Duncix 325i

Profila bilde
DuNc1x
Ziņojumi: 443
Pievienojies: 28 Jūn 2012, 23:02
Braucu ar: 325i
Atrašanās vieta: Ludza/Rēzekne
Reputācija: 1

29 Jūn 2012, 13:23

Sveicināta tauta!

Kluba forumā ieskatos bieži, apmēram gadu, kopš iegādājos savu pirmo auto, 325to žurku. Kaut kā bij slinkums reģistrēties, stāstīt utt. Nu bet beidzot saņēmos un reģistrējos.

Ar ko lai sāku!? Sākšu ar to, ka gadu atpakaļ sāku domāt par auto iegādi. Varianti bij vis dažādākie, vēlmes arī. Bija doma pirkt Ford Probe, jo baigi iepatikās, kad pilsētā vienu tādu pamanīju. Skatījos, pētīju ss.lv. Apspriedos ar draugiem, bračku. Bet pret bmw man bija anti-simpātija, jo likās tas ir murgs, katram trešajam ir bmw. Nodomāju, ka nekad nepirkšu bmw. Tad, vienu dienu, iedzerot grādīgo ar draugiem, auto stāvvietā vēroju bmw e34 93 gada. Teikšu baigi iepatikās, formas, purns. Nolēmu nafig man tā Probe, labāk tādu bembi nopirkt. Kaut kur ap jūnija beigām atradu labu piedāvājumu Bauskā. Bmw 530 tourings, ja nemaldos, tad bij pa kādiem 500 Ls, ar TA, tik nedaudz rokas vajadzēja pielikt, šo to nomainīt. Kad jau viss bija sarunāts, ka braukšu pakaļ un pirkšu, nākamajā dienā sazvanot pārdevēju, tas saka, ka jau pārdevis. Nu ko, atkal sāku rakāties pa ss.lv. Bračks vislaik mudināja pirkt e36. Bet man jau tad nepatika tie e36. Auto gribējās ātrāk, gaidīt negribējās, bračkas mudinājums un tā reizi pa reizei iemetu aci e36 sadaļā. Mazākus par 325 neskatījos. Un tad notika brīnums. Mans skats apstājās uz 325i 1991. gada bembuka. Nu ko, zvanīju un skrēju pirkt...

..un tā tika nopirkts bmw 325i sedans, 1991. gada. Un tā kopš 5.augusta 2011.gada man pieder e36. Iegādes laikā auto bij diezgan labā stāvoklī, protams kā jau visiem bija vizuālie defekti. TA bija tiko iziets. Nopirkts par 690 Ls, spēju nokaulēt tikai 10 Ls :D

Pirmais brauciens mājup ar savu pirmo auto - domāju nu nekā īpaša, auto kā auto. Nekā diža. Prieka nekāda neizjutu. Tad tiekot uz labāka "grīdas seguma"(asfalta) domāju pamēģināt, kā žurka rauj. Pedālis grīdā, pats iespiests sēdeklī, uzrāviens... 120... 150... 180... un tikai tad uzsmaidīju, sajutu gandarījumu, prieku. Un ar to sākās trakulības. Draugiem joprojām bail ar mani vizināties. Cits kā ieķeras durvju rokturī, liekas visu paneli noraus. Nu tas tā...

Nepagāja ilgs laiks kopš auto iegādes, ka tika nomainīts amortizatora balsts aizmugurējais augšējais no labās puses. Vēlāk pārslēdzōt ātrumus, aizmugurē kaut kas sita. Izrādījās ka reduktors turas tik uz 3 skrūvēm, ceturtā izrauta laukā. Vizinājos kā ir, bij slinkums braukt pie drauga, lai tas sametinātu.
P.S. Esmu no Ludzas, auto iegādāts Rēzeknē. Tas tā.

Kā jau katru vasaru, notiek rallijs. To vasaru ralliju rīkoja Malnavā blakus pamestajam lidlaukam. Nezkāpēc uz ralliju ieradās divi sacīkšu e36tie, kuri pa to lidlauku svilināja riepas. Es jau kautrējos ar savējo pasvilināt, nodomāju iedot draugam, kuram pieder 320 žurka. Tātad, viņs zina ko dara. Tā lūk iedzērušais draugs ņēma skaidu nost. Sākuma bij grūti sagriezt manējo bembi, ar platajām riepām 225. Galu galā skaida tika noņemta līdz protektors nebija redzams(vēlāks būs video, jāatrod kur pazudis).

Kaut kur, augusta beigās, kāds tantuks ar savēju A4 kārtīgi iedunkāja no labās puses tieši starp durvīm. Īsumā kā tas bija. Šaura ieliņa, no labās puses noparkoti auto. Pa priekšu brauc tas A4. Tantuks nogriezās pa labi un piestāja, reāli itkā noparkojās. Nu ko, es piemetu gāzi, lai dzird kā motors murrā, un, tantuks bez pagrieziena rādītāja nolēma griezties pa kreisi un iebraukt pagalmā. Es tik sajutu kā aizmuguri sanesa un ieraudzīju kā mans molding aizlido. Tantukam tik skrāpējums bij uz priekšējā spārna.

Bračķa ar paziņu sarunāja ka nokrāsos un salabos bukti. Tā par 95 Ls tika vis salabots un nokrāsots. (gan jau bildes ar bij, ja atradīšu, iemetīšu). Nez kāpēc, krāsotājs sliekšņus nopūta pelēkus. Sakumā jau patika, itkā piedeva sportisku izskatu. Bet vēlāk jau sāka riebties.
IMG_3243.JPG
Rudenī nolēmu vest pie drauga un metināt reduktoru klāt. Kad pacēlām auto, acis paplētās 5 kapeiku lielumā. Reduktors turējās uz vienas skrūves, pārējās izrautas. Nu k, tas tika labots, un viss piemetināts pie body.

To be Continued... (apraksts sekos, bildes būs drīzumā. Sēžam vieta jau notirpusi šo rakstot :D )

Turpināšu. Pavasarī tika iegādāts sabis 1kW no drauga. Par pirkumu sapriecājos, sagatavoju bagāžas nodalījumu, vadus, pastirpinātāju, visu kā nākas... un tad... izrādās tas sabs vispār nelien bagāžniekā :D bišķi sarugtinājos, domāju velti pirku, ja jau nevarēšu izmantot, tik nauda vējā. Kārtīgi padomājot nolēmu pamēģināt noņemt plastmasu, kura iet visā garumā zem pakaļe'jiem lukturiem no iekšpuses(cerams sapratāt :D ). Nu tad beidzot tas sabis ielīda, ar pārs milimetru rezervi :D uf kā nopūtos :hahaha:
Fotoattēls0339.jpg
Tika uzstādīta skaņa, kaut kā tā. Man jau vienmēr par maz, tādēļ zem aizmugurējā plaukta tika izgriezti piemēroti caurumi un uzstādīti skaņa 2 x 100 W un 2 x 200 W
Fotoattēls0338.jpg
Bijis tāds atgadījums... ziemā uz trīs žurkām(325, 325 un 320) vizinājamies pa pilsētu, piktdienas vakars. Nu ko, kā jau vienmēr uziet vēlme vienam otru pakārdināt uz ātrumu. Tā mēs panesāmies garām policijas iecirknim. Pasēdējām, uzpīpojām un nolēmām braukt atpakaļ. Gribējās jau draugu apdzīt, bet tas jau nelaida garām... tā nu mēs abi spiedām gāzi grīdā, trešais nolēma mierīgā garā braukt. Un tā es jau uz purna apdzinu draugu un uz ceļa izlīda spīdīga zaļa jaciņa ar zizli. Es jau nodomāju ko tik vēlu vakarā dara tā saucamais dvorniks. Tad tik sapratu ka policists tas ir :D nu ko, bij jāstāj malā. Draugs jau paspēja nobremzēt un mierīgipabraukt garām :D ta nu mani palūdzi uz savu džipiku parādot kaut kādu verķi ar trīs vieniniekiem(tajā mirklī ees nesapratu ko man rāda :gigigi: ). Tika izrakstīts protokols par ātruma pārsniegšanu 111 km/h pa pilsētu. Vadītāja apliecību atņēma, auto atļāva nogādāt mājās pašam :sarunats: Es tik paskaidrojumā pierakstīju - parsniedzu pieļaujamo ātrumo, jo apdzinu citu auto :hahaha: Tā nu man vadītaja apliecību atņema uz 3 mēnešiem un ieļipīja 100 Ls naudas sodu :doh: tie tik biji grūti mēneši bez auto, toties es biju ātrāks par draugu :giggle:
parkamus.jpg
Tas tāka viss, laikam. Ja ko atcerēšos, iemetīšu :super:
Nopērkot auto nestrādāja priekšējie elektriskie logi. Nevarēju saprast kādēļ. Tad ar draugu atradām podziņu, kura atslēdz logus(kā es saucu - aisardzība no bērniem). Nu ko, ieslēdzām to pogu, logi darbojas. Nolaižam pirmo uz leju.. tas vispār kā iekritis pa šķibo... otrā puse arī tāpat. Noņemot paneļus sapratām ka mehānisms ir bišķi saliekts un jāmaina releju. Viss tika darīt. Tagad strādā kā sviestā sasmērēts :super:

Un tagad kas tika darīts pārs dienas atpakaļ:
1. Tika nomainīti pagrieziena rādītāji uz baltajiem, savādāk riebjas tie orandžie(vecina auto)
2. Nasis tika nopūstas melnas
3. Slikšņi tika nopūsti melni
4. Tika nomainīti saldatiki(vecos noņēmu, tur jau gumija bez piepūles pati izkrita laukā :D )
5. Tika nomainīts labais, pakaļējais amortizators(bij sabeigts. Auto dupsis lēkāja un mētāja)
6. Tika noņemti visi durvju paneļi(drēbes vietā tiks apstiepts ar ādas imitāciju, melni). Kā draugi smejas, tas tāds vasaras tūnings, bez durvju paneļiem :giggle:
Fotoattēls0334.jpg
TA 13.jūlijā. Līdz tam:
1. Jānomaina priekšējo lukturu stiklus, savadāk abi nopūsti tumšāki un vienam ir caurums(draugs jau pasolīja divus stikliņus)
2. Jāsamaina šarnīri, savādāk grab kā traks
3. Janomaina sailentbloki priekšējie, kuri jau ir sapirkti
Priekš TA tas tā kā būtu viss, laikam :super:

Vispār paveicies ar auto, iet kā vajag un nevajag dikti remontēt :clap:

Uz priekšdienām plāni:
1. Uzlikt nokrāsos, savest kārtībā priekšējo M bamperi un uzinstalēt(lūk, iegādāts pa lēto 25 Ls, tik japieliek, rokas. Nav tik traki kā izskatās :D )
Fotoattēls0340.jpg
2. Pāršut vai atrast jaunus benķus
Fotoattēls0335.jpg
3. Notonēt logus
4. Iegādāties migliniekus
5. Salikt baltās gaismas tuvajos/tālajos un gabarītos
6. Sabāzt enģēļus baltos
7. Uzstādīt signalizāciju
8. Iegādāties M sliekšņus
9. Durvīs piebāst skaņas izolatoru
10. Auto apakšu sametināt un noiet ar mastiku

Kopumā par auto:
- Motors 2.5 M50 141 KW
- 1991.gada
- Sedans
- Krāsa diamantschwarz metallic
- Priekšējie elektriskie logi
- OBC ar 11 piegām
- reduktors nav bloķetais
- diski R16(vasaras), R15(ziemas)
- dalītā klima

Bisķi netīrs auto... putekļos. Katru dienu vazājos pa lauku ceļiem :lol: Vēlāk nomazgāšu un bildi iemetīšu, pavisam cits skats būs :hahaha:
Fotoattēls0333.jpg
Fotoattēls0332.jpg
Fotoattēls0336.jpg
Jums nav vajadzīgās atļaujas lai apskatītu šo pielikumu.
Pēdējais labojis DuNc1x - 04 Dec 2012, 21:45, kopā labots 10 reizes.
Attēls
Attēls
Profila bilde
Skudraa
E36 Club Latvia
Ziņojumi: 1317
Pievienojies: 30 Mar 2011, 20:08
Braucu ar: e36 2.5i Touringu
Atrašanās vieta: Rīga / More
Reputācija: 4

29 Jūn 2012, 13:33

Sveikts bariņā! :bye:
Interesanti palasīt! :lol:
Gaidu kādi bildi/video ;)
Profila bilde
armis
Ziņojumi: 1241
Pievienojies: 12 Okt 2011, 15:01
Braucu ar: baklažāna dvuļu
Atrašanās vieta: Rīga/Jūrmala/Tukums

29 Jūn 2012, 13:35

Apraksts labs :clap: Arī gaidu kādu bildi :D
Profila bilde
kompots
Ziņojumi: 2095
Pievienojies: 26 Jan 2012, 10:52
Braucu ar: e46/vaz2101
Atrašanās vieta: Saulkrasti

29 Jūn 2012, 13:41

Apraksts labs, protams ka gaidam bildes. Bet derētu ar bišku izsmeļošāks auto apraksts, piem. vai ir obc, el.logi ?
Bubulis rakstīja:Nē nu pa glauno, mirusī cūka ir aizvākusies no tava salona :lol: .
Profila bilde
STUDENTS
Ziņojumi: 1701
Pievienojies: 07 Mar 2012, 13:12
Braucu ar: Baltu bembi

29 Jūn 2012, 15:12

Ok, sveikts bariņāā :drink:
10ls pašam kauns kaulēt nebija? :lol:
Laikam esi no tās rases, kur tantiņas parasti bļauj par debīliem bembistiem :gigigi:

Nu katrā ziņā veiksmi nenodegt vairāk :drink:
Profila bilde
Agris
E36 Club Latvia
Ziņojumi: 2665
Pievienojies: 27 Feb 2011, 22:43
Braucu ar: 325
Reputācija: 14

29 Jūn 2012, 15:19

tici man tantinjas blauj par jebkuru shito zurku :D:D iespied pa taisniiti tik vienreiz.. viss .. esi norakstaams..
Profila bilde
STUDENTS

29 Jūn 2012, 15:22

Nē nu es vnk vsp iedomājos kā viņi tur brauc, ja draugi ir tā iekrampējušies, ka apšifka bezmazvai nāk nost + lepns par to, ka, drošvien, pilsētā savu draugu izkož un vēl menti paņem.. nuuu nezinu vai kāāds no šejienes vēl tik traģiski "raļļo" .. es tik vnk tā iedomājos, moš jau tik traki nav kā stāsta :hahaha:

Varbūt atkal es vecmodīgs :gigigi:
Profila bilde
dogMa
E36 Club Latvia
Ziņojumi: 9805
Pievienojies: 27 Feb 2011, 23:05
Braucu ar: E36 2.8i Coupe
Reputācija: 117

29 Jūn 2012, 15:30

No tām tumbām, kas plauktā nav jēga, ja nav "kastē" ielikti, jo sūbis tās no apakšās kustina savā ritmā. Varu derēt, ka tā mūzika nav baudāma tādā izpildījumā :lol:

Bet tā jau plāni baigie! Cerams izdosies! :super:
Profila bilde
DuNc1x

29 Jūn 2012, 15:31

Tā teikt mīlu adrenalīnu un ātrumu :super: Pēc tiem trim mēnešiem tagad esmu mierigāks un apdomīgāks... negribas vēlreiz par kājām gājēju kļūt :D

Jaudīgs motors + aizmugurējā piedziņa = esmu laimīgs :hahaha: :pupi:

P.S. Aizmirsu piebilst. Policists teica, ka mūs jau gaidīja atpakaļ ceļā :gigigi:
Jāatrod video pie bračkas no rallija, tad jāiemet apskatam
Attēls
Attēls
Profila bilde
DuNc1x

29 Jūn 2012, 15:33

dogMa rakstīja:No tām tumbām, kas plauktā nav jēga, ja nav "kastē" ielikti, jo sūbis tās no apakšās kustina savā ritmā. Varu derēt, ka tā mūzika nav baudāma tādā izpildījumā :lol:

Bet tā jau plāni baigie! Cerams izdosies! :super:
Hmm... nebiju par to padomājis :super: itkā jau kaut kā trūks, nevar saprast. Skaņa nav tik dzidra kā gribētos
fotoattēls0320_001.jpg
Jums nav vajadzīgās atļaujas lai apskatītu šo pielikumu.
Pēdējais labojis DuNc1x - 29 Jūn 2012, 15:35, kopā labots 1 reizi.
Attēls
Attēls
Profila bilde
Agris
E36 Club Latvia
Ziņojumi: 2665
Pievienojies: 27 Feb 2011, 22:43
Braucu ar: 325
Reputācija: 14

29 Jūn 2012, 15:33

rīidziniekiem jau nav kur pabiedēt blakus sēdošos, ja jums visiem būtu ikdienā vairā pa zemesceļu jāparbauka, tad domāju ka ne viens vien blakus sēdošais raustītos!
Profila bilde
STUDENTS

29 Jūn 2012, 15:35

Nu nemaz nevaig rwd un bembi lai nodegtu :lol:
Pagaišvasara viens čoms ar mk2 gti 8vārstīgo golfiņu uzrāva uz sekuni 110 :D menti priekšā un "caps" - nagos bija :lol:

Bet pa tēmu.. lai izdodas viss iecerētais un esi apdomīgāks.. manlieks kaifs ir likt plakaniski nevis vnk atstiept līdz 170 :rolleyes: bet nu tās tīri manas domas.. gaidam kkādus video/bildes ko solīji :drink:
Profila bilde
DuNc1x

29 Jūn 2012, 15:46

Agris rakstīja:rīidziniekiem jau nav kur pabiedēt blakus sēdošos, ja jums visiem būtu ikdienā vairā pa zemesceļu jāparbauka, tad domāju ka ne viens vien blakus sēdošais raustītos!
Pie mums gan ir daudz vietu kur pabiedēt pasažierus :hahaha: Piemēram, ceļa posmā Ludza - Zilupe... tur ir tā saucamie Amerikānu kalniņi un asfalts ideāls, un trase gandrīz pa taisno. Pilns auto, 190 km/h, auto atraujas no zemes, visi brēc un lūdz lai braucu lēnak, pašam ar adrenalīna deva tiek :D :D :supeer:
Attēls
Attēls
Profila bilde
HoodieBro
Ziņojumi: 1188
Pievienojies: 24 Aug 2011, 17:38
Braucu ar: e70
Atrašanās vieta: Ādaži
Reputācija: 6

29 Jūn 2012, 16:12

Lepoties ar to,ka apdraudi citu dziiviibas noteikti nebuus veids kaa ieguut foorumistu pozitiivu iespaidu, ja gribas atvilkt,luudzu - viens pats vai trasee un dod tik valjaa. Savaadaak tas ir vienkaarshi bezatbildiigi un pastulbi. Iespeejams,ka es vnk esmu no citas bmw entuziastu grupas, kursh nesaprot regjionaalaas izklaides....

Bet par teemu - Tev reduktoru skruuveeshanas vietaa vnk piemetinaaja pie tikta ? :hahaha:
Profila bilde
madarsv
Ziņojumi: 158
Pievienojies: 25 Jūn 2011, 20:53
Braucu ar: BBS RS

29 Jūn 2012, 16:17

Pilns auto, 190 km/h, auto atraujas no zemes, visi brēc un lūdz lai braucu lēnak, pašam ar adrenalīna deva tiek :D :D :supeer:
:doh: :doh:
Profila bilde
KLAVINS
E36 Club Latvia
Ziņojumi: 6347
Pievienojies: 07 Apr 2011, 08:45
Braucu ar: BMW
Atrašanās vieta: Titurga (Baloži)
Reputācija: 4

29 Jūn 2012, 16:23

par atvliksanu - bez komentariem jo parak laba diena un negribas ar negaacijaam vinju sabojaat :rolleyes:
Jaunas BMW OEM un cita ražotāja detaļas.
Auto sporta lietas,kartera magnētiskās skrūves,stūres(OMP),Koiloverus(TA-Technix,FK, HSD, BC),hidro rocenes,K&n filtrus,quick release stūrēm(Sparco),u.c.
Labas cenas.
Profila bilde
DuNc1x

29 Jūn 2012, 16:27

HoodieBro rakstīja:Lepoties ar to,ka apdraudi citu dziiviibas noteikti nebuus veids kaa ieguut foorumistu pozitiivu iespaidu, ja gribas atvilkt,luudzu - viens pats vai trasee un dod tik valjaa. Savaadaak tas ir vienkaarshi bezatbildiigi un pastulbi. Iespeejams,ka es vnk esmu no citas bmw entuziastu grupas, kursh nesaprot regjionaalaas izklaides....

Bet par teemu - Tev reduktoru skruuveeshanas vietaa vnk piemetinaaja pie tikta ? :hahaha:

Uj, sajaucu... nevis reduktoru, bet tiltu piemetināja pie virsbūves :hahaha: sorry par kļūdu :gigigi:

Tas ir katra gaumē, cits to nesapratīs, cits sapratīs. Es tik stāstu kas ir bijis gadījies ar pirmo auto. Tā teikt dzīves stāsti :super: Pie stūres es tā teikt - zinu ko daru :super: "Nekad nelecu augstāk par tik cik varu palekties" :clap: 5 gadi ar auto(4 gadi uz bra4kas VW Passat B3), nevienas avārijas... protams ja to atgadījumu ar tantuku neskaitīt par avārīju :D

Lepojos tik ar to, ka ir pieredze un protu to pielietot darbībā :super:
Nav jau tā, ka skrienu ar pieri sienā, nedomādam par sekām :hahaha:
Attēls
Attēls
rvars
Ziņojumi: 1001
Pievienojies: 07 Mar 2012, 20:01
Braucu ar: sapņiem
Atrašanās vieta: lauki

29 Jūn 2012, 17:46

HoodieBro rakstīja:Iespeejams,ka es vnk esmu no citas bmw entuziastu grupas, kursh nesaprot regjionaalaas izklaides....
Lauki vecīt, lauki :hahaha: Manā hometown arī ir tāpat, tikai cilvēki jau mazliet advancētāki palikuši un lido pārsvarā pāķi ar pretīgiem Audi, tie, kam bmw, tie vairāk spolējas, nevis lido pa ielām apdraudot sevi un citus :lol: Īsumā, tu pareizi saki - reģionālās izklaides, rīdziniekiem nesaprast :lol:
Pievēršoties auto, kondiška darbojas? Vēlu nenopist līdz kliņķim un arī palolot nevis tikai pist un slavēt ;)
E36 328i+ lpg 95'
NB MX-5 99'
E46 325ix lpg 01'
Kada sedinasana? Tourings domats prieks R16.Ar normalu kliriensu. Pa grunteni pabraukt ari. Kartupelu maisu iekraut.
Profila bilde
DuNc1x

29 Jūn 2012, 18:01

rvars rakstīja:
HoodieBro rakstīja:Iespeejams,ka es vnk esmu no citas bmw entuziastu grupas, kursh nesaprot regjionaalaas izklaides....
Lauki vecīt, lauki :hahaha: Manā hometown arī ir tāpat, tikai cilvēki jau mazliet advancētāki palikuši un lido pārsvarā pāķi ar pretīgiem Audi, tie, kam bmw, tie vairāk spolējas, nevis lido pa ielām apdraudot sevi un citus :lol: Īsumā, tu pareizi saki - reģionālās izklaides, rīdziniekiem nesaprast :lol:
Pievēršoties auto, kondiška darbojas? Vēlu nenopist līdz kliņķim un arī palolot nevis tikai pist un slavēt ;)
Kondiška darbojas kā nākas, gan ziemā, gan vasarā. Tagad es tik loloju... kas bijis tas bijis kuat kad tad :super: tiesību atņemšana pārmainīja manu attieksmi :supeer: tagad pietiek tik ar skaidas noņemšanu. Arī meitene mana pietur mani grožos, lai netrakoju :super: :giggle: Gribas pilnībā savest kārtībā, lai kā konfekte izskatītos :yes:
Attēls
Attēls
Profila bilde
m4z
Ziņojumi: 1432
Pievienojies: 10 Apr 2011, 16:30

29 Jūn 2012, 21:53

parādi labāk bildi kādu kur tās tumbas no salona puses redzamas, noteikti normāli gateriski :lol:
bet par to vilkšanu uz 190 ar pilnu mašīnu-labāk nebūtu teicis, šeit tas nevienam neliekas un visticamāk neliksies stilīgi, jeb kruti :idiots: :rolleyes: