas ?
Profila bilde
Uga

11 Okt 2015, 15:25

Sveikis!
man ir 325TDS un pie pirmiem mīnusiem nelec vairs tik labi vaļā :o jagriez kadas 3-5 min kamer pielec un kad pielec tad ir ĻOTI liels dūmu mākonis tāds pelēks, Kas varētu būt pie vainas ? :clap:
Profila bilde
sandzhus
Ziņojumi: 779
Pievienojies: 28 Jan 2014, 22:40

11 Okt 2015, 15:59

Sūknis? :hahaha: