Kon4a's Orient E36 Touring

Profila bilde
Kon4a
Ziņojumi: 1288
Pievienojies: 14 Apr 2011, 22:09
Braucu ar: E36 Touring
Atrašanās vieta: Rīga
Reputācija: 9
 

10 Nov 2022, 09:23

Šodien neliela prieka diena - sagaidīts dazādu detaļu kalns, tai skaitā šādas tādas OEM daļas salonam:
Slēpts saturs: Parādīt
Kamēr vēl nav sākti lielie darbi pie beņķu, abšifku un vizuālo kāšu sakopšanas, padarbojos ar šādām tādām muļķībām, ļoti veiksmīgi pamazām atgriežot svaigāka auto skatu salonā. Spot the differences :hahaha:
Slēpts saturs: Parādīt
Un tad vēl tapa versija 2.0 šādam pasākumam. :hahaha: Zinu, ka labus gadus atpakaļ solīju šim DIY, kurš noteikti arī taps, tik nedaudz savādākā versijā. Šobrīd vēl meklēju oranžas diodes, lai saglabātu OEM look apgaismojumam salonā.

Piebildīšu, ka plānā ir līdzīgu pasākumu veikt arī PDC pogas problēmas risināšanai, tacu tas vēl tikai procesā. Tam DIY noteikti arī taps! :lol:
Slēpts saturs: Parādīt
Bonusiņā arī daļēji veikta apkope - samainīti gaisa filtri, sveces (kuras bija vnk briesmīgā skatā), ieinstalētas aizmugurējās tumbas un notestēts tvaika tīrītājs dažādām paneļa šķirbiņām :gigigi: Eļļas, degvielas filtrs u.c. šķidrumi mainīsies tuvāk mēneša beigām, kad būs iespēja tikt uz pacēlāja.
Profila bilde
Kon4a
Ziņojumi: 1288
Pievienojies: 14 Apr 2011, 22:09
Braucu ar: E36 Touring
Atrašanās vieta: Rīga
Reputācija: 9
 

16 Dec 2022, 12:15

Tumšie ziemas vakari ir darījuši savu un ļāvuši nodoties dažādiem darbiem ap žurci :hahaha:
Pēdējo nedēļu laikā sadarīts šis tas, lai uzlabotu auto salona stāvokli un padarītu to vēl ērtāku, kā arī sadarītas pāris lietas motortelpā - nomainīts termostats, izskalota sistēma, kā arī atrasts augsto tukšgaitas apgriezienu iemesls - klasiskais tukšgaitas vārsts :doh: Samainītas eļļas, visi filtri, uz pacēlāja arī novērtēts grīdas stāvoklis - šis auto ziemas sāli vēl nekad nav redzējis :hahaha:

Uzlikta stringu stūrīte, pāršūta, kas vien jau maina daudz ko salona izskatā :hahaha:
Gribējās jau MTech 2, bet negribas atteikties no AirBag un pārsimt eiro stūres iegādei :lol: :lol:
Attēls


Interjeram iegūti super netīri pusādas Sportsitze beņķi, kuri satīrīti un gaida ādas restaurāciju/pāršūšanu. Prieks, ka izdevās atrast pusādu, kuras audums sakrīt ar to, kas nācis oriģināli. Bonusiņā paliks vecie beņķi, no kuriem donorēt audumu, ja tāda vajadzība radīsies:
Attēls
Attēls

Paveikts griestu samelnināšanas process. Labi, ka porolons jau bija gana sažuvis un kasīšana neaizņēma pārāk daudz laika :super:
Mazā BOSCH rotējošā birstīte šo procesu vēl paātrināja, tā kā to var saukt par mazu lifehack šajā procesā. :yes:
Attēls
Attēls
Attēls
Attēls
Bonusiņā arī sameistarots PDC slēdzis, kā arī ufrišināts piepīpētājs.
Par PDC pogas galējo dizainu es vēl neesmu pārliecināts, taču funkciju tā pilda - on/off slēdzis uzlodēts uz oriģinālās plates, kā arī pievienota indikatora lampiņa, lai skaidrs, kad PDC ir ieslēgts, un kad izslēgts :clap:
Attēls
Attēls

Bonusiņā vnk smukbilde no vienīgās reizes šoziem, kad šis auto redzēja sniegu tālak par 5m no garāžas vārtiem :pupi: :hahaha:
Attēls
Profila bilde
Tuciniex
Ziņojumi: 178
Pievienojies: 05 Jūl 2013, 23:40
Braucu ar: 3litrigu kuuti
Atrašanās vieta: ķekava

18 Dec 2022, 00:10

negribi manus ari parlimet? :rolleyes:
Profila bilde
Kon4a
Ziņojumi: 1288
Pievienojies: 14 Apr 2011, 22:09
Braucu ar: E36 Touring
Atrašanās vieta: Rīga
Reputācija: 9
 

23 Dec 2022, 09:52

Griestu melnināšana nu būs pabeigta - nākamajiem auto/reizēm/projektiem esmu guvis pāris mācības, taču kopsummā viss veiksmīgi. Noteikti labak, kā pirmajā reizē pirms ~8 gadiem :gigigi:
Skats ir mega un griesti tik melni, ka garāžas apgaismojumā pat nevar lāgā nofočēt :hahaha:
Attēls
Attēls

Review par procesu:
Ūdens ielas MTU onka ļoti labi pastāstīja ko un kā labāk darīt - sākam no centra, ejam uz priekšu pa pārdesmit centimetriem un, galvenais, neskrienam. Patience is key.
No personīgās pieredzes - daļa pie saulessargiem un lampas izvirzījuma ir super tricky - ir ļoti, nu ļoti svarīgi sākt no lampas daļas un iet uz abām malām, savādāk pašā vidū paliks lieks materiāls, kas saies krunkās (iepriekšējā postā var to nedaudz redzēt). Nākamjā reizē šo noteikti ņemšu vērā.
Līmi ņēmu turpat MTU - 10EUR par balonu, ar vienu pietika visiem griestiem, otru paņēmu ja nu kas, kā arī stoiku abšifkām un citiem sīkumiem, kuri vēl ir plānā. Līme ātri žūst - ap 2min, un audums vairs nav nost noņemams neatstājot visu porolonu uz virsmas (ask me how I know it :doh: ). Viss process ar apgraizīšanu sanāca ap 3.5h :super:

Plastmasu/rokturu/lampu melnināšana - sākumā plānoju lampas aplīmēt, taču sapratu, ka pat Hexis satīna melnā plēve ir par gludu, lai būtu kā OEM, tapēc nolēmu tomēr krāsot. Uztaisīju šablonu formām un aidā! Nav perfekti precīzi, bet neiedziļinoties īsti nemaz nepamanīs, ka nav oriģināli melnās lampas. P.S. Šablonu varu piedāvāt, ja kādam vajag, ir saglabāts :hahaha:
Attēls
Par krāsu - ilgi spriedu, vai ņemt melno grunti, melnu termokrāsu, vai kādu speciālo plastmasas/vinila krāsu, kāmēr beigās nokrāsoju ar Montana Hardcore Matt Black. Rezultāts ideāls - paliek neliela faktūra, kā OEM, krāsa turas ļoti labi un žūst ātri. Ar nagu kasot nekas nost nenāk, tā kā domājams, ka šis būs labākais variants. Galvenais uzklāt plānas kārtas, savādāk krāsa turpina būt lipīga (saulessargiem vietām ar šo nolažoju).

Lai arī ziemā braukt negrasos, beidzot ir uzlikti ziemas ripuļi ar visiem kalpakiem, lai auto var pārvietot pa teritoriju. Kad ies atpakaļ virsū lietie diski, kalpakiem arī būs renovācijas process - jānotīra kārtīgi un jānomaina sadzeltējušās BMW emblēmas. Man kaut kā pat piedur super-stock-bez-šķūninga skats ar kalpakiem :lol: :lol:
Attēls

Nākamie soļi :
> atrast vadītāja puses stoikas abšifku (lūdzu, dodiet kāds šo detaļu, es jau 2 mēnešus viņu meklēju) :gigigi:
> paveikt durvju abšifku ielaidumu pārvilkšanu.
Nevaru gan izlemt, vai mēģināt saglābt oriģinālo audumu, pārvilkt ar Alcantara, kā griestus, vai ar vinilu/ādas imitāciju, lai saskan ar salona swapu.
> salona swaps. Jāsakopj vadītāja sēdekļa āda, ar restaurācijas komplektu jāpāriet pāri arī pasažiera beņķim. Aizmugure ir labā stāvoklī, tur neko baigi darīt nevajadzēs. Pie reizes tiks apkrāsotas sliedes, lai uz paklāja fona neizceļas aprūsējums.
> vizuālo kasjaku labošana - nāksies vien krāsot praktiski visu, jo lakā no stāvēšanas ir iedegumi, laka vietām lobās, kā arī jātiek galā ar sākumā atrādītajām rūsiņām. Galvā joprojām šaudās doma par aplīmēšanu, taču neesmu pārliecināts, ka šis būs pareizais eksemplārs, uz kura to darīt :D
> magnetolas meklējumi, un visādu sīkumu apdarīšana

Tuciniex rakstīja: 18 Dec 2022, 00:10 negribi manus ari parlimet? :rolleyes:
Var sarunāt :hahaha:
Profila bilde
Asais
Ziņojumi: 24
Pievienojies: 07 Jūn 2015, 14:16

23 Dec 2022, 20:01

Skaisti :bmw:
Cik audums izmaksāja? Saulessargus jau nopirki melnos jeb arī iemelnināji?
Profila bilde
Kon4a
Ziņojumi: 1288
Pievienojies: 14 Apr 2011, 22:09
Braucu ar: E36 Touring
Atrašanās vieta: Rīga
Reputācija: 9
 

29 Dec 2022, 08:47

Asais rakstīja: 23 Dec 2022, 20:01 Skaisti :bmw:
Cik audums izmaksāja? Saulessargus jau nopirki melnos jeb arī iemelnināji?
Audums maksāja, ja pareizi atceros, 9EUR/m2, paņēmu 3t.m, un gana daudz palika pāri, kas ar līmi (2 flakoni) kopā nostājās uz 70EUR :hahaha:
Saulessargus krāsoju ar to pašu Montana Hardcore Matt Black, pagaidam turās, tad redzēs, kā būs ilgtermiņā :giggle:

Update par darbiem:

Vakar tāds produktīvs vakars - pabeigta lielā OBC instalācija :bmw:
Attēls
Attēls
Attēls

Pikseļi ir R.I.P. (tāpēc nav ieslēgta OBC bildes :gigigi: ). Savulaik jau šim OBC taisīju standarta fix ar pufīgo lentu virs šleifes, taču tas nu jau vairs neko nemaina. Tagad atliek sagaidīt remkomplektu, mēģinās pārlodēt ekrāna šleifi.
P.S. Ja kādam mājās mētājas miris OBC, no kura varētu nodonorēt pogas vācu/angļu valodā, būšu priecīgs par piedāvājumu.

Samainīts elkoņbalsts. Arī šim ir defekti, taču daudz mazāk, kā vecajam :hahaha:
Attēls

Viss gan sākās ar to, ka nenocietos un tomēr samainīju salonus :hahaha:
Sapratu, ka ādas restaurācijai un kārtīgai ķimiskajai tīrīšanai tos beņķus būs ērtāk aizvest kopā ar pašu auto. Mani nekad nebeigs pārsteigt, cik daudz ko maina vienkārša Sportsitze salona ieinstalēšana. :lol: Par sēdpozīciju nemaz nerunāsim :clap:
Attēls

Protams, priecājos arī, ka pamazām nonāku tuvāk bijušā sedana salona paskatam :hahaha:
Skaidrs, ka vēlreiz elektro sportsitzes man neatrast, vismaz nepārdodot kādu orgānu, tāpēc būs jāsamierinās ar parastajām :D
Attēls

Darbu procesā ir interesanti papētīt atšķirības starp FL E36 un pēdejo gadu pēdējiem izlaidumiem - ir visādas mazas nianses, kuras iepriekš nezināju/nebiju pamanījis. Piemēram:

1995.gada FL sedanam joprojām bija mehāniskā siksnu spriegošana pie sēdekļa, kāmēr šim, 1999.gada izlaiduma eksemplāram ir jau piropatrona. Tas nozīmē, ka ieliekot vecākus sēdekļus nāksies pārskrūvēt patronas/siksnas spraudņus, savādāk AirBag lampiņas degšana ir garantēta (es gan neesmu redzējis nevienu E36, kuram tā lampa nedeg, bet nu... :gigigi: )
Pagaidām patronas vēl nesamainīju, taču tas ir plānā, nepatīk man lieki štekeri. Visticamāk, ka to sadarīs, kad atdos auto uz lielo tīrīšanu.

Velkot OBC pamanīju, ka spidometra baltā štekera PIN21 jau bija iekšā balts vads ar melnu līniju, lai gan vecākiem auto šis vads bija jāvelk no nulles (tā tas norādīts arī visu DIY shēmās).

Šķita, ka šos auto zinu no galvas, taču izskatās, ka joprojām var iemācīties ko jaunu :hahaha: :hahaha:

Next up:
Durvju abšifku ielaidumu pārvilkšana. Izlēmu, ka tomēr mēģināšu saglābt oriģinālo audumu. Jābrauc pie onkas uz Ūdens ielu un jāmeklē porolons, ko līmēt apakšā. Ja neviens nebūs ieniteresēts vecā slaonā iegādē, tas tiks donorēts audumam un porolonam, lai kārtīgi restaurētu sportsitzes un, iespējams, arī abšifkām. Vieglāk, protams, būtu nopirkt abšifkas ar vinila ielaidumiem, taču man nepatīk "vieglāk" :gigigi: :hahaha:
Profila bilde
Kon4a
Ziņojumi: 1288
Pievienojies: 14 Apr 2011, 22:09
Braucu ar: E36 Touring
Atrašanās vieta: Rīga
Reputācija: 9
 

06 Feb 2023, 09:57

Neliels update! Pēdejā laikā maz laika pieķerties žurcim, taču pa sīkumam pamazām viss kustās! :hahaha:

Ienāca paciņas ar eksperimenta materiāliem:
Attēls

Jāsaka, ka eksperiments ir bijis veiksmīgs - bagūža bļemba ir veiksmīgi atjaunota, izmantojot 70mm disku centru uzlīmes :clap:
Pirms:
Attēls
Pēc:
Attēls
Nomainīts arī noļupušais ātrumkloķa uzgalis :bmw:
Attēls

Papildus arī nākamais uzlabojums - DISKI!
Būs ko noņemties, lai dabūtu visu tādā izskatā, kā gribās, taču plāns ir gatavs.
Nē, nebūs stance. Nē, diski nepaliks melni. Patiesībā, vajadzētu idejas disku centru krāsai, tā kā, ja kādam kaut kas ir padomā, šaujat tik ārā :gigigi: :super:
Attēls


Paralēli notiekās arī abšifku ielaidumu pārvilkšana - būs ko noņemties, jo tā nolādētā plastmasa ir pārklāta ar audumu, pie kura ir ļoti pielipis vecais, sadrupušais un lipīgais parolons, kuru nevar nokasīt ar birstēm/skrāpjiem. Ar līmes noņēmēju iegūstu tikai lipīgā parolona putru, kura pielīp pie visa, kas tam pieskaras. Varētu jau to parolonu atstāt, taču pie tā atlikumiem līme jaunajam audumam neturās klāt. Šobrīd meklēju risinājumus, kuri neiekļauj tās detaļas vienkārši sadedzināt. Lai gan to ļoti gribētos haha :lol:
Attēls
Attēls
Prieks, ka vismaz atradu diezgan OEM looking vinilu/ādas imitāciju :clap:
Attēls


Nākamais plānā - sakopt vizuālos kāšus - lūpošo laku, nelielos rūsas burbulīšus. Kopumā jācer, ka līdz sezonai auto būs gatavs :hahaha: :hahaha:
Kristaps9
Ziņojumi: 69
Pievienojies: 20 Aug 2020, 14:39

06 Feb 2023, 18:04

Centra krāsu oem sudraba.
Profila bilde
GatisB.
Ziņojumi: 1030
Pievienojies: 15 Jūl 2013, 10:56
Braucu ar: 2
Reputācija: 8
 

07 Feb 2023, 11:34

Par centru krāsu piekritīšu. Plauktu var kā oriģināli apstrādāt, - novirpot.
Profila bilde
Kon4a
Ziņojumi: 1288
Pievienojies: 14 Apr 2011, 22:09
Braucu ar: E36 Touring
Atrašanās vieta: Rīga
Reputācija: 9
 

16 Feb 2023, 20:22

Kristaps9 rakstīja: 06 Feb 2023, 18:04 Centra krāsu oem sudraba.
GatisB. rakstīja: 07 Feb 2023, 11:34 Par centru krāsu piekritīšu. Plauktu var kā oriģināli apstrādāt, - novirpot.
Plauktu ir doma pulēt. Varbūt ne līdz spogulim. Par centru šobrīd svārstos starp OEM sudrabu un nedaudz tumšākiem toņiem. Bet paldies par viedokļiem :clap:

Šodien paveikts neliels sīkums, kas daudz ko maina - ieinstalēts USB C ports, lai ir normāls FastCharge mūsdienu telefoniem :bmw:

Iespaidojoties no internetā atrasta video tika pasūtīts lietots ports no F/G sērijas BMW. Prieks, ka BMW ir ražotājs, kas pieturas pie patiesām vērtībām - viena izmēra plug-in blokiem jau kopš E31 laikiem :hahaha:

Attēls
Attēls
Attēls


Smieklīgi īss DIY/What to do:
Pasūtam no paša izvēlētas saites jebkuru no 3 USB C portu variantiem (d. 4, 5, vai 6).
Visiem par lādēšanu atbild tieši zilajā štekerī esošie vadi, otru kontaktu var ignorēt:
Attēls

Es pasūtīju rrr.lt. Atnāca ar visu štekeri, pat neskatoties uz to, ka bildē tā nebija.


Tālāk viss ir gana vienkārši. Vajadzīgs ir tikai zilais štekeris porta aizmugurē, kurā ir trīs vadi:
Brūns - Masa
Sarkans ar violetu - 12V+
Pelēks ar sarkanu līniju - apgaismojuma +

Brūno pievienojam pie Brūnā vada piepīpētaja aizmugurē (+)
Sarkano ar violetu pievienojam pie sarkanā vada piepīpētāja aizmugurē (-)
Pēlēko ar sarkano līniju pievienojam pie principā jebkura apgaismojuma vada. Manā gadījumā pievienoju to pie piepīpētāja rinķa spuldzes.


Voila! Spraužam iekšā USB C vadu un priecājamies par ātro lādēšanu :hahaha:


Skats, manuprāt, gana OEM. Protams, girbētos, lai ir E36 plastmasu faktūra, bet nevar jau visu gribēt :hahaha:
Profila bilde
Vladlen
Ziņojumi: 2862
Pievienojies: 23 Mai 2012, 17:14
Braucu ar: etanolu kanna
Atrašanās vieta: Mežciems
Reputācija: 21
 

16 Feb 2023, 20:40

Kapec dubulto nepanemi? O.o
Vel atskiras iss sikums, ka dabut ara vinu nav iespejams no e36 ramja, vajadzes mazliet pieslipet to pirms liksanas :)
Profila bilde
Kon4a
Ziņojumi: 1288
Pievienojies: 14 Apr 2011, 22:09
Braucu ar: E36 Touring
Atrašanās vieta: Rīga
Reputācija: 9
 

20 Feb 2023, 09:00

Vladlen rakstīja: 16 Feb 2023, 20:40 Kapec dubulto nepanemi? O.o
Vel atskiras iss sikums, ka dabut ara vinu nav iespejams no e36 ramja, vajadzes mazliet pieslipet to pirms liksanas :)
Uz to brīdi neviens dubultais nebija piedāvājumā :giggle:

Man itkā izdevās ielikt, izņemt, un vēlreiz ielikt atpakaļ, bet nedaudz pieslīpējot pašu porta korpusu (vai maliņas pašam caurumam) noteikti tas process noritētu vieglāk :D
Profila bilde
Kon4a
Ziņojumi: 1288
Pievienojies: 14 Apr 2011, 22:09
Braucu ar: E36 Touring
Atrašanās vieta: Rīga
Reputācija: 9
 

27 Feb 2023, 10:23

Nu ko, pēc ilgiem laikiem sanāca kārtīga sestdiena pie žurika, tāpēc varam paspēlēt "atrodi atšķirības" :hahaha:

