Imis COMPACTĀ
BMW 316i, 1994.gada, hellrot.
Ekstru man liekas nav pilnīgi nekādu.
Auto iegādāts 2013.gada septembrī, un piecus gadus pirms manis ar šo auto parvietojās dāma ar bērnu.
Auto iegādājoties principā darīts netika nekas, jo tas bijis uzturēts normas robežās un nav bijis lauzts, bet manās rokās jau lēnām sāka dalīties un tad nu sākās.
Līdz šim izdarīts ir daudz, visu jau atcerēties nevar bet nu uzskaite kkāda ir:
- pirmais protams eļļa, filtri un sveces.
- bremžu diski un kluči priekšā jauni.
- aizmugurē jauni loki un cilindrīši.
- bremžu kapara trubiņas aizmugurē līdz auto vidum jaunas.
- priekšā bremzu trubiņas abas jaunas.
- šarnīri, sailentbloki, atsaites, pirksti.
- savirze.
- pilnīgi jauns izpūtējs no kolektora līdz gala bundulim, jo vecajam nebija dzīvas vietas.
- gofra, un citas gaisa trubiņas jaunas.
- coiloveri priekšā
- aizmugurē jauni amīši bilshtein.
- jauns maģis muzikai Kenwood.
- Jaunas ziemas riepas.
- Diski tikuši mainīti līdz šim 4 reizes laikam.
- un jauni priekšējie spārni kuriem pērkot krāsu netrāpiju 100% tonī
- kā arī notonēti aizmugurējie logi 90% tonējums.
Gan jau vēl kaut kas bet nu visu neatceros, padarītās lietas nav secībā un šis tas jau ir darīts atkal, jo ar šo auto esmu nobraucis aptuveni 14k km.
Pāris bildes lai interesantāk:
Ekstru man liekas nav pilnīgi nekādu.
Auto iegādāts 2013.gada septembrī, un piecus gadus pirms manis ar šo auto parvietojās dāma ar bērnu.
Auto iegādājoties principā darīts netika nekas, jo tas bijis uzturēts normas robežās un nav bijis lauzts, bet manās rokās jau lēnām sāka dalīties un tad nu sākās.
Līdz šim izdarīts ir daudz, visu jau atcerēties nevar bet nu uzskaite kkāda ir:
- pirmais protams eļļa, filtri un sveces.
- bremžu diski un kluči priekšā jauni.
- aizmugurē jauni loki un cilindrīši.
- bremžu kapara trubiņas aizmugurē līdz auto vidum jaunas.
- priekšā bremzu trubiņas abas jaunas.
- šarnīri, sailentbloki, atsaites, pirksti.
- savirze.
- pilnīgi jauns izpūtējs no kolektora līdz gala bundulim, jo vecajam nebija dzīvas vietas.
- gofra, un citas gaisa trubiņas jaunas.
- coiloveri priekšā
- aizmugurē jauni amīši bilshtein.
- jauns maģis muzikai Kenwood.
- Jaunas ziemas riepas.
- Diski tikuši mainīti līdz šim 4 reizes laikam.
- un jauni priekšējie spārni kuriem pērkot krāsu netrāpiju 100% tonī
- kā arī notonēti aizmugurējie logi 90% tonējums.
Gan jau vēl kaut kas bet nu visu neatceros, padarītās lietas nav secībā un šis tas jau ir darīts atkal, jo ar šo auto esmu nobraucis aptuveni 14k km.
Pāris bildes lai interesantāk:
Jums nav vajadzīgās atļaujas lai apskatītu šo pielikumu.
Ir ok, izdarītie darbi ir
Iemet bildi, kā tagad izskatās.
pāris reizes manīts berģos, kompoc kā kompoc, sveikts
"Dāma ar bērnu brauca..." tas tipa nozīmē, ka viss top zuzdand?! Zinot kā bieži vien dāmas brauc un kopj savu auto un kā tajā uzvedās bērni, es teiktu, ka pavisam otrādi!
Tā jau auiņš tīri neko, neskaitot to, ka kompakts!
d[-_-]b
+1 arī to pašu gaiduPacha rakstīja:Ir ok, izdarītie darbi ir
Darbi sadarīti daudz, tagad pēdējais esmu nomainījis radiatoru jo vecais bij metams, uzliku jaunu kkādu ko tepat vācijā nopirku..
Un jā ar auto esmu aizbraucis uz Franciju kur arī dzīvoju, bet Vācija un Šveice no manis ir 3 min attālumā ar auto tākā fāterlandē visu nepieciešamo ko vajag iepērku :)
Kā arī bildes no ceļa uz Franciju un jau esošās vietējās..
Un jā ar auto esmu aizbraucis uz Franciju kur arī dzīvoju, bet Vācija un Šveice no manis ir 3 min attālumā ar auto tākā fāterlandē visu nepieciešamo ko vajag iepērku :)
Kā arī bildes no ceļa uz Franciju un jau esošās vietējās..
Paldies un jau ielikuPacha rakstīja:Ir ok, izdarītie darbi ir
Nu jā cik reizes neesam tikušies Ernest un starpcitu daudz laimes vārda dienā!Eglitis rakstīja:pāris reizes manīts berģos, kompoc kā kompoc, sveikts
Nu pirku no ļoti sakarīgiem cilvēkiem, protams, apskates brīdī viņas sīkais mašīnīti pa haubi stumdija, bet tā vismaz nav bijis gemors darīts bet kompakts man jau patīk :)325 BMW rakstīja:"Dāma ar bērnu brauca..." tas tipa nozīmē, ka viss top zuzdand?! Zinot kā bieži vien dāmas brauc un kopj savu auto un kā tajā uzvedās bērni, es teiktu, ka pavisam otrādi!
Lūdzuarmis rakstīja:+1 arī to pašu gaiduPacha rakstīja:Ir ok, izdarītie darbi ir
padies paldies
Šim kad pirki, spārnā nebija caurums? Varbūt kautko jaucu
nebiju8 domājis ka kas tik labs sanāks no maniem un Patrika vecajiem diskiem. Izskatās labi tik biki jāsasēdina.
kad pirku tad viss ar spārniem bija tip top uz aci, bet paspaidot ar īkšķi gan izspiedu caurumus pēc tam ..
bet tos jau tagad jaunus uzliku :)
Jā armi diski labi sanāca, vispār ielikšu bildes no disku taisīšanas procesa arī
bet tos jau tagad jaunus uzliku :)
Jā armi diski labi sanāca, vispār ielikšu bildes no disku taisīšanas procesa arī
Tagad jautājums kādam kurš toč zinu, jo esmu Francijā un man nav ne kur mainīt ne ar ko (instrumenti), tapēc jautājums, cik easy vai arī nē to ir izdarīt uz ielas un donkrata un varbūt kāds jau zin kādi instrumenti man ir nepieciešami precīzāk kāda izmēra muciņas?
Sakiet ko gribiet zinu ka var aizdzīt uz servisu vienmēr bet jau noskaidroju ka par darbu man tie būs 80-100eur, tapēc domāju ka labāk pats nomainīšu kaut arī tas jādara uz ielas..
Kā arī kas jāievēro to darot, respektīvi, vai ir kāds triks ar šķidruma noliešanu vai vnk atskrūvē izgāz ārā, saskrūvē trubas un lej jauno iekšā?
Sakiet ko gribiet zinu ka var aizdzīt uz servisu vienmēr bet jau noskaidroju ka par darbu man tie būs 80-100eur, tapēc domāju ka labāk pats nomainīšu kaut arī tas jādara uz ielas..
Kā arī kas jāievēro to darot, respektīvi, vai ir kāds triks ar šķidruma noliešanu vai vnk atskrūvē izgāz ārā, saskrūvē trubas un lej jauno iekšā?
Un arī solītās bildes no disku tapšanas.
Jāatzīst, kad diskus paņēmu no Pachas likās ka braukšu ar tādiem kādi ir, bet tad uznāca kkāda baigā iedvesma un divu dienu laikā veci, krāsas aplupuši diski pārtapa par tīri pieņemamiem r15 diskiem :)
Un par palīdzēšanu jāsaka liels paldies Johnny, viens es to būtu darījis daudz ilgāk
pēctam gan tika uzliktas labas balonziemas riepas, jo tomēr vēl aukstās ziemas un sasnigušo ceļu laikā bija jāšķērso pus eiropa, bet kā es tikšu galā ar savām tehniskajām ķibelēm tā ķeršos klāt vizuālajam.
par plāniem:
primārie
- jātiek skaidrībā ar tām stūres pastiprinātāja trubām
- šodien uz bāņa sāka pamazām gaudot priekšējais gultnis
- kartera ventilācijas truba (rīt būs, tā BMW centrs solīja)
ja nekas neizlīdīs atkal no negaidāmajām lietām, tad sekos patīkamie uzlabojumi kā:
- aizmugure jasēdina
- vasaras riepas, gribās 195/50 uz r15 šiem pašiem diskiem
- salons recaro
- m-tech II stūre
- skarāsot nepieciešamās vietas un detaļas, tas ir vairāk kā pus auto bet tad jau redzēs.
Jāatzīst, kad diskus paņēmu no Pachas likās ka braukšu ar tādiem kādi ir, bet tad uznāca kkāda baigā iedvesma un divu dienu laikā veci, krāsas aplupuši diski pārtapa par tīri pieņemamiem r15 diskiem :)
Un par palīdzēšanu jāsaka liels paldies Johnny, viens es to būtu darījis daudz ilgāk
pēctam gan tika uzliktas labas balonziemas riepas, jo tomēr vēl aukstās ziemas un sasnigušo ceļu laikā bija jāšķērso pus eiropa, bet kā es tikšu galā ar savām tehniskajām ķibelēm tā ķeršos klāt vizuālajam.
par plāniem:
primārie
- jātiek skaidrībā ar tām stūres pastiprinātāja trubām
- kartera ventilācijas truba (rīt būs, tā BMW centrs solīja)
ja nekas neizlīdīs atkal no negaidāmajām lietām, tad sekos patīkamie uzlabojumi kā:
- aizmugure jasēdina
- salons recaro
- m-tech II stūre
- skarāsot nepieciešamās vietas un detaļas, tas ir vairāk kā pus auto bet tad jau redzēs.
Šito nemaz nebiju redzējis, bet nu tie diski izskatās
Es sev uzliku mtec 3, īsti nepatīk, gribas pašam arī nomainīt uz mtec 2
Es sev uzliku mtec 3, īsti nepatīk, gribas pašam arī nomainīt uz mtec 2
Dir*anu atlikt!
Labākais jau bija spiest gāzi ar koka līstīti un ar otru roku pulēt plauktu..
Nixon rakstīja:Jāpiepilda sapņi pirms es piepildu bāku!
Atkal šādi tādi jaunumi, ne gan šoreiz tie labākie, bet par laimi compactu no kraujas nenorāvu..
Viss jau protams notiek paša stulbuma dēļ, tādēļ auto vainot nevar
Tātad pagaišpiektdien biju ieplānojis ceļojumu no Bāzeles(Šveicē) uz Lyonu(Francijā) ar savu Compactu, ļoti labi apzinoties ka, man stūres pastiprinātaja nav, respektīvi jo nav škidruma dēļ pārāk traki tekošas reikas, rezultātā sāka ķīlēt sūknis un tālāk braukšana beidzās, protams, es biju palicis par laimi Parkingā ne bāņa malām, bet tik un tā prom no visas civilizācijas un ar neejošu auto.. Pirmās domas jau bija, ka šeit kkur transportēt un remontēt būs neiedomājamas cenas, jo bendzīntankā man piedavāja aiztransportēt uz tuvāko servisu pa 180eur, un neviens neteica kas pa servisu.. tādu lietu es izslēdzu... nākamā ideja bija, iet pie tālbraucējiem un jautāt vai kāds nezin varbūt var kkā saorganizēt kādu garām braucošu treileri kurš compactu varētu aizvest uz Rīgu kas būtu lētākais variants, to jau gandrīz izdevās pat noorganizētm bet tad ienāca prātā doma atlaist vaļā spriegotajrullīti un ļaut siksnai slīdet pāri sūknim, tādejādi paša spēkiem tikt atpakaļ uz māju, par laimi tas arī izdevās un auto paša spēkiem aizbraucu atpakaļ..
Tagad esmu atradi sev citu reiku un sūkni, brīnumaini lēti par 50eur abus, protams, lietotus..jāgaida gan sestdiena lai pie tiem tiktu un varētu mainīt..
Arī kāda bilde lai nav plika Iršana
Viss jau protams notiek paša stulbuma dēļ, tādēļ auto vainot nevar
Tātad pagaišpiektdien biju ieplānojis ceļojumu no Bāzeles(Šveicē) uz Lyonu(Francijā) ar savu Compactu, ļoti labi apzinoties ka, man stūres pastiprinātaja nav, respektīvi jo nav škidruma dēļ pārāk traki tekošas reikas, rezultātā sāka ķīlēt sūknis un tālāk braukšana beidzās, protams, es biju palicis par laimi Parkingā ne bāņa malām, bet tik un tā prom no visas civilizācijas un ar neejošu auto.. Pirmās domas jau bija, ka šeit kkur transportēt un remontēt būs neiedomājamas cenas, jo bendzīntankā man piedavāja aiztransportēt uz tuvāko servisu pa 180eur, un neviens neteica kas pa servisu.. tādu lietu es izslēdzu... nākamā ideja bija, iet pie tālbraucējiem un jautāt vai kāds nezin varbūt var kkā saorganizēt kādu garām braucošu treileri kurš compactu varētu aizvest uz Rīgu kas būtu lētākais variants, to jau gandrīz izdevās pat noorganizētm bet tad ienāca prātā doma atlaist vaļā spriegotajrullīti un ļaut siksnai slīdet pāri sūknim, tādejādi paša spēkiem tikt atpakaļ uz māju, par laimi tas arī izdevās un auto paša spēkiem aizbraucu atpakaļ..
Tagad esmu atradi sev citu reiku un sūkni, brīnumaini lēti par 50eur abus, protams, lietotus..jāgaida gan sestdiena lai pie tiem tiktu un varētu mainīt..
Arī kāda bilde lai nav plika Iršana
+ pie plāniem gribetos pārlīmēt griestus ar kādu rūtaino, varbūt kāds var iemest linku uz kādu DIY par līmēm un tehniku kā darīt labāk..imis rakstīja: par plāniem:
primārie
- jātiek skaidrībā ar tām stūres pastiprinātāja trubām DONE
- kartera ventilācijas truba (rīt būs, tā BMW centrs solīja) DONE
- aizmugure jasēdina
- salons recaro
- m-tech II stūre
Un atkal pateicoties piedzīvojumiem un neplānotajiem izdeumiem varu savus plānus atkal atlikt..
Paldies Kon4am par fotoshopu, bet shis ir tuvakajos planos un zemas vasaras riepas