Pašaptumšojošā spoguļa(AUTO DIM REAR VIEW MIRRO) uzstādīšana
Iešāvās doma beidzot ieinstalēt pašaptumšojošo spoguli, kas jau labu laiku mētājās, un ielikt darbības procesu iekš DIY
Varbūt kāds ko līdzīgu taisās darīt un būs neliels ieskats/palīgs procesā
Nav nekas sarežģīts un laikietilpīgs.
Lēni, nesteidzoties, to izdariju 2 stundās.
Man bija pieejams spogulis ar vadiem visā garumā no donora, tāpēc arī visu vilku kā ir oem. Spogulim nāca 9 vadi, no kuriem reāli vajadzīgi tikai 3 ..tāpēc 6 vadus "amputēju", atstājot tikai:
PIN 1 -ZILS/DZELTENS -ATPAKAĻGAITA, kas nepieciešams, lai ieslēdzot atpakaļgaitu spogulis atslēgtos un paliktu gaišs.
PIN 3 -VIOLETS/BALTS -12V power (nepastāvīga-tikai pie ieslēgtas aizdedzes)
PIN 10 -BRŪNS/ORANŽS -Ground(massa) Tad pagriežot pretēji pulksteņrādītāja virzienam noņemam veco spoguli un uzliekam jauno. Atskrūvējam nedaudz(pēc vajadzības un vēlmēm) griestus un noņemam labās puses "stoikas apšivku", lai varam tur izlaist vadus līdz panelim. Nākamais ir jāizņem "bardačoks", kur arī būs jāsameklē vietas, kur pieslēgt "+" un "-" vadus Par cik man bija viss nepieciešamais, es vienoju vadus tiem paredzētajās vietās-vadu blokā, kas ir aiz "bardačoka" un pie vajadzīgajām krāsām, bet var jau atrast alternatīvu un vieglāku ceļu, kur pieslēgt "massas" un "plusa" vadu Nākamais solis ir pievienot atpakaļgaitas vadu, ko var atrast pie pedāļiem zem paneļa, tāpēc ir jānoņem plastmasa zem stūres un tā plastmasa, kas ir pie pedāļiem un kreisās puses "tumbiņas"
Vēl jaatskrūvē paklāja stiprinājums zem pašiem pedāļiem, lai var nedaudz piepacelt pašu paklāju un tikt pie vadiem, kas ir pie kājām kreisajā pusē Atrodam tajā vadu "mudžeklī" atpakaļgaitas vadu(zils ar dzeltenām strīpiņām), kas atrodas melnajā lielajā štekerī(pinu gan neatceros )
un pievienojam tur trešo vadu, kas nāk no spoguļa. Tad visu smuki saliekam atpakaļ, tā lai nekas daudz nepaliek pāri un nu spogulis ir uzlikts un darbojās kā nākās! Paldies par uzmanību. Prieks bija censties
Varbūt kāds ko līdzīgu taisās darīt un būs neliels ieskats/palīgs procesā
Nav nekas sarežģīts un laikietilpīgs.
Lēni, nesteidzoties, to izdariju 2 stundās.
Man bija pieejams spogulis ar vadiem visā garumā no donora, tāpēc arī visu vilku kā ir oem. Spogulim nāca 9 vadi, no kuriem reāli vajadzīgi tikai 3 ..tāpēc 6 vadus "amputēju", atstājot tikai:
PIN 1 -ZILS/DZELTENS -ATPAKAĻGAITA, kas nepieciešams, lai ieslēdzot atpakaļgaitu spogulis atslēgtos un paliktu gaišs.
PIN 3 -VIOLETS/BALTS -12V power (nepastāvīga-tikai pie ieslēgtas aizdedzes)
PIN 10 -BRŪNS/ORANŽS -Ground(massa) Tad pagriežot pretēji pulksteņrādītāja virzienam noņemam veco spoguli un uzliekam jauno. Atskrūvējam nedaudz(pēc vajadzības un vēlmēm) griestus un noņemam labās puses "stoikas apšivku", lai varam tur izlaist vadus līdz panelim. Nākamais ir jāizņem "bardačoks", kur arī būs jāsameklē vietas, kur pieslēgt "+" un "-" vadus Par cik man bija viss nepieciešamais, es vienoju vadus tiem paredzētajās vietās-vadu blokā, kas ir aiz "bardačoka" un pie vajadzīgajām krāsām, bet var jau atrast alternatīvu un vieglāku ceļu, kur pieslēgt "massas" un "plusa" vadu Nākamais solis ir pievienot atpakaļgaitas vadu, ko var atrast pie pedāļiem zem paneļa, tāpēc ir jānoņem plastmasa zem stūres un tā plastmasa, kas ir pie pedāļiem un kreisās puses "tumbiņas"
Vēl jaatskrūvē paklāja stiprinājums zem pašiem pedāļiem, lai var nedaudz piepacelt pašu paklāju un tikt pie vadiem, kas ir pie kājām kreisajā pusē Atrodam tajā vadu "mudžeklī" atpakaļgaitas vadu(zils ar dzeltenām strīpiņām), kas atrodas melnajā lielajā štekerī(pinu gan neatceros )
un pievienojam tur trešo vadu, kas nāk no spoguļa. Tad visu smuki saliekam atpakaļ, tā lai nekas daudz nepaliek pāri un nu spogulis ir uzlikts un darbojās kā nākās! Paldies par uzmanību. Prieks bija censties
..tikai nesaprotu kāpēc nerāda bildes
P.S.-paldies dogMa'm par bilžu "atdzīvināšanu"
P.S.-paldies dogMa'm par bilžu "atdzīvināšanu"
Ha.super pamācība.man noderēja.tiko ar sev uzliku
a kam domāti pārējie vadi ,kas nāk ārā no spoguļa???
pameklē realoem.com. tur daudz varainti tiem spoguļiem ir. Daļai kaut kas ar signalizāciju saistīts.
P.S. ar gribēju šito spogul likt, bet tad notonēju logus un vairs nebija jēgas. Žēl ka ārējie spoguļi e36 nav ar šādu opciju.
P.S. ar gribēju šito spogul likt, bet tad notonēju logus un vairs nebija jēgas. Žēl ka ārējie spoguļi e36 nav ar šādu opciju.
Pēdējais labojis yanks - 18 Dec 2013, 09:28, kopā labots 1 reizi.
Žēl gan, tas tiesayanks rakstīja:P.S. ar gribēju šito spogul likt, bet tad notonēju logus un vairs nebija jēgas. Žēl ka ārējie spoguļi e36 nav ar šādu opciju.
šī opcija lieliski strādā arī ar tonētiem logiem!!! Man ir un viss notiek!!!
Bayerische Motoren Werke
man ar ir tonēti logi,un spogulis vienkārši super pasargā no apžilbināšanas. baigi gribētos zināt kam tie pārējie vadi domāti.Nu nejau visi priekš signalizācījas.. re kur atradu šito,tik kāds varētu iztulkotyanks rakstīja:pameklē realoem.com. tur daudz varainti tiem spoguļiem ir. Daļai kaut kas ar signalizāciju saistīts.
es jau nesaku ka nestrādā-vienkārši caur to tonējumu kas ir man acis nežilbst.
A par to tabulu man liekas ka tā uz e36 neattiecas.
A par to tabulu man liekas ka tā uz e36 neattiecas.
nu varbūt arī neattiecas uz e36 tā tabula,bet pins nr.1 nr.3 un nr10 sakrīt ar pamācībā norādītiem vadiem
Man spogulis ir identisks, kā bildēs topika sākumā, taču bez tā melnā punkta,
Tas arī skaitās pašaptumšojošais?
Vadi itkā ir, bet viņš protams nestrādā
tas ka ir vadi nenozīmē ka ir aptumšojošais spogulis. viens no variantiem ka tas ir priekš signalizācijas.
vadi ir priekš centrālās atslēgas signāla uztvērēja.Akulis rakstīja:Man spogulis ir identisks, kā bildēs topika sākumā, taču bez tā melnā punkta,
m50/m52/m54 un n42/n46 timing tūļu noma
Ms41/ms42/ms43 ews atslēgšana.
Ms41/ms42/ms43 ews atslēgšana.
Tā.
Tie vadi precīzāk lūdzu.
zeme brūns vads ar orandžu šauru svītru visā garumā ?
Revers zils vads ar dzeltenu šauru svītru visā garumā ?
jauda balts vads ar lilā šauru svītru visā garumā ?
Man ir 10 vadu spogulis
Tie vadi precīzāk lūdzu.
zeme brūns vads ar orandžu šauru svītru visā garumā ?
Revers zils vads ar dzeltenu šauru svītru visā garumā ?
jauda balts vads ar lilā šauru svītru visā garumā ?
Man ir 10 vadu spogulis
Jaucu E46 automobiļus detaļās !
Pinu izkārtojums nemainās, līdz ar to skaties uz paša štekera pinu numerāciju un aiziet.
Tā nav lampiņa, bet gan gaismas sensors.