Klavieres salonā - check :super:
Attēls

Nokareno audumu abšifku sakopšana - check :super:
Attēls

Jāsaka, ka laikam vienmēr būšu pārsteigts, cik ļoi daudz salona kopskatu pamaina nelieli melni glancēti akcenti. Par šo fascinējos jau sedana laikā, un nekas nav mainījies :hahaha:
Profila bilde
RENIO
E36 Club Latvia
Ziņojumi: 11570
Pievienojies: 15 Mar 2011, 17:30
Braucu ar: 2 BMW
Atrašanās vieta: Rīga
Reputācija: 20
 

04 Mar 2023, 11:45

:super:
Profila bilde
Kon4a
Ziņojumi: 1288
Pievienojies: 14 Apr 2011, 22:09
Braucu ar: E36 Touring
Atrašanās vieta: Rīga
Reputācija: 9
 

14 Mar 2023, 23:40

Nu ko, laiks nelielam update!

Pabeigts ilgais un mokošais durvju abšifku pārvilkšanas process. Daudz ko iemācījos, daudz ko atklāju, daudz kļūdas pieļāvu, bet galarezultāts ir ļoti patīkams! :hahaha:
Attēls

Jā, šur tur krunkas. Man pašam pat patīk, izskatās tuvāk dabīgajai ādai, kā arī mazina "tik tikko pārvilkts" sajūtu, pietuvinot auto salona izjūtu tā vecumam :gigigi: Aktīvi meklēju pasažiera puses roktura rāmīti -
Papildus veiksmīgi iegūts OBC ar veseliem pikseļiem (izņemot vienu kolonnu). Vecajam OBC mēģināju pārlodēt šleifi, taču neveiksmīgi. Izskatās, ka, ja izdegusi ir horizontāla līnija, ir maz izredžu to labot. :doh:
Pamēģināšu dubli nr.2, ja izdosies, kādam būs iespēja pa lēto dabūt labu OBC ar Itāļu pogām :D
Attēls

Tad vēl arī neliels sīkums - plastmasas ap vēsjtikla apakšu. Vecās bija izdrupušas tā, ka pieskaroties ar pirkstu bira gabali. Nožīdojos un nepaņēmu OEM, bet gan BLIC ražojumu. Tā jau viss saguļ kur vajag, taču mazās nianses kaitina - restīte vadītāja pusē nav taisna, VIN numura caurums nav tur, kur gribētos. :lol:
Attēls


Kopumā auto salons nu būs gandrīz pabeigts - kad nokusīs sniegs un noskalosies sāls, auto ar visiem beņķiem dosies uz dīteilingu un sēdekļu pāršūšanu. Tas gan jau cits stāsts - āda vadītāja beņķim ir sliktā stāvoklī, kā arī vidus audums ir uz iršanas robežas. Šūt tikai ādu nav jēgas, taču visu šūt esmu gatavs tikai, ja izdotos nodonorēt audumu no vecā salona. Varbūt kāds var ieteikt labu šuvēju, kas šādu darbiņu būtu gatavs veikt? :bmw:
Attēls


Pie reizes arī laužos par radio jautājumu - no vienas puses prasās dajebkādu OEM maģi, taču, ir skaidrs, ka skanēs tas, maigi sakot, švaki. Ir doma par Alpine magnetolu - tiem ir oranžs apgaismojums un laba skaņa, taču trūkst OEM skata. Kādam ir kādi ieteikumi varbūt?

Visbeidzot, atslodzei - spēle "atrodi 3 atšķirības" :hahaha:
Attēls
he9600
Ziņojumi: 2050
Pievienojies: 03 Apr 2011, 20:22
Braucu ar: e36 323
Reputācija: 37
 

15 Mar 2023, 11:20

Ja gribi, lai sader kopā ar paneli, tad skaties vecos nakamichi vai Becker (šo var paņemt no Mb un samainīt apgaismojumu)
m50/m52/m54 un n42/n46 timing tūļu noma
Ms41/ms42/ms43 ews atslēgšana.
Profila bilde
Kon4a
Ziņojumi: 1288
Pievienojies: 14 Apr 2011, 22:09
Braucu ar: E36 Touring
Atrašanās vieta: Rīga
Reputācija: 9
 

17 Mar 2023, 08:51

he9600 rakstīja: 15 Mar 2023, 11:20 Ja gribi, lai sader kopā ar paneli, tad skaties vecos nakamichi vai Becker (šo var paņemt no Mb un samainīt apgaismojumu)
Labs variants, patiesībā. Uz Becker jau biju skatījies, jo tie ir nākuši dazādos auto kā OEM opcija. Jautājums tik par krāsas maiņu - zinu, ka ir Becker Traffic Pro, kam ir maināma krāsa no oranžas uz sarkanu, bet, kā ir ar MB dzelteno vai VW zaļo krāsu? :rolleyes:
Profila bilde
Kon4a
Ziņojumi: 1288
Pievienojies: 14 Apr 2011, 22:09
Braucu ar: E36 Touring
Atrašanās vieta: Rīga
Reputācija: 9
 

09 Mai 2023, 09:41

Nu ko, laiks nelielam update!
Par cik Drifta sezona tuvojas un aplīmēšanas aizņēma ļoti daudz laika, nekas daudz uz priekšu nav pakustējies, taču tagad pamazām viss sāk uzņemt apgriezienus, lai kārtīgi sagatavotos vasars sezonai!

Uz šo brīdi padarītais:
> OEM Kalpaciņi aplaimoti ar jaunām BMW emblēmām un nelielu tīrīšana
Attēls

> Uzinstalēta lūpa, kādu vienmēr biju gribējis standarta FL bamperim. Pie bampera noņemšanas radās sajūta, ka moldingi bamperi nekad iepriekš nav pametuši :lol:
Attēls

> Uzinstalētas OEM taisnās sliekšņu uzlikas (neņemiet vērā toņu atšķirības durvīm :gigigi: ). Viss saurbts un apstrādāts pēc OEM standartiem. Ja kādam vajag sarakstu ar izmēriem, kur, ko urbt, dodiet ziņu!
Attēls

> Atrasts akumuatora kastes vāks un saprasts, ka akumulators ir par lielu un vāku nemaz nevar uzlikt :doh:

Bonusiņā maziņa pus-tīra super OEM auto bilde no Mola stāvvietas :lol:
Attēls


Tuvākā laika plāns:
> Sakopt vasaras diskus (izjaukt, sapulverot, sapulēt, sabortēt)
> Pārlasīt ritošo daļu, lai viss glīši, klusi un nedaudz zemāk, kā šobrīd. Kādā brīdi, mainot priekšējās atsperes, auto ir ieguvis atsperes no 6cyl, tapēc purns visu laiku stāv vairāk gaisā, kā vajadzētu...
> Atrast pēdējās trūkstošās daļas salonam
> Nomainīt pretīgi pelēko maģi
> Nodiagnosticēt un uzpildīt kondišku
> Veikt šādas tādas vizuālas pārmaiņas, lai uzfrišinātu kopskatu (buktīšu, sakopšana, akmeņu pāridarījumu likvidācija, utt.) :hahaha:

Ja kādam ir tips&tricks kā normāli iztīrīt migliniekus no iekšpuses, pačukstiet, lūdzu :hahaha:
Turpinājums sekos! :clap:
Profila bilde
lagzdinsh
Ziņojumi: 120
Pievienojies: 20 Nov 2014, 08:30
Atrašanās vieta: Pārdaugava
Reputācija: 2
 

09 Mai 2023, 21:55

Lūpa smuka, sev nokrasoju mašīnas krāsā .
Jums nav vajadzīgās atļaujas lai apskatītu šo pielikumu.
Profila bilde
Kon4a
Ziņojumi: 1288
Pievienojies: 14 Apr 2011, 22:09
Braucu ar: E36 Touring
Atrašanās vieta: Rīga
Reputācija: 9
 

10 Mai 2023, 20:29

lagzdinsh rakstīja: 09 Mai 2023, 21:55 Lūpa smuka, sev nokrasoju mašīnas krāsā .
Pa skaisto, mašīnas krāsā :super:

Šādu gribēju jau kopš sedana laika, un krāsas jautājums jau diezgan drīz tiks risināts :giggle: