Āras temperatūras devēja alternatīvas uzstādīšana
Nu, tad beidzot šaķimirēju savējo līdz galam un varu padalīties ar āras temperatūras devēja alternatīvu, lai nebūtu jāmeklē lietoti vai jauni par lielām naudām :)
Nepieciešamie instrumenti vispār praktiski nekādi. Es izmantoju papīra nazi, lodāmuru un termosavelkošās caurulītes.
Pats "termistors" izskatās šādi un nopirkt to var šeit: Argus.lv. Bildē tas izskatās liels, bet, kad ieraudzīju veikalā, tad knapi to saskatīju :)
Cena, protams, ka smieklīga.
Pati uzstādīšana.
P.S. Šo metodi var izmantot, ja pats štekeris ir norauts, kā tas gadījās man, kā arī, ja nav žēl bojāt to, tad var vienkārši nogriezt nost, bet tas viss uz katra paša sirdsapziņas.
Pēc uzstādīšanas temperatūra uzreiz nemainīsies. Tā mainīsies lēnām, pakāpeniski, līdz sasniegs pareizo temperatūru.
Ja ir vēlme, lai uzreiz strādā, jāatvieno akumulators vai pats OBC uz īsu brīdi.
Noņemam lieko izolāciju un uzvelkam virsū termosavelkošās caurulītes (varam, protams, arī izoleni izmantot). Pats termistors. Pieliekam to klāt un pielodējam (vadu secībai nav nozīmes). Uzvelkam virsū termosavelkošās caurulītes un pasildam, lai savelkās. Tad ieliekam to tam paredzētā vietā. Varam to kaut kā papildus nostiprināt, bet šādi arī ļoti labi turās.
Mazais subjektīvais tests. Bet, nu, parasti sakrīt ar LNT rīta ziņās rādīto temperatūru.
Atvainojos pa bilžu kvalitāti, bet saprast ideju var :)
Nepieciešamie instrumenti vispār praktiski nekādi. Es izmantoju papīra nazi, lodāmuru un termosavelkošās caurulītes.
Pats "termistors" izskatās šādi un nopirkt to var šeit: Argus.lv. Bildē tas izskatās liels, bet, kad ieraudzīju veikalā, tad knapi to saskatīju :)
Cena, protams, ka smieklīga.
Pati uzstādīšana.
P.S. Šo metodi var izmantot, ja pats štekeris ir norauts, kā tas gadījās man, kā arī, ja nav žēl bojāt to, tad var vienkārši nogriezt nost, bet tas viss uz katra paša sirdsapziņas.
Pēc uzstādīšanas temperatūra uzreiz nemainīsies. Tā mainīsies lēnām, pakāpeniski, līdz sasniegs pareizo temperatūru.
Ja ir vēlme, lai uzreiz strādā, jāatvieno akumulators vai pats OBC uz īsu brīdi.
Noņemam lieko izolāciju un uzvelkam virsū termosavelkošās caurulītes (varam, protams, arī izoleni izmantot). Pats termistors. Pieliekam to klāt un pielodējam (vadu secībai nav nozīmes). Uzvelkam virsū termosavelkošās caurulītes un pasildam, lai savelkās. Tad ieliekam to tam paredzētā vietā. Varam to kaut kā papildus nostiprināt, bet šādi arī ļoti labi turās.
Mazais subjektīvais tests. Bet, nu, parasti sakrīt ar LNT rīta ziņās rādīto temperatūru.
Atvainojos pa bilžu kvalitāti, bet saprast ideju var :)
Es viņam uzmaucu virsū resnāku termokembriku citādi viņš tāds trausls izskatās un par cik man gaisa lūkas nav piestipriņāju pie bampera redeles blakus migliniekam.Parasti stāvot korķī pakāpj par 0.5 - 2.0 grādiem kad tiek uz štrāses tad nokrītas.
No rītiem man 99% sakrīt ar LNT gradusņiku.
No rītiem man 99% sakrīt ar LNT gradusņiku.
aa nu tad viss ok! neskape biju izlasijis, ka teici ka mainas ta ka tam jabut pa 5gradiemdogMa rakstīja:Ēm, laikam nepareizi izlasījāt, vai arī es pārāk sarežģīti uzrakstīju :)
Braucot, temperatūra NEMAINĀS! Mainās tikai tad, kad tai jāmainās. Šodien braucot, atšķirība bija 0.5C visu ceļu. Tā kā šis ir drošs variants!
...
Tieši tā ! Es vnk par to ka nav starpības vai viņš ir kembrikā vai vienkārši tur ieliktsArchizlv rakstīja:Mainaas es domaaju taapec ka nav tuneliitis, jo tomeer kaut kaads siltums no radiaatora vinam piekluust.
Paldies tev dogMa,
Šodien vadoties pēc tavas instrukcijas ieliku temperatūras devēju un viss notiekās
Šodien vadoties pēc tavas instrukcijas ieliku temperatūras devēju un viss notiekās
Tad tikai atliek plusiņu ielikt man
hmm a kādas krāsas vadi nāk original tam devējam? vnk man viņa vispār nav,kompis ieciklējies uz -37 laikam palīdu apakšā un konstatēju,ka man vesels mudžeklis ar vadiem un hvz kādiem štekeriem tur tā brīvi karājas! pat miglām visu atradu vnk lakam purns ir bāzst,bampers vnk uzmests un viss,a visi tie pribambasi ir pazuduši vajadzēs to tuneļus a kkur kkad sazīmēt!
coupe 2.8
Temp. devējam štekeris ir dzeltenā krāsā. Par vadiem precīzi nepateikšu, jo pats vilku no nulles temp. devēju.
Es vakarā 100% varēšu pateikt, varēšu pat nofočēt kā izskatās.
Bet man liekas ka bija brūns/oranžs un pelēks.
Bet man liekas ka bija brūns/oranžs un pelēks.
nu būtu bagi forši
a ja kas no kurienes tie vadi nāk,ja nu neatradīšu galus,moš vnk tur kur sākas tie vadi varēs ieraudzīt īstos vai izvilkt jaunus!
a ja kas no kurienes tie vadi nāk,ja nu neatradīšu galus,moš vnk tur kur sākas tie vadi varēs ieraudzīt īstos vai izvilkt jaunus!
coupe 2.